20 for 2020

20 for 2020

Bij De Groene Meisjes kwam ik dit ontzettend leuke idee tegen: 20 for 2020. Een lijst met 20 activiteiten/dingen die je wilt doen in het jaar 2020. Het is niet betreft goede voornemens, je kunt het eigenlijk zien als een soort van bucketlist. Goede voornemens richten zich op het veranderen van bepaalde gewoontes, maar dit lijstje gaat om dingen wat je graag wilt doen!

 1. 40 boeken lezen
  Afgelopen jaar heb ik het lezen weer helemaal herontdekt. Ik ben altijd al een boekenwurm geweest, echter vond ik het lastig om een moment met een goed boek in te plannen. Sinds een aantal maanden lees ik elke avond, en hierdoor heb ik het gevoel dat ik meer ontspan, en beter slaap. Fijn!
  Op dit moment ligt echte liefde vind je in de boekhandel op mijn nachtkastje. Aanrader! Een roman die je verslindt.

 2. Vaker de fiets pakken
  Ik heb een prachtige fiets, met allerlei leuke accessoires. Sinds ik mijn rijbewijs heb ben ik snel geneigd om met deze koude temperaturen de auto te pakken. Naar mijn werk toe heb je een prachtige fietstocht door de natuur, ik kan er altijd ontzettend van genieten. Als het voorjaar te voor schijn komt wil ik vaker mijn fiets gaan pakken, en mijn hoofd leegmaken na een drukke werkdag.

 3. Podcasts luisteren
  Ik wil gelijk op punt 2 inhaken, als ik de fiets pak, vind ik het erg prettig om naar podcasts te luisteren. De podcasts van omdenken zijn groot favoriet.

 4. De waddeneilanden
  De waddeneilanden staan hoog op mijn must visit lijstje. Nederland heeft prachtige plekjes, en ik zou ze graag willen bezoeken. Een bezoekje aan Pieterburen mag dan ook niet missen. 🙂 Ik ben dol op lieve zeehondjes!

 5. Mijn diploma (!) in ontvangst nemen
  Aankomend jaar hoop ik af te studeren, ik kan niet wachten om mijn diploma in ontvangst te nemen! Ik ben alweer bijna op de helft van mijn vierde leerjaar. De tijd vliegt voorbij.

 6. Antwerpen Zoo bezoeken
  Vriendjelief woont in Breda, en vanuit daar kun je gemakkelijk naar Antwerpen toe rijden. Ik ontdekte dat er in de Antwerpse Zoo Koala’s zijn, een van mijn lievelingsdieren. Ik zou ze dolgraag in real-life willen bewonderen.

 7. Een fotografie cursus volgen
  Afgelopen zomer in Chalkidiki had ik over dit onderwerp een gesprek met Mike, helaas is het er nog steeds niet van gekomen. Een fotografie cursus volgen lijkt mij fantastisch, ik zou graag mij willen verdiepen in mijn camera. Vooral voordat ik een grote reis wil maken!

 8. Djoser informatie dag
  Na mijn studie zou ik graag meer van de wereld willen zien, zo staat -zoals jullie misschien wel weten- Zuid Afrika en Cuba hoog op mijn lijstje. Djoser lijkt mij een prettige en deskundige organisatie. Begin Januari hebben zei een informatie dag in Leiden. Ik zou graag deze dag willen bezoeken om informatie te verkrijgen over de reizen.

 9. Het kinderboeken museum bezoeken
  Mijn hart maakt een sprongetje als ik rijk geïllustreerde boeken kan bewonderen. In mijn boekenkast staan een aantal titels van Miroslav Sasek. Mijn favoriete illustrator. In Den Haag bevindt zich het kinderboeken museum. Ik zou graag in 2020 een bezoek brengen aan dit museum. Ik ben dol op mooie kinderboeken.

 10. Bewust blijven van mijn eigen grenzen
  Afgelopen jaar ben ik zacht uitgedrukt tegen mijn grenzen aangelopen. Het was voor mij niet het meest prettige jaar, echter ben ik mijzelf goed tegengekomen. Dit jaar heeft zelfreflectie, en aan jezelf werken in het middelpunt gestaan. Zo ben ik in gesprek gegaan met mijn psychologe, heb ik diverse boeken gelezen, en ben ik meer self-care momenten gaan inlassen. De informatie die ik heb verkregen, en gebundeld zou ik graag dit jaar regelmatig willen doornemen, en bewust van blijven.

 11. Samen een huis kopen
  Ik hoop dat 2020 het jaar wordt dat ik samen met Mike kan gaan samenwonen! Het is al een langere tijd een gespreksonderwerp, en wij hopen in het nieuwe jaar te kunnen gaan samenwonen. Het lijkt mij daarnaast ook leuk om al mijn uitzet spulletjes te kunnen gaan gebruiken. Hoe fijn zal het zijn als je samen een eigen stekje hebt. Ik kan niet wachten!

 12. Nieuwe hotspots proberen
  Ik ben dol op lunchen en dineren, echter merk ik dat ik snel val in mijn oude vertrouwde hotspots. Het lijkt mij erg leuk om in Gouda & Breda nieuwe hotspots te proberen. Er zijn zoveel leuke eettentjes! Eigenlijk een beetje zonde om regelmatig naar dezelfde te gaan.

 13. Mijn fotoboek bijhouden
  Vorig jaar begon ik enthousiast met mijn vakantie fotoboek bij te houden. Allerlei foto’s ontwikkeld, en ingeplakt. Er liggen nog een aantal stapeltjes met vakantie foto’s te wachten om ingeplakt te worden. Ik wil graag de tijd nemen om deze herinneringen vast te leggen in een fotoboek.

 14. Experimenteren met koken en bakken
  Heel holland bakt is een van mijn favoriete televisie programma’s, alleen ben ik zelf niet zo’n keukenprinses. Althans, ik heb het nog niet vaak geprobeerd. Op kerstavond heb ik zelf een slagroomtaart gemaakt, en dat vond ik zo leuk om te doen! Ik heb besloten dat ik in 2020 regelmatig probeersels wil maken in de keuken.

 15. Zelf cocktails maken!
  Ik ben dol op cocktails. Echter lijkt het mij een hele uitdaging om thuis diverse cocktails te maken. Een meidenavond, onder het genot van zelfgemaakte cocktails. Het klinkt voor mij erg goed in de oren.

 16. Maastricht bezoeken
  Nog zo’n puntje onder het nom van toerist in eigen land: Maastricht bezoeken. Maastricht lijkt mij een prachtige stad met authentieke gebouwen, en een romantische sfeer. 🙂 Daarnaast hebben ze een boekenwinkel gevestigd in een kerk. Heel bijzonder!

 17. Shoppen in Marrakesh
  Dit kan ik al snel afstrepen! Begin Januari ga ik voor vier dagen naar het prachtige Marrakesh. Zóveel zin in! Ik hoop er prachtige interieur items te kunnen scoren voor mijn uitzet.

 18. Fysieke winkels
  Tegenwoordig is online bestellen snel gedaan, echter vind ik de sfeer van rondkijken in fysieke winkels veel fijner. Ik wil bestellen zoveel mogelijk vermijden, en gebruik maken van de fysieke winkels. Ik vind het zo jammer dat er veel winkels sluiten door het ‘internet geshop’.

 19. Vroege ochtend wandeling maken
  Mike woont vlakbij de bossen, ik zou graag vroeg in de ochtend een wandeling maken door het bos. Wie weet spot je herten, dassen, of wilde zwijnen.

 20. Toneelstukken bezoeken
  Ik ben gek op musicals, toneelstukken, en daarnaast alles wat met muziek te maken heeft. Twee weken geleden spendeerde Mike en ik een avond bij het KAF theater in Almere. Op dat moment besefte ik weer met hoeveel plezier ik naar voorstellingen ga, en eigenlijk vaker zou kunnen doen. 🙂

Wat zou jij graag willen doen in 2020? Laat het weten in een reactie, kunnen we elkaar inspireren.

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

 1. Leuk lijstje, maar het huis vind ik de spannendste. Superleuk. Ik hoop dat alle dingen gaan lukken.

  1. Ja, ik ook! Hopen dat het gaat lukken. <3
   Liefs,
   Evelien

 2. Wat een fijn lijstje! Ik hoop dat er een hoop gaat lukken ervan 🙂
  2020 gaat voor mij voornamelijk uit selfcare en rust bestaan.

  1. Dank je!
   Self-care en rust is ook ontzettend belangrijk, goed dat je dit voor jezelf inpland.
   Liefs,
   Evelien

 3. Wat een leuke blog heb je! Goed lijstje ook voor het nieuwe jaar 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu