Mijn favoriete inspirerende podcasts

Mijn favoriete inspirerende podcasts

Sinds kort heb ik het luisteren van podcasts helemaal ontdekt. Ik ben nu al fan! Plaats van een boek erbij te pakken, kun je ook luisteren naar mooie inspirerende onderwerpen. Tijdens het werken, een treinreis, of als je aan het genieten bent van een me-time moment tijdens een heerlijke badsessie. Vandaag deel ik mijn favoriete inspirerende podcasts, downloaden dus!

Wat zijn podcasts? 

Voor degene die niet weten wat een podcasts is, zal ik het even nader uitleggen. Het zijn gesproken verhalen, interviews, gesprekken of onderzoeken. Je kunt elk moment van de dag naar een podcast luisteren: tijdens het afwassen, een fijne wandeling, het reizen met het openbaar vervoer, of thuis op de bank. Het maakt een heleboel situaties een stukje leuker. Daarnaast is het een fijne oplossing als je wagenziek wordt van het lezen van een boek in de trein of auto.

Wat heb je nodig? 

Om podcasts te kunnen beluisteren heb je niet veel nodig. Het enigste wat je nodig hebt is een telefoon, en eventueel oortjes om in te kunnen doen.
Ik heb wel wat handige tips wat het luisteren naar een podcasts easier, en leuker maakt!

 1. Schaf een powerbank aan. Je bent afhankelijk van je telefoon, en door diverse podcasts te beluisteren kan je batterij snel leeg gaan. Door een powerbank werk je preventief, en kun je overal je telefoon opladen als dat nodig is. Handig als je graag in het openbaar vervoer naar podcasts wilt luisteren. Daarnaast hoeft een powerbank niet saai te zijn, bij smartphonehoesjes.nl kun jij ze zelf ontwerpen, of er een uitkiezen met een vrolijke flamingo, panter, óf botanische print kiezen. 
 2. Een JBL bluetooth speaker is naar mijn mening een must als je naar podcasts wilt luisteren. Je hebt geen last van het minimale geluid van een telefoon, en kunt het naar de gewenste volume instellen waardoor je de podcasts goed kunt verstaan.
 3. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar vergeet je telefoon niet te beschermen. Ik heb zelf een iPhone 7, en mijn telefoon heb ik per ongeluk een keer van mijn bureau afgestoten tijdens het beluisteren van een podcasts. Oeps, super stom! Sinds dien heb ik een iPhone 7 screenprotector aangebracht. Hierdoor breng je een bescherm laagje aan over het scherm van je telefoon. Als je telefoon dan een keer valt komen er eventueel scheuren in het beschermlaagje, en niet in je echte scherm. Tevens heeft mijn geliefde iPhone 7 een fijn bescherm laagje in de vorm van een telefoonhoesje. De telefoonhoesjes van Ideal of Sweden zijn ontzetten stijlvol, en bieden je telefoon een goede bescherming. 

Mijn favoriete inspirerende podcasts

Ik gebruik Spotify, Youtube en de Podcast app voor het beluisteren van podcasts. Fijne hulpmiddelen om het zoeken naar inspirerende podcasts makkelijker te maken. Ik wil met jullie een aantal van mijn favorieten met jullie delen. 
 1. Mayra Louise. Mayra heeft een aantal inspirerende podcasts over body-positivity en self-love op Spotify staan. Mayra is voor mij de queen van self-love. Naast dat ze een boek heeft uitgebracht genaamd: op je lijf geschreven, heeft ze ook een aantal podcasts opgenomen. Ze gaat met allerlei inspirerende vrouwen in gesprek over afvallen, van jezelf leren houden, selfcare, en dat dik zijn oké is. Ontzettend inspirerend! Als je body-positivity een mooi onderwerp vindt kan ik het je zeker aanraden om de podcasts te luisteren. 
 2. Omdenken, Berthold Gunster. Deze kijk op problemen vind ik erg interessant. Ik heb het over omdenken. Omdenken wordt vertegenwoordigd door Berthold Gunster. Berthold gaat in gesprek met mensen over allerlei problemen, van het niet lukken om dingen af te maken, een zwalkende carrière, of een lastige familie. Er wordt veel humor ingebracht, maar het is tevens een eyeopener om via omdenken naar een probleem te kijken. Sinds kort probeer ik deze manier van denken ook toe te passen bij cliënten op mijn werkplek! De podcasts van omdenken zijn makkelijk te luisteren via de podcasts app. 
 3. Bedrock. Wil je graag mediteren proberen? Bedrock heeft allerlei geleide fijne meditaties klaar gezet die jij kunt beluisteren. Het luisteren waard. 🙂
 4. Leven zonder stress. In deze podcasts wordt de aandacht gericht op stress, of beter gezegd een leven zonder stress. Er worden diverse onderwerpen aangehaald die mijn interesse wekten: dertigers dilemma, HSP, burn-out, werkstress, en meditatie. Neem zeker een kijkje, er is een grote diversiteit aan podcasts, te vinden op spotify

Luister jij graag een podcasts? 
Zo ja, wat is jouw favoriete podcasts? Laten we elkaar inspireren. 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

 1. Het is nog niet zo lang geleden dat ik luisterboeken 'ontdekte', maar podcasts ben ik (nog) niet aan begonnen. Het lijkt me wel wat, maar het zit gewoon niet in m'n systeem of zo. De laatste tip klinkt wel heel aantrekkelijk en leerzaam voor mij!

 2. Ja, sterker nog; ik heb mijn eigen podcast. Mijn podcast gaat vooral over ondernemen (met beperking). Ik wil anderen inspireren met mijn verhaal en ervaringen.

 3. Wat een fijn lijstje! Ik vind het ook zo heerlijk om lekker podcasts te luisteren tijdens het tekenen of iets dergelijks.

 4. Fijn lijstje, deze podcasts heb ik allemaal nog niet geluisterd! Ik heb Complotcast geluisterd en ik vind Wat Ik Wou Dat Ik Wist ook fijn om te beluisteren.

Geef een antwoord

Sluit Menu