Mijn doelen om geld voor te sparen + 4 bruikbare tips!

Mijn doelen om geld voor te sparen + 4 bruikbare tips!


Mijn wensenlijstje met dingen waar ik voor spaar is aardig beknopt. Echter staan er wel dingen op waar een aardig prijskaartje aan hangt. Sparen, sparen en nog eens sparen. Ik probeer het elke maand structureel te doen, met als gevolg dat ik hopelijk dingen van mijn wensenlijstje kan afvinken. Vandaag wil ik met jullie de producten/activiteiten delen waar ik voor spaar, en deel ik een aantal van mijn spaartips.

  1. Een koopwoning.  Mijn spaarrekening vul ik vooral met geld aangezien ik graag met Mike wil gaan samenwonen. Binnenkort willen we gaan informeren naar de mogelijkheden en een adviesgesprek aanvragen. Hierdoor kunnen we in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn betreft een koopwoning. Ik kan niet wachten om samen een eigen stekje te kunnen kopen! Met plezier leg ik maandelijks geld opzij voor de toekomst. 
  2. Uitzet. Naast dat ik spaar voor een koopwoning, leg ik ook geld opzij voor mijn uitzet. Mijn uitzet is in de loop der jaren aardig gegroeid, en er zitten prachtige items tussen. Onder andere ben ik dit jaar in Griekenland best uit mijn dak gegaan betreft olijfhouten producten, en prachtig aardewerk. Daarnaast is het ook belangrijk om te sparen voor praktische dingen (wasmachine, koelkast, stofzuiger), maar ook voor meubels. 
  3. Een reis naar Zuid-Afrika. Al jaren droom ik ervan om een verre reis naar Zuid-Afrika te kunnen maken. Ik heb al enthousiast door diverse reisgidsen gebladerd, heb een lijst met must see’s opgesteld, en reisboeken doorgenomen. Zuid-Afrika lijkt mij een ontzettend bijzonder land vanwege de mooie cultuur, natuur, en de diversiteit aan dieren. 
  4. Een fotografie cursus. Zoals ik al vorige week aangaf in een artikel zou ik in het nieuwe jaar dolgraag een fotografiecursus willen volgen. Mijn camera en ik zijn al jarenlang geliefde partners, alleen zou ik wat meer de diepte in willen gaan op het gebied van fotografie. 
  5. iMac. Ik gebruik mijn Macbook Air dagelijks voor mijn studie, en mijn blog. Regelmatig kampt mijn Macbook met te weinig geheugen, en is het niet altijd even prettig om hierop te werken. Ik zou graag in de toekomst een iMac willen aanschaffen. 

Mijn lijstje staat behoorlijk vol met grote activiteiten en producten. Nu zal je misschien wel denken, hoe wil je dit voor elkaar gaan krijgen? Ik wil met jullie tevens een aantal spaartips delen. 

1. Maak spaarpotjes aan

Bij diverse banken kun je online spaarpotjes aanmaken. Zo kun je jouw doelen structuren en overzichtelijk maken. Daarnaast kun je in kaart brengen welk spaardoel voor jou op dit moment prioriteit heeft. Als je je spaarpotje ziet groeien, krijg je nog meer de kick te pakken. Wat ervoor zorgt dat jouw spaarrekening nog meer zal groeien. Je motivatie om te sparen wordt hierdoor groter!

2. Maandelijks vast bedrag

Wil je elke maand een minimaal vast bedrag sparen? Dat kan! Je kunt een vast bedrag vastzetten om maandelijks naar je spaarrekening over te laten schrijven. Hierdoor structureer je jouw spaargewoonte, en heb je minder gauw de neiging om te wisselen in je maandelijkse spaarbedrag. 

3. Haal je doel voor ogen

Sta je in de winkel, en wil je graag dat ene jurkje aanschaffen, denk dan voor jezelf na of het nodig is. Zulke momenten zullen regelmatig voorbijkomen. Het kan helpen om je doelen voor ogen te halen, en bij jezelf na te gaan of het jurkje zijn geld waard is, of dat je het liever op je spaarrekening houdt/bijlegt. 

4. Sparen en/of beleggen

Een vraag die ik mijzelf regelmatig stel is of je nu beter kunt sparen of beleggen. Op het nieuws wordt steeds meer de aandacht gevestigd op de negatieve rente. Sparen is natuurlijk veilig, echter is sparen op dit moment weinig rendabel. Naast sparen zijn er diverse alternatieven waarmee jij jouw geld kunt sparen, wat tevens zorgt voor meer rendement op je geld. Ik kan me goed voorstellen dat je hiertussen twijfelt. Het is een complex onderwerp, en waar doe je nu goed aan? Beste Bank kan jou bij deze keuze ondersteunen. Op de website van Beste Bank vind je allerlei informatie over geldzaken, en alternatieve manieren om geld te kunnen sparen. Dit kan bijvoorbeeld door bitcoins, of het sparen in gezond geld door middel van goud kopen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker een kijkje op de website van Beste Bank. Zij kunnen jou ondersteunen in het maken van de juiste keuze!

Heb jij tips om geld te sparen? 

Liefs, Evelien

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Black-and-White-Modern-General-Announcement-Story-3-1-576x1024.png


Deze post heeft een reactie

  1. Prachtige doelen om voor te sparen. Die online spaarpotjes vind ik echt leuk en handig. Ik heb zelf (vanuit toen dat nog niet bestond) twee spaarrekeningen. Inmiddels zou dat eigenlijk niet meer nodig zijn, want met die spaarpotjes werkt het echt fantastisch.

Geef een antwoord

Sluit Menu