Liefde voor echte post! | 4 redenen waarom post krijgen en versturen zó leuk is.

Liefde voor echte post! | 4 redenen waarom post krijgen en versturen zó leuk is.

Als ik jarig ben kan ik mij óntzettend verheugen op post. Als kind zijnde rende ik altijd naar de deur om te kijken of er post op de mat lag. Mijn oma en opa stuurde jaarlijks een kaartje (vaak met lieve katjes erop). Tevens kreeg ik altijd een kaartje van mijn ouders. Helaas is de afgelopen jaren ‘echte’ post een beetje gaan verstoffen. Mensen sturen minder kaartjes, en het gaat tegenwoordig vaker via de app. Dit vind ik zelf erg jammer! Eigenlijk zouden we vaker echte post moeten versturen, het blijft een klein geluksmomentje. Vandaag deel ik vier redenen waarom post krijgen, en versturen zo leuk is! 
Bron: Pinterest

Een handgeschreven kaartje

Als je een kaartje verstuurd is het natuurlijk extra leuk om een leuke tekst hierop te zetten. Tegenwoordig zijn we veel bezig met handletteren, en bullet journallen. Dit zou je ook kunnen toepassen op het kaartje die je wilt versturen. Zo maak je het kaartje extra speciaal, en kun je het kaartje op vrolijken!

Klein geluksmomentje 

Het blijft een geluksmoment als er een kaartje op de deurmat valt. Het blijft een verrassing van wie het kaartje afkomt. Tegenwoordig hebben we veel contact via de app, of Facebook, en sturen we elkaar zo een berichtje. Natuurlijk heel lief, maar via de post blijft een lief berichtje toch specialer. Elke keer als er een envelop op de mat valt voelt het toch echt als een geluksmomentje.

Kaartje uitzoeken

Kaartjes uitzoeken blijft een feestje. Ik bezoek mijn favoriete winkels, onder andere Juffrouw Saartje. Hier hebben ze een groot aanbod aan leuke kaartjes, en kun je voor elke gelegenheid een geschikte kaart vinden.

Een lief aandenken

Ten slotte kun je gekregen kaartjes ophangen, en eens nalezen. Het zorgt voor persoonlijkheid in je interieur, en het kan je gemoedstoestand een boost geven om lieve kaartjes na te lezen. Het feit dat iemand de moeite neemt om aan je te denken door middel van een kaartje blijf ik bijzonder vinden.

Verstuur jij graag een kaartje? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Echte post vind ik zo leuk! Ik moet zeggen dat ik altijd heel slecht was met kaartjes sturen, maar sinds ik het handletteren heb ontdekt, durf ik niet op verjaardagen aan te komen zonder persoonlijk kaartje. En een kind geboren? Kaartje. Ga zo maar door;).

  2. Ik vind kaartjes krijgen en versturen altijd heel leuk. Ik heb een lange tijd ook aan Postcrossing gedaan. Was tevens ook goed voor mijn Engels, haha! Maar dat doe ik vanwege de hoge prijs van de postzegels eigenlijk niet meer. Heel jammer, want ik heb nog super veel ansichtkaarten. Misschien dat ik ze toch nog eens verstuur met Postcrossing..

Geef een antwoord

Sluit Menu