Leesvoer | Als katten van de wereld verdwijnen – Genki Kawamura

Leesvoer | Als katten van de wereld verdwijnen – Genki Kawamura

Enthousiast liet de medewerker van boekhandel Verkaik het volgende boek zien: als katten van de wereld verdwijnen. De vormgeving viel haar direct op, en mij ook! Dit boek heeft een prachtige uitstraling, gouden letters, en aan de binnenkant van de kaft staan er allerlei katjes geprojecteerd. Toen ik de samenvatting van het boek las was ik verkocht, het boek ging met mij mee naar huis. Vandaag wil ik mijn recensie over ‘als katten van de wereld verdwijnen’ met jullie delen. Al nieuwsgierig geworden..? Lees dan mee! 

Samenvatting

”Op een dag krijg je opeens de diagnose dat je terminale kanker hebt, de duivel komt langs in een Alohashirt en hij verlengt je leven in ruil voor dingen die van de wereld verdwijnen. Het hoofd personage krijgt elke dag een dilemma voorgeschoteld: of je laat iets van de wereld verdwijnen, of je sterft”.

Mijn mening 

Ik heb het boek binnen twee dagen uitgelezen (iets wat zelden gebeurd!). Ik kon het boek niet wegleggen. Het werkte zo aangrijpend door de humor die erin verweven zit, maar ook de boodschap die het boek met zich meebrengt. Door de dilemma’s die worden aangehaald in het boek ging ik zelf nadenken, wat zou ik doen binnen zo’n situatie? Wat maakt mij nu echt blij? In het boek wordt een prachtige benadering gelegd naar het leven, en wat het leven het waard maakt om te blijven leven. Je wordt wakker geschut om te kijken naar waar jij nú echt van geniet, en wat je kunt missen om gelukkiger te worden, en meer te genieten.

Het boek is op een prettige manier geschreven. Het neigt soms zelfs een beetje richting poëzie, op een fijne en inspirerende manier. 🙂

Een aanrader!

Er wordt in het boek een zwaar onderwerp aangehaald, alleen voelt het onderwerp tijdens het lezen helemaal niet zwaar aan. Het is vlot geschreven, onder andere door de poëzie en humoristische woordkeuze. Het is een eyeopener waardoor je gaat nadenken wat jou zo tevreden maakt over het leven. Ik kon het boek niet wegleggen! Je wordt helemaal in het verhaal meegetrokken.
Daarnaast is er voor het oog ook wat, de vormgeving is prachtig.

Als katten van de wereld verdwijnen is onder andere te koop bij bol.com voor 18,99. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Tja, nieuwsgierig ben ik wel geworden, maar het onderwerp in combinatie met mijn angststoornis maakt dat ik 'm toch maar even over ga slaan. Ik vind trouwens de titel al bijna poëtisch!

  2. Wat een prachtig vormgegeven boek alleen al! Het klinkt echt als een heel mooi boek. Extra leuk dat er ook nog wat humor in is verwerkt. Ik kan me voorstellen dat dit boek haast aanvoelt als poëzie.

  3. Wat een originele aanpak! Klinkt als een erg mooi boek. Eens kijken of ik het hier bij de bibliotheek kan vinden.

Geef een antwoord

Sluit Menu