Hoera, ik ben jarig! | Lessen die ik leerde in mijn 22e levensjaar

Hoera, ik ben jarig! | Lessen die ik leerde in mijn 22e levensjaar

Hoera! Vandaag mag ik drieëntwintig kaarsjes uitblazen. Ik verheug mij er stiekem altijd op om jarig te zijn, de gezelligheid van een feestje, kaartjes ontvangen, en de warme knuffels. Daarnaast heb ik ook geen moeite met ouder worden, elke leeftijd heeft iets moois, en brengt weer mooie dingen. Zolang ik alles uit het leven haal, heb ik geen moeite met de vertrekking van de tijd. Vandaag wil ik met jullie levenslessen delen die ik leerde in mijn 22ste levensjaar! Lees je mee?

 1. Doorzettingsvermogen wordt beloond.. Soms lijkt een situatie oneindig. Voor mij was het rijbewijs halen zo’n situatie. Er leek geen einde aan te komen. Op het moment dat ik te horen kreeg: je bent geslaagd! had ik zo’n 80 uur rijles achter de rug. Wat was ik ontzettend blij met deze verlossende woorden!
 2. Verwacht niet van anderen dat ze hun gedrag aanpassen, dit gaan ze namelijk niet doen. Probeer te kijken wat jij zelf kunt doen om een situatie aangenamer te maken, en jouw eigen grenzen te bewaken. Spreek hierin je eigen gevoelens uit. 
 3. Date-nights zijn belangrijk! Samen met Mike heb ik dit jaar héél wat date-nights gehad. Een momentje samen is ontzettend belangrijk. Onze pathe abonnement draagt daar ook zeker aan bij. 
 4. Niet alles hoeft nieuw te zijn, tweedehands kun je ook géweldige aankopen scoren. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam ook. 
 5. Nieuwe gewoontes aanleren is leuk! Zo ben ik dit jaar gestart met mediteren, en lees ik elke avond een boek voor het slapen gaat. Leuk weetje: je hebt gemiddeld 66 dagen nodig om een nieuwe gewoonte eigen te maken. 
 6. Ontdekken dat ik een introverte extravert ben. 
 7. Kwaliteit boven kwantiteit. Dit levensjaar ben ik bewuster omgegaan met het kopen van kleding. Naast dat de fashion industrie een van de grootste vervuilers is betreft milieu, is het ook fijn voor de portemonnee. Win-win! 
 8. Je écht volwassen voelen als je een eigen auto koopt. Mijn racewagen is alweer drie maanden in mijn eigen bezit. Alleen niet zo heel volwassen: de tankdop op het dak van mijn auto laten liggen, waardoor ik hem ben verloren. Haha!
 9. Boek een tripje wanneer het kan! Zo heb ik afgelopen levensjaar genoten van drie stedentrips: Berlijn, Londen, en Amsterdam. En ben ik bijgekomen tijdens mijn vakantie naar het Griekse eiland Chalkidiki
 10. Gevoelig zijn is oké. Het is een teken dat je mens bent. 
 11. Je gedachten zijn niet de waarheid, het zijn hersenspinsels die door je hoofd heen gaan. Gedachten hoeven niet op feiten gebaseerd te zijn. 
 12. Afgelopen zomer maakte ik samen met mijn moeder een stedentrip naar Londen, en dit was ontzettend leuk. Daarnaast is het leuk om samen met je moeder nieuwe herinneringen te maken, en breng je de relatie naar een hoger level.
 13. Ontdekken dat normaal niet bestaat, iedereen heeft hier een eigen mening en visie over. 
 14. Ik ben uniek, iedereen is uniek. En dat is helemaal oké. 
 15. Kwetsbaarheid verbindt mensen. Schaam je niet voor de keuzes die jij maakt, en de stappen die je zet. 
 16. Balans is de key. Dit jaar ontdekte ik dat ik gelukkig wordt van een balans tussen sociale activiteiten en tijd voor mezelf. Hierin creëerde ik een steeds betere balans. 
 17. Het jaar waarin ik merkte dat het allemaal even te veel werd. Ik merkte op vakantie dat al mijn emoties er allemaal uit kwamen. Stress is het woord dat regelmatig terugkwam in mijn tweeëntwintigste levensjaar. Echter heb ik door dit jaar mijzelf goed leren kennen: zo ben ik erachter gekomen dat ik hooggevoelig ben, heb ik professionele hulp gezocht, en werk ik aan mijn innerlijke zelfbeeld. 
 18. Dit jaar leerde ik inzien dat je je niet hoeft te schamen om professionele hulp te zoeken. Ik heb vijf afspraken gehad bij een psycholoog, en ik heb de juiste handvatten gekregen om mijn ontwikkeling verder op te pakken. Ik weet dat ik weer de goede richting op ga 🙂 
 19. Dagboek ouderwets? Helemaal niet, ik heb in mijn dagboek nieuw leven in geblazen. Ik schrijf dagelijks mijn blijmakers op, daarnaast meld ik ook wat minder is gegaan, of waar ik mij onzeker voelde op die dag. 
 20. Ik ontdekte Yoga, en wat werkt dit ontspannend. Vanavond heb ik weer een lesje gepland staan! 
 21. Gun jezelf een cadeau: een abonnement op je favoriete tijdschrift, een lekker flesje wijn, of een heerlijke massage. Als je het nodigt hebt, heb je het nodig. 
 22. Laat vaker je telefoon thuis, of laat het hem links liggen. Het werkt ontzettend rustgevend. Daarnaast kun je echt de tijd nemen voor jezelf, of voor een ander. 
Wat is een levensles die jij meeneemt? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft een reactie

 1. Van harte gefeliciteerd! Ik wens je een jaar toe met minstens net zulke mooie levenslessen als het afgelopen jaar.
  Mijn mooiste levensles van de afgelopen periode: laat je masker weg. Jezelf echt laten zien is voor iedereen fijner.

Geef een antwoord

Sluit Menu