Self-care | 25x activiteiten waarmee je helemaal tot rust komt

Self-care | 25x activiteiten waarmee je helemaal tot rust komt

Regelmatig probeer ik tien ballen hoog in de lucht te behouden. Hier zie ik (gelukkig!) van af. De laatste tijd probeer ik meer balans in mijn leven te creëren. Ik moet zeggen dat dit best goed gaat. In mijn agenda staan inmiddels regelmatig ‘verplichte’ ontspan avonden op de planning. De vruchten werpen zich af, ik voel me veel meer ontspannen, en minder vermoeid. Het is zó belangrijk om naar jezelf te luisteren! In dit artikel benoem ik 25 keer activiteiten waarmee ik helemaal tot rust kom. 

 1. Pompommetjes maken. Easy peasy, en werkt tevens nog eens super ontspannend. 
 2. Een wandeling maken door de natuur samen met mijn hond Noah. De natuur werkt voor mij erg rustgevend. 
 3. Helemaal zen worden in een spa. Leuk om samen met iemand te doen, maar alleen een dagje in de spa spenderen is ook niet verkeerd. 
 4. Creëer een dankbaarheid-boekje. Schrijf, teken, en plak erop los. 
 5. Ruim je kledingkast op, een opgeruimd huis, zorgt een voor een opgeruimde geest.
 6. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen! Fiets door de natuur heen, ga naar een lesje Yoga, of bezoek het zwembad om een avondje te zwemmen. Bewegen is ontzettend goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Dit blijkt uit recent onderzoek. 
 7. Bezoek een stad die je nog helemaal niet kent. Maak een stadswandeling, en bezoek de lokale winkeltjes. 
 8. Spendeer een avondje achter de computer en plan een mooie vakantie, stedentrip of reis. 
 9. Pak een papier erbij en ga experimenteren met handletteren. 
 10. Een van je favoriete programma’s terugkijken. Mijn guilty pleasure is bijvoorbeeld bed&breakfast. 
 11. Spendeer de avond op de bank met een goed tijdschrift. Mijn favorieten tijdschriften zijn: Flow, Psychologie magazine, en Happinez.
 12. Probeer een nieuw gerecht, of een lekker baksel. Het mag natuurlijk ook een oude favoriet zijn. 
 13. Voor mij is mijn tijd spenderen aan mijn blog tevens ontspanning. Van mij af schrijven werkt zo goed. 
 14. Ga te werk in je bullet-journal.
 15. Maak een wandeling in het bos. 
 16. Verwen jezelf met een heerlijke kop (luxe) thee. Ze hebben een diversiteit aan thee in de schappen van de Albert Heijn. Kun je mij erg blij mee maken. 
 17. Een dagje winkelen in je eigen hometown.  
 18. Neerploffen met een bakje koffie bij een gezellig tentje. 
 19. De tijd nemen om te mediteren. 
 20. Puzzelen! Ik heb een aantal nieuwe puzzels, onder andere eentje uit Londen. Puzzelen werkt zo rustgevend!
 21. Kleuren in een kleurboek. 
 22. Spendeer een middag in het tuincentrum, en verwen jezelf met een mooie plant. 
 23. Een goed boek lezen. 
 24. Een date-night in de bioscoop. Love it!
 25. Fietsen naar het dorp verderop, neem je fotocamera mee zodat je onderweg mooie foto’s kunt schieten. 
Wat doe jij graag om te ontspannen? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

 1. Heerlijk! Ik word al bijna ingespannen van je lijstje. Trouwens leuk: ik ontspan echt niet van bijvoorbeeld een stadswandeling of shoppen. Veel te veel prikkels. Leuk om te lezen hoe dat bij iedereen anders is. Lezen is bij mij toch wel de beste manier om te ontspannen.

 2. Wat een heerlijk lijstje. Voor mij werkt wandelen/fietsen in de natuur ook altijd onwijs goed. En een heerlijk partijtje boksen werkt voor mij ook onwijs ontspannend. Net als heavy metal muziek (geen idee waarom ik juist daar rustig van word, haha) en lekker lezen in de trein.

 3. Wat een fijn lijstje! In de herfst hoop ik nog een paar mooie herfstwandelingen te maken. De laatste tijd zit ik echt in een leesflow en ik merk dat dat zo ontspannend werkt, heerlijk!

Geef een antwoord

Sluit Menu