De invloed van kleuren op je gemoedstoestand

De invloed van kleuren op je gemoedstoestand

Kleuren hebben een patroon in mijn leven. Al sinds dat ik klein was ben ik dol geweest op vrolijke prints, felle kleuren en funky vormen. Allerlei kleuren hebben mijn interieur gepasseerd: appeltjes groen, knal roze, paars, en ten slotte blauw en okergeel. Kleuren creëren bij mij van binnen een geluksgevoel. Daarnaast heeft het een grote invloed op mijn gemoedstoestand. Vandaag wil ik een aantal kleuren nagaan, en de invloed van deze kleuren in kaart brengen. Lees je mee? 

1. Oranje

De kleur oranje is een van mijn favorieten. Ik vind dit een prachtige kleur! De kleur oranje roept enthousiasme, en plezier op. Genieten hoort bij oranje. Daarnaast moedigt oranje je aan om verbinding te zoeken en humor te gebruiken in communicatie.

2. Geel

De kleur geel associeer ik met vrolijkheid, optimisme, en uitbundigheid. Dit zijn typische eigenschappen van de kleur geel. De kleur geel geeft je de kracht om te stralen, en helpt bij een betere concentratie. Daarnaast geeft de kleur geel je het lef om in het middelpunt van de aandacht te zetten.

3. Rood

De kleur rood behoort tot het lijstje met mijn favoriete kleuren! Ik ben dol op de kleur rood. Op een bepaalde manier zorgt rood voor een vrolijk, en zelfverzekerd gevoel. De kleur is erg krachtig! Spiritueel gezien staat de kleur voor aanwezig zijn in het moment, en ja zeggen tegen het leven. Als je erover na denkt, is dit helemaal niet zo gek. Als je denkt aan het bloed dat door je aderen stroomt en iedere cel van energie voorziet.
Tip: draag een rode lipstick, rode tas, of een rood jurkje! Je geeft je energie direct een boost. 

4. Groen

In de natuur zijn heeft voor mij een ontspannende werking. Groen is de tint van het hart en verbondenheid. Daarnaast is het de kleur van de natuur. De kleur groen zorgt ervoor dat je in harmonie en balans kunt komen. Voor meer balans kun je dus regelmatig de natuur opzoeken!

5. Blauw 

En ten slotte de kleur blauw! Deze kleur geeft je de ruimte om te ademen. Denk maar aan het fijne gevoel als je de zee waarneemt, of de lucht kijkt. Het zorgt voor een gevoel van ruimte en vrijheid. De kleur blauw zorgt voor een heldere geest, overzicht, en een betere communicatie.

Het is bijzonder dat kleuren op bepaalde manieren zoveel invloed kunnen hebben op je geest en gemoedstoestand. Ik ben dol op mooie kleuren, en zal ze blijven benutten in mijn kledingkast en interieur.

Wat is jouw favoriete kleur? 
En wat jij bekend met de betekenis achter deze kleuren? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 4 reacties

  1. Rood is voor mij echt favoriet, zowel in mijn interieur als in mijn kledingkast. De laatste tijd neig ik echter ook naar geel, dus wie weet;). Echt leuk om te lezen dat kleuren bij jou ook echt iets doen met je humeur. Heb ik ook. Hoe chagrijniger ik ben, hoe kleurrijker mijn kleding is. Beetje verbloemen dat humeur;).

  2. Ha wat een leuk artikel is dit! Ik ben gek op kleur en deel een aantal van jouw favorieten. Mijn favoriete kleuren zijn roze (het liefst oudroze), okergeel en blauw. Blauw staat voor mij voor rust. Daarom heb ik juist die kleur op mijn muur gebruikt. Rood vind ik ook een prachtige kleur om dezelfde reden als jij. Als ik iets roods aantrek, voel ik me meteen wat zelfverzekerder en vrouwelijker.

  3. Leuk om te lezen. Mijn moeder merkte laatst op, dat als ik me slechter voel, ik onbewust donkerdere kleding draag. Dit is iets waar ik nu dus wel een beetje op probeer te letten. Ik draag comfi kleding, maar probeer er wel wat meer kleur door te gooien. Alhoewel ik het sommige dagen ook wel prima vind, haha. Maar kleur kan je inderdaad wel echt beïnvloeden.

  4. Mijn favoriete kleur is groenblauw / petrol / donkerturkoois. Die kleur staat onder andere voor originaliteit, vernieuwing en vrijheid. Maar ook voor chaos en "niet in het hier en nu levend". Dat ben ik ten voeten uit. 😉
    Voor mijn blog heb ik trouwens – op basis van kleurenpsychologie – oranje aan het kleurenschema toegevoegd. Ik heb helemaal geen oranje in mijn interieur of in mijn kledingkast, want ik vind het eigenlijk geen mooie kleur, maar het maakt mijn blog wel helemaal "af". 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu