Blijheidmomentjes | Psycholoog, nieuwe baan, en de balans zoeken! #64

Blijheidmomentjes | Psycholoog, nieuwe baan, en de balans zoeken! #64

Wooha! Mijn laatste blijheidmomentjes artikel is ruime anderhalve maand geleden online gekomen. Het is hoog tijd voor een nieuw artikel vol met positiviteit. De afgelopen tijd zijn er nieuwe dingen aangebroken, onder andere ben ik begonnen bij mijn nieuwe werkplek, heb ik een auto gekocht, en ben ik gestart met mijn afstudeerjaar! Daarnaast heb ik de afgelopen tijd genoten van veel andere dingen. Vandaag deel ik met jullie de blijheidmomentjes van de afgelopen tijd. Lees je mee? 
curvy mode, plussize mode, positieve momenten, geluksmomenten, psycholoog, als millennia naar een psycholoog, balans vinden, oog op het positieve, afytos, chalkidiki, chalkidiki afytos

Zoals jullie misschien wel wisten heb ik eind Juli mijn rijbewijs behaald! Ik geniet er nog elke dag van. Daarnaast is mijn rijangst flink verdwenen. Nooit gedacht, maar ik zit met véél vertrouwen achter het stuur. 

Tijdens een me-time avond dancing with the stars terugkijken. Dit keek ik vroeger áltijd. Extra leuk dat het nu weer terug op televisie is. 

Sinds twee weken ben ik gestart met mediteren. Dit doe ik met de VGZ-app. Het is zo’n fijne manier om te ontspannen, en grip te krijgen op je gedachten. 

Mijn stippen-plant die ónwijs aan het groeien is. Er komen prachtige witte bloemen in. Geeft zo’n vrolijk gezicht. 

Samen met Mike een hapje eten bij La Cubanita, en een tafeltje krijgen bij het raam, waar heerlijk het  zonnetje op scheen. 

Ik heb mijn eerste gesprek gehad bij de psycholoog. Onbewust maakte ik mij erg druk, en was ik erg gespannen. Gelukkig was de psycholoog ontzettend prettig in omgang, en voelde ik mij direct op mijn gemak. Het is fijn om te leren omgaan met de diverse stressoren, en kwetsbaarheden. 

Samen met Mike een wandeling maken door het park heen. Wij hebben altijd de leukste gesprekken tijdens een wandeling. 

Bij de boekhandel in Breda een boek van mijn favoriete hoogleraar en psychiater Rene Kahn met 50% korting vinden. Dat zijn nog eens geluksvondsten. 

Een wandeling maken door het park in Breda. Ze hebben daar allerlei kippetjes die rond lopen. Zo lief. 

Sinds twee weken ben ik gestart bij mijn nieuwe werkplek: de acute dagbehandeling. Ik begin steeds meer te aarden, en dingen op te pakken. Dit jaar kan ik er veel gaan leren. 

Een avondje horror kijken in de bioscoop. It 2 it is!

Balans vinden in mijn werkweek, naast de lange dagen, ook momenten rust voor mezelf inplannen. 
Op mijn vrije zaterdagmiddag in het zonnetje genieten van een goed leesboek. Ik geniet de laatste tijd zoveel van een goed boek. 

In de tuin een egelhuisje gezet, met daarnaast een voederbakje en een waterbakje. 

Opa die bij ons avond komt eten. Zo gezellig! 

Meer oog hebben voor de natuur. Als je alles bewust gaat waarnemen, kun je zoveel mooie details zien. 

Sinds kort heb ik een bullet-journal. Het is een erg fijne manier om je creativiteit de losse loop te laten. Eigenlijk wil ik erg de komende tijd meer tijd voor vrij maken. 

Sinds begin Augustus kan ik mij eigenaar noemen van mijn eigen koekblik. Ik heb een auto gekocht! Het is zo’n luxe dat ik nu mijn éigen auto kan pakken. 

Nu sta ik bewuster stil bij hoe fijn zo af en toe een treinreisje is. Het feit dat je kunt genieten van het uitzicht, en een goed boek. 

Samen met Mike borrelen op terras met een heerlijke fles champagne. Lekker tipsy raken haha!

Langs de grachten van Gouda fietsen, en genieten hoe mooi de binnenstad is. Gouda heeft prachtige plekjes in de binnenstad. 

Tweedehands prachtige kledingstukken gescoord, onder andere bij een vintage kilo sale en Appel&Ei. 

Starten met yoga bij de studio Yogabird. 

Waar werd jij de afgelopen tijd blij van? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat een heerlijk blij lijstje en wat veel mooie dingen heb je de afgelopen tijd meegemaakt! Heel mooi ook trouwens dat je een psycholoog bezoekt om over je stressklachten te praten. En extra mooi dat je er open over bent. Dat is iets waar je juist heel trots op mag zijn <3 Mijn stippenplant krijgt trouwens ook witte bloemetjes. Zo leuk om te zien inderdaad.

  2. Gefeliciteerd met je eigen autootje! En inderdaad… De trein heeft (soms!) ook echt wel iets fijns, dat je even een boek kan lezen bijvoorbeeld. Die momentjes rust inplannen na een werkdag is iets wat ik de afgelopen tijd niet goed heb gedaan, maar daar komt vanaf vandaag verandering in!

  3. Heerlijk, die blije lijstjes. Ik word de afgelopen dagen het meest blij van het feit dat ik een soort 'vakantie' heb. Ik heb een weekje verplichte rust en het doet me goed. Lezen, kleuren, ontbijt op bed, rustig de dag starten. Precies wat ik nodig heb/had.

  4. Stippenplanten zijn zo mooi! Er staat er hier nu bij de Dille & Kamille eentje en ik vat het op als een teken, haha. Ik denk dat ik hem straks na het werk oppik!

  5. Wat een heerlijk lijstje. Het helpt mij ook altijd enorm om elke dag even stil te staan bij mooie momenten van die dag. Van mijn hamstertje tot de fontein in Zwolle, ik probeer er oprecht van te genieten.

  6. Wat een fijne dingen allemaal! Ik werd de afgelopen tijd van lekkere dingen koken en bakken en die met anderen delen.

Geef een antwoord

Sluit Menu