Meet my new favourite plant: Begonia Maculata Wightii

Meet my new favourite plant: Begonia Maculata Wightii

Afgelopen tijd heb ik toch een geweldige eyecatch op het gebied van interieur gevonden! Als stippenlover kun je deze prachtige plant niet missen. Genaamd de Begonia Maculata Wightii, ook wel de stippenplant genoemd. Vandaag wil ik deze prachtige plant in het zonnetje zetten! Mag niet gemist worden in jouw interieur. Lees je mee? 
Bron: Pinterest 

Eyecatch

Bij mij als echte plantenfan- en stippenliefhebber kon deze vrolijke plant niet in mijn interieur ontbreken. Het is een echte eyecatch, en geeft je interieur direct een boost. De stippen op de plant lijken wel geschilderd, het is net een kunstwerk..

Verzorging 

De Begonia houdt van een vochtige grond, zorg er wel voor dat hij geen natte voeten krijgt. De stippenplant is dol op een zonnetje, en kan daar erg van genieten! Hij is allergisch voor lage temperaturen (onder de vijftien graden). Af en toe heeft de Begonia een beetje plantenvoeding nodig, zo blijft het een beauty. Als je hem teveel water geeft, kunnen de bladeren bruin worden, en uit gaan vallen. Als de Begonia het naar zijn zin heeft, kan hij zelfs gaan bloeien! Er komen dan prachtige witte bloemen tevoorschijn.

Combineren

Op het moment dat ik de plant kocht, was ik vooral aan het brainstormen hoe ik de plant kan combineren. Ik heb best een druk interieur, met prints, en allerlei kleuren. Tevens is mijn kamer een kleine ruimte. Ik heb gekozen voor een okergele pot, en het op een ‘rustige’ plek gezet. Zo komt de plant prachtig tot zijn recht! Hij kan daarnaast ook heel leuk met vrolijke prints, en prachtige kleuren.

Mini plantjes creëren 

Wil je graag baby’s van deze leuke plant? Dit gaat erg gemakkelijk, snij een stengel zo dicht mogelijk bij de stam af en zet dit in een glaasje water. Ververs het water regelmatig, wanneer hij wortel schiet kun je hem overpotten naar een potje met grond.

Wat is jouw favoriete plant? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat een toffe plant zeg! Ik vind hem echt heel mooi met die stippen. Wie weet ga ik me ook nog eens aan deze wagen. Mijn hortensia houdt het verrassend goed vol met mij, dus ik denk dat ik wel een tweede plant aandurf 😉

  2. Gaaf zeg, zo'n stippenplant! Mijn favoriete plat is een orchidee, maar dat komt vooral omdat ik in zeven jaar tijd heb bewezen dat dat de enige plant is die ik in leven kan houden:).

  3. Ik wist helemaal niet dat je deze zo gemakkelijk kan stekken?! Ik vind het echt een supertoffe plant – en staat ook leuk op foto's, hehe.

Geef een antwoord

Sluit Menu