Cup of tea | Wat zou ik doen met één miljoen?

Cup of tea | Wat zou ik doen met één miljoen?

Op een pickwick thee zakje stond de volgende vraag vermeld: ‘Wat zou je doen met één miljoen?’ Ik vond het zelf nogal een dubbelzinnige vraag, aan de ene kant zou ik er natuurlijk een groot aantal dingen van willen doen. Maar aan de andere kant.. maakt geld je daadwerkelijk gelukkig? En blijf je dat geluksgevoel behouden als je alle producten/dingen gekocht en gedaan hebt? Ik ben van mening dat geld je niet per direct gelukkiger maakt, maar het zou het leven wel een stuk makkelijker maken. Lekker cliché, maar ach. Vandaag tracht ik de vraag: ‘wat zou ik doen met één miljoen’ te beantwoorden! Lees je mee? 

1. Mijn studieschuld aflossen
Ik val direct met de deur in huis met een best pittig, en formeel onderwerp. Ik draai er niet om heen, ik heb een studieschuld achter mijn naam staan. Het is bijna onmogelijk als je wilt studeren om geen studieschuld op te bouwen. Als ik een miljoen zou winnen, zou ik per direct mijn ‘kleine’ studieschuld aflossen.

2. De wereld bewonderen
Zoals jullie eerder op mijn bucketlist hadden kunnen zien, en in het vorige ‘cup of tea’ artikel heb ik diverse landen op mijn lijstje staan die ik graag zou willen bezoeken. Onder andere Australie, Zweden, Marokko, Egypte, Cuba en Zuid-Afrika. Het lijkt mij zo bijzonder om allerlei culturen te leren kennen, en de prachtige natuur met diversiteit aan wilde dieren.

3. Een huis kopen & natuurlijk inrichten!
Nu ik bijna vijf jaar een relatie heb, en natuurlijk ouder wordt, krijg ik steeds meer de kriebels naar een eigen woning. Het lijkt mij een spannende, maar tegelijkertijd een hele leuke stap om uit huis te gaan, en samen te gaan wonen. Naast dat ik het ontzettend leuk vindt om nieuwe stappen te zetten in je relatie, kan ik ook niet wachten om de woning in te gaan richten. Ik ben druk bezig met mijn uitzet te sparen, en ik kan niet wachten hoe ons toekomstige interieur er uit gaat zien..


4. Kwetsbare burgers steunen
Zoals jullie misschien weten heb ik net mijn derde jaar van de opleiding GGZ-agoog (SPH) afgerond, en ga ik vanaf September beginnen aan mijn afstudeerjaar! De geestelijke gezondheidszorg, gedetineerden, en kwetsbare burgers fascineren mij. Het is soms een beetje ‘raar’ om te zeggen, maar ik vind het erg interessant. Vooral hoe een bepaalde kwetsbaarheid ontwikkeld, door de context, genetisch bepaald of..? Ik zou graag kwetsbare burgers willen steunen, dit door bijvoorbeeld door voedsel te doneren aan daklozen, of warme kleding. Tevens zou ik graag geld willen doneren zodat mensen een leuk uitje kunnen hebben, of een mini-vakantie kunnen beleven.

5. Cadeau’s 
Ik ben dol op cadeau’s te kopen voor dierbaren om mij heen! Het is elke keer weer een feestje om op zoek te gaan naar passende, en originele cadeau’s. Als je een miljoen wint, zou ik zeker dierbaren om mij heen verwennen met een mooi cadeau. Maar ook met een hapje eten, of een stedentrip om samen herinneringen te maken.


6. Herman Brood schilderij 
En ten slotte zou ik een Herman Brood schilderij aanschaffen. Ik ben dol op mooie kunst, en vooral de kunstwerken van Herman Brood fascineren mij! Ik zit regelmatig rond te struinen om kunstveiling sites, alleen blijft het daar nog even bij. Het zou wel erg indrukwekkend zijn als ik ooit een echte Brood in mijn woning kan ophangen.

Een hoop prachtige dingen/activiteiten die ik zou doen als ik één miljoen zou winnen. Echter wil ik wel graag een kritische kamtekening tegen dit artikel plaatsen, ik ben van mening dat geld het leven in het algemeen een stuk gemakkelijker maakt, maar niet zorgt voor een gelukkiger leven. 🙂 Geniet ervan dat je gezond bent, jezelf mag ontwikkelen, en liefdevolle mensen om je heen hebt. De rest van alle mooie dingen zijn bijzaak. Het leven begint niet als je een luxé auto voor je deur hebt staan, of een geweldige rondreis hebt kunnen maken.

Wat zou jij doen met één miljoen? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat een leuk artikel! Er staan prachtige doelen op je lijstje voor als je een miljoen zou winnen. Wat mooi dat je met een deel ook anderen zou steunen. Een mooi origineel schilderij vind ik ook wel een heel tof idee 🙂

  2. Tof om eens over na te denken! Vind het nog altijd gek dat jullie een studieschuld moeten opbouwen om te kunnen studeren… Dat is in België gelukkig niet het geval. Ik zou zeker ons huis afbetalen en meteen laten verbouwen en dan misschien nog ergens anders een leuk hutje kopen voor vakanties.

  3. Phoe, ja, de studieschuld. Die had ik gelukkig niet (het systeem werkte tien tot veertien jaar geleden nog anders), maar echt bizar eigenlijk dat je jezelf eerst in de schulden moet werken om aan een diploma (en een baan) te kunnen komen.
    Ik zou voor een miljoen zeker weten op zoek gaan naar een ander huis. Geen enorme villa ofzo, maar wel iets met een ligbad, een extra slaapkamer en vooral met andere buren;).

  4. Geld geeft je de mogelijkheid om dingen te doen waar je gelukkig van wordt en waar je anderen mee kunt helpen. Heel mooi dat je mensen in een kwetsbare positie wilt steunen. Dat is zo hard nodig!
    Een tijdje geleden heb ik een soortgelijke blogpost geschreven en mijn antwoorden waren: de wereld verkennen, deelnemen aan sociale, groene en creatieve projecten, de wereld mooier maken, mezelf scholen in natuurgeneeskunde en holisme en mensen hiermee helpen, heel veel schrijven, vegan restaurantjes bezoeken.

  5. Wat een leuk artikel met een interessante vraag. Ik zou ook énorm veel willen reizen met zo'n geldbedrag. Er zijn zoveel prachtige gebieden in de wereld die ik nog wil zien. Toch denk ik dat alleen maar reizen ook niet gelukkig maakt. Er naar toe leven en af en toe jezelf verwennen met een reis is nóg leuker denk ik.

Geef een antwoord

Sluit Menu