Travel | Wij gaan naar…. Berlijn!

Travel | Wij gaan naar…. Berlijn!

Kunnen jullie nog herinneren dat ik mijn bucketlist deelde op mijn blog? Er stond onder andere op een stedentrip maken naar Parijs, Berlijn, en Rome. Zoals jullie aan de titel konden zien kan ik een puntje van mijn bucketlist afschrappen, want we gaan eind mei naar Berlijn! Super véél zin in. Ik ben research aan het doen, en wil in het artikel van vandaag een aantal plekken delen waar ik graag naar toe zou willen. Als jullie tips hebben, deel het vooral in de reacties! Lees je mee? 

Tip voor als je een stedentrip gaat maken

Om jezelf in te lezen op de bestemming vind ik het altijd leuk om een online blog door te nemen, maar daarnaast vind ik het ook prettig om een fysiek informatieboekje door te kunnen nemen. De time to Momo reeks -voorheen de 100% reisgids- zijn echt een aanrader! Er staan diverse wandelingen in waarmee je langs alle toeristische plekken en leuke hotspots komt. Daarnaast bevindt zich er een kaart in het boekje, waarmee je de stad kunt gaan verkennen. 

East Side Gallery

East Side Gallery is de naam van de bekendste- en langste- stuk muur wat nog staat. East Side Gallery heeft allerlei mooie kunstwerken op de muur. Dit lijkt mij een bezichtiging waard!

Holocaust monument 

Iedereen kent het Holocaust monument wel. Het lijkt mij ontzettend indrukwekkend. Het Holocaust monument is geplaatst om de Joodse bevolking te herdenken die in de Tweede Wereldoorlog vermoord zijn. Het monument bestaat uit een aantal grote betonnen blokken waar je doorheen kunt lopen. Als je langs de blokken loopt, zou je het gevoel moeten krijgen wat de joden hadden in concentratiekampen: de smalle paatjes, eindeloze gangen, en hoge blokken. Heftig.. 

Berliner Unterwelten 

Ik wil vooral graag museums bezoeken in Berlijn. Er heeft natuurlijk zo’n heftig geschiedenis plaats gevonden. De Berliner Unterwelten is een museum wat zich focust op de onderwereld van Berlijn, denk hierbij aan de bunkers en metrotunnels met schuilplaatsen. Je kunt bij dit museum bij rondleidingen aansluiten. 


Gedenkstätte Hohenschönhausen 

In Hohenschönhausen hebben veel tegenstanders van het DDR-regime vastgezeten. Ze werden in de gevangenis gezet omdat ze hun onvrede voor het regime uitten, of omdat ze niet volgens de voorschriften leefden. De lichamelijke en psychische omstandigheden in de gevangenis waren vreselijk. 
Je kunt in Hohenschönhausen diverse rondleidingen volgen door voormalig gevangenen. 

Mauerpark & Arkonaplatz 

Ten slotte mag een vlooienmarkt natuurlijk ook niet ontbreken! Ik hoor van veel mensen dat Berlijn de stad van de kunst, en de toffe vintage markten is. Op zondag zijn er door Berlijn heen diverse markten. Het lijkt mij heerlijk voordat we weg gaan nog een fijne markt mee te pikken. 🙂
Dit zijn een aantal van de highlights die ik in Berlijn graag wil gaan bezoeken. Als je tips hebt voor een leuke Airbnb, museums, of leuke hotspots, laat het mij dan zeker weten in een reactie. 
Ben jij al eens in Berlijn geweest? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Dat klinkt als een interessante trip. Ik ben nu al benieuwd naar de verslagen. Veel plezier daar!

  2. Ohh, hoe tof! Alvast veel voorpret gewenst! �� Ik ben nog nooit in Berlijn zelf geweest, enkel rond het busstation aan de Funkturm toen we naar een festival in de buurt van Berlijn gingen. Wij gaan in oktober op citytrip naar Boedapest, daar zijn we ook nog nooit geweest. Spannend!

Geef een antwoord

Sluit Menu