Mijn favoriete winkels voor (curvy) jurkjes! (all sizes!)

Mijn favoriete winkels voor (curvy) jurkjes! (all sizes!)

Ik ben dol op mooie jurkjes! Vooral in de zomer, het is makkelijk te combineren, en je bent snel direct klaar met je outfit. Je combineert er vrolijke schoentjes bij, en een mooie tas. En voilà, je outfit is ready! Laatst kreeg ik op instagram de vraag: ”waar koop jij al je leuke en vrolijke jurkjes?”. Ik vond het zo leuk dat ik deze vraag kreeg, dat ik besloot om de vraag in een artikel te beantwoorden. De winkels zijn voor all sizes geschikt! Lees je mee?


Zoals ik al eerder aangaf in een eerder artikel zijn onder andere &OtherStories en de Monki een van mijn favoriete winkels voor de vollere vrouw. Je kunt daar géweldige, en kwalitatieve kledingstukken vinden. Daarnaast behoren er nog een aantal andere nieuwe ontdekkingen in mijn lijstje.

1. Fabienne Chapot

Fabienne Chapot is een Amsterdams merk wat ik ook wel de queen of the prints noem. Elk seizoen komen zij weer tevoorschijn met allerlei vrolijke en sjieke prints en kleuren! Het is een duurder merk, echter is de kwaliteit hiervan wel erg goed. Een aantal jurkjes gaan al jaren mee. De boyfriend dress is de favoriet voor mijn figuur. De maten variëren van XS tot en met XL. Hierbij is het motto: kijk naar de pasvorm van het kledingstuk, en niet naar het labeltje.–> Outfit kreeften jurkje;
–> Outfit rode palmbladeren jurkje
–> Outfit wit palmbladeren jurkje.


2. Topvintage.com

Een shop voor alle vintage lovers onder ons! Dit is een van mijn nieuwste ontdekkingen. Topvintage gaat van maat XS tot en met XXL. Topvintage.com is een hemel op aarde als je dol bent op mooi vallende jurkjes, en de vintage looks. Ik heb er al diverse jurkjes van besteld, en ik ben ontzettend tevreden. Ik krijg helemaal een geluksgevoel van deze vrolijke jurkjes. 
3. Tante Betsy

Dit merk werd getipt door een collega van mij! Tante Betsy heeft een diversiteit aan maten, en pasvormen. De stof valt erg soepel, en is van goede kwaliteit. Het motto van Tante Betsy is dan ook: ”Happiness in a dress!”. Tevens worden de jurkjes van Tante Betsy geproduceerd in verschillende studio’s in Azië, zonder kinderarbeid of oneerlijke of onveilige werkomstandigheden voor de werknemers. You go Tante Betsy!

4. Appel&Ei

En ten slotte de winkel Appel&Ei! Het is een duurzame winkel, waar je kleding kunt inleveren die je kwijt wilt (je krijgt 40% van de opbrengst!), en tweedehands merk kleding kunt shoppen. Appel&Ei zoekt zorgvuldig de kledingstukken uit, alleen de mooiste pareltjes komen in de winkel te hangen. Zo hangt alles op kleur, en kun je prachtige merken tweedehands scoren voor een leuke prijs! Jullie hebben vast mijn Appel&Ei aankopen recentelijk op mijn instagram pagina voorbij zien komen.
Appel&Ei zit onder andere in Gouda, Breda, Leiden, Zwolle, Groningen en nog veel meer steden.

Wat is jouw favoriete kledingwinkel? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 7 reacties

 1. Kijken naar de pasvorm in plaats van naar het labeltje vind ik echt heel belangrijk. Ik merk dat ik in verschillende winkels soms echt verschillende maten heb. Eerst vond ik dat stom, want ik wilde liefst natuurlijk een wat kleinere maat, maar inmiddels kan ik er gelukkig prima mee leven.

 2. Wat een fijn artikel. Ik let zelf ook meer op de pasvorm dan op de maat. Nou hou ik ook van oversized kleding en soms kloppen de maten ook gewoon niet. Dus ik maak me niet druk om wat er op dat labeltje staat.

 3. Helemaal leuk, dit lijstje! Top Vintage is inderdaad een geweldige winkel. Ze hebben daar altijd zulke mooie jurkje, vaak ook lekker vrolijk en met een retro tintje. Fabienne Chapot vind ik ook een prachtig merk met zulke leuke prints. Wel jammer dat het wat prijzig is, maar ideaal om jezelf zo af en toe mee te verwennen 🙂

 4. Ik kijk ook altijd meer naar de pasvorm dan naar de maat. Ik heb bijvoorbeeld een 36 of 38 in bloesjes maar ik vind veel bloesjes net mooier vallen als ze wat groter zijn en daar koop ik dan gerust een 42 of 44 in. Sinds kort ben ik helemaal into vintage items en daar maakt de maat al helemaal niet uit omdat veel van die maten ook niet echt meer kloppen met onze huidige maatvoering.
  Fabienne Chapot vind ik trouwens een héél mooi merk! Ik hoop dat ik daar eens een mooie tweedehands jurk van op de kop kan tikken ^^

 5. Wat een fijne tips! De Appel en Ei in Groningen vind ik helaas minder geschikt voor jonge vrouwen, ik kan er echt nooit wat leuks vinden – al is dat natuurlijk een kwestie van smaak. Misschien moet ik nog eens een poging wagen! 😀

 6. Ik had eerder heel erg veel moeite ermee als ik ineens "een grotere maat" moest pakken in de winkel maar inmiddels weet ik dat zoiets helemaal niets zegt. Vooral bij H&M is mijn ervaring dat een S soms gewoon XXS is en soms M, de pasvorm zegt inderdaad veel meer!(zeker omdat H&M soms geen rekening ermee lijkt te houden dat vrouwen ook borsten hebben? Heel gek). Leuke tips geef je, Appel&Ei kende ik nog niet maar klinkt heel leuk. Ik ga even uitzoeken of die ook in Nijmegen zit!

 7. Fabienne Chapot vind ik zo'n tof merk, alleen wel een beetje buiten mijn budget. Baal er wel van dat ik die kreeftenjurk niet heb gekocht. Misschien ga ik morgen even naar Breda en dan naar Appel en Ei. Wil een mooie rok voor in de zomer kopen en misschien nog een korte broek.

  Liefs,
  Marloes

Geef een antwoord

Sluit Menu