Cup of tea | Welke stempels zou je in je pastpoort willen?

Cup of tea | Welke stempels zou je in je pastpoort willen?

Welke stempels zou je in je paspoort willen?’. Genoeg! Dacht ik direct. Dit was een vraag die mij gesteld werd op het moment dat ik mij theezakje niets vermoedend opende. De vragen die Pickwick stelt, vind ik altijd inspirerend, en zetten je aan het nadenken. Zo kwam ik op het idee, om eens in de zoveel tijd een vraag te beantwoorden die ik ben tegengekomen op een theezakje van Pickwick. Vandaag beantwoord ik de vraag: ‘Welke stempels zou je in je paspoort willen?’. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw antwoord! Lees je mee? 

Laten we voorop stellen dat er zó veel mooie bestemmingen zijn. Ik droom ervan om diverse landen in de wereld te bezoeken. Ik vind diverse culturen, en natuurgebieden over de gehele wereld zo fascinerend. Zo zou ik dolgraag een wandeling willen maken door de jungle, de big five spotten tijdens een safari trip, en met de locale bevolking van Cuba dansen tot de zon opkomt. Zat mooie bestemmingen, alleen laat mijn portemonnee het niet allemaal toe.

1. Cuba

Cuba staat erg hoog op mijn lijstje! De fijne sfeer die hier lijkt te hangen, oldtimers die rondreizen, de oudere woningen. Het lijkt net of er in Cuba de tijd heeft stil gestaan. Daarnaast heeft Cuba een prachtige natuur, en mooie witte stranden. De Cubaanse cultuur, sigaren, en fijne muziek. Ik kan niet wachten om een stap te zetten op dit prachtige eiland!

2. Zuid-Afrika

Op mijn bucketlist komt Zuid-Afrika expliciet voorbij. Ik ben dol dieren, en in Zuid-Afrika heb je natuurlijk een groot scala aan diversiteit op het gebied van dieren. Zo zou ik dolgraag een safari willen maken en the big five spotten, krokodillen en nijlpaarden zien, en eventueel in een kooi haaien spotten! Daarnaast is het natuur, en de cultuur in Zuid-Afrika natuurlijk ook prachtig!


3. Australië

Australië is een land wat als eerste op mijn bucketlist stond, dit vanwege de mooie diversiteit van het land. Tevens zijn mijn vader altijd dat er in Australië de gevaarlijkste dieren zowel in de lucht, als op het land, en in de zee leven. Hier krijg ik zelf toch wel even een kick van!

4. Marokko

Een rondreis maken door Marokko staat hoog op mijn lijstje. De vriendelijke locals, heerlijke keukens, de specerijen en drukke straatjes vol met gezelligheid. Ik hoor zoveel positieve verhalen over Marokko dat ik erg nieuwsgierig ben geworden! Hoe gaaf is het om ook met je eigen ogen de Sahara te zien? En natuurlijk Marrakesh niet te vergeten, dit lijkt mij een walhalla om prachtige interieur items te shoppen.

5. Zweden

En ten slotte een Europese bestemming: Zweden! Het lijkt mij een prachtige ervaring om Zweden te bezoeken. De stad Stockholm lijkt mij een hele fijne stad, waar je heerlijk kunt genieten van de sferen, maar ook geweldig kunt shoppen. Daarnaast kun je in Zweden beren spotten, dit vind ik zulke prachtige dieren! En Zweden is gelukkig niet zo ver vliegen. 🙂


Naast deze prachtige bestemmingen zou ik graag naar Namibië, Egypte, Sicilië, Barcelona, Rome, Athene, en nog vele andere bestemmingen willen. De wereld is zo mooi! Ik zou dolgraag alles willen bewonderen, en van genieten. Aankomende periode gaan Mike en ik samen naar Berlijn, en gaan we twee weken genieten in het zonnige Chalkidiki. Het is zo fijn om iets te hebben om naar uit te kijken. 
Welke bestemming zou jij graag willen bezoeken? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

 1. Mooi lijstje, hoor! Cuba staat eigenlijk helemaal niet op dat van mij, maar misschien moet ik het toch eens heroverwegen. In Australië ben ik geweest en dat was fantastisch en kan ik je zeker aanraden! En.. ik zou zelf wel graag naar IJsland willen, dat lijkt me geweldig.

 2. Wat een prachtige bestemmingen staan er op jouw lijstje! Australië en Zuid-Afrika staan ook op mijn travel bucketlist. Dat lijken me zulke mooie landen, alleen al vanwege de natuur en de dieren die daar leven. Stockholm is echt een aanrader trouwens wat mij betreft. Ik vond dat zo'n mooie stad, zeker in de zomer.

 3. Zwedennn! ♥ Ik heb m'n hart verloren aan Stockholm. 🙂 Ik wil dolgraag een keertje naar IJsland, Denemarken en Noorwegen. Valt het op dat ik een zwak heb voor Scandinavië? O:-)

 4. Leuke vraag. Hoop op mijn lijstje: Zweden (blijkbaar is er iets met Zweden;)), Schotland, Denemarken en Israël. Maar ja, ik vlieg niet, dus ik denk dat ik m'n stempeltjes zelf zal moeten zetten;).

 5. Prachtige bestemmingen! Ik hoef niet perse heel ver weg! Alle Nederlandse waddeneilanden heb ik al bezocht. Ik ontdekte laatst dan Denemarken en Duitsland ook allemaal waddeneilanden heeft. Die zou ik ook graag eens willen bezoeken.

 6. Ik heb de stempels van Marokko in mijn paspoort, haha 🙂 Moet wel zeggen dat ik niet meer terug wil naar dat land, maar het is leuk om het bezocht te hebben.

  Hoog op het lijstje van mijn vriend en mij staat IJsland, maar dat is best duur. Verder wil ik graag ooit naar New York, Stockholm, Kopenhagen en nog eens naar Florence.

  Liefs,
  Marloes

Geef een antwoord

Sluit Menu