5X leuke activiteiten om alleen te ondernemen!

5X leuke activiteiten om alleen te ondernemen!

Tijd voor jezelf, dit zouden we allemaal wel wat vaker willen inlassen. Afgelopen zaterdag had ik een dagje volgepland met ‘alleen’ tijd. Ik besefte hoe fijn het is om een dagje alleen te spenderen, en dingen te doen waar je energie van krijgt! Het kan natuurlijk best spannend zijn om alleen activiteiten te ondernemen. Tevens heeft het zijn voordelen. Je hoeft geen rekening te houden met anderen, je kunt zelf het tijdbestek bepalen, en je kunt doen wat jij zelf leuk vindt! Heb je al zin gekregen? 🙂 Goed! Ik deel vandaag vijf leuke activiteiten om alleen te ondernemen.

De voordelen van alleen op stap te gaan: 
  1. Je hoeft met niemand rekening te houden, en kunt je eigen keuzes maken; 
  2. Je wordt niet afgeleid, je kunt echt tot jezelf komen, en helemaal ontspannen; 
  3. Je kunt doen wat jij wilt!
  4. Heb je een zware periode achter de rug? Een dagje alleen op stap gaan kan er juist voor zorgen dat je helemaal bijkomt. 

1. Ga met je camera op stap
Op een zonnige dag is het zó fijn om met je camera op stap te gaan. Maak foto’s van al het moois wat je ziet! Mooie bloemen, prachtige voorgevels in de stad, of bijzondere natuur taferelen. Daarnaast kun je je ook verdiepen in je camera, wat voor functies heeft je camera allemaal? En wat houden al de technische begrippen in? Het boek shoot van Anki Wijnen kan je zeker helpen om je camera onder de knie te krijgen. In dit boek worden de technische begrippen op een begrijpbare manier uitgelegd. Echt een aanrader. 
2. Ga aan de slag met pen en papier!
Het is ontzettend leuk om tijdens een vrije dag een nieuwe hobby te ontdekken. Ik besteedde pas geleden een middag aan het maken van illustraties. Tekenen en schilderen was vroeger een grote hobby van mij, door drukte en weinig tijd is deze bijzondere hobby wat verwaterd. Tekenen werkt ontspannend! Ik kwam er helemaal van bij. Als je niet van het tekenen bent kun je ook zelf een schilderij schilderen, met je camera aan de slag gaan, of ontdek een muziek instrument. Creativiteit uit zich in diverse manieren. 🙂
3. Hou een grote lente schoonmaak
De lente  is officieel begonnen! Ik krijg direct de kriebels om schoon te gaan maken. Zo heb ik afgelopen zaterdag mijn gehele kamer onder handen genomen, en mijn kledingkast opgeruimd. Ik heb een aantal kledingstukken in de kledingbak gedeponeerd. Daarnaast heb ik al mijn voorjaarskleding in de kast gehangen, en ook mijn leuke jurkjes van topvintage.com Een opgeruimd huis, zorgt voor orde in je hoofd!

4. Rondje langs de woonboulevard
Een wandeling maken over de woonboulevard is een feestje! Je kunt inspiratie op doen bij de leuke woonwinkels. Als je alleen langs de woonboulevard gaat, kun je zelf het tijdbestek bepalen, en kun jij zelf de winkels ingaan waar je naar toe wilt. Je hoeft met niemand rekening te houden! Als je geen zin hebt om het huis uit te gaan, kun je thuis alle interieur tijdschriften verzamelen, en een moodboard maken van jouw droom interieur. 
5. Geniet een dagje in de spa
Als je echt toe bent aan een me-time dagje, kun je de dag spenderen in een spa. Dit is best wel een spannende activiteit om alleen te ondernemen. Stap uit je comfort zone, en doe het! Ik heb het zelf ook in mijn eentje de spa bezocht en ik had er zeker geen spijt van. Je kunt echt bijladen, zelf kiezen waar je naartoe gaat, en ik had leuke gesprekken met de andere mensen in de spa. Doordat je alleen deze dag doorbrengt kun je echt helemaal ontspannen, en lekker bijladen. Gun jezelf deze dag vol met ontspanning! Ben jij wel eens alleen in de spa geweest? 
Wat vindt jij een leuke activiteit om alleen te doen? 
Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Net als jij vind ik het ook heerlijk om regelmatig wat tijd alleen door te brengen en in mijn eentje fijne dingen te ondernemen. Op stap gaan met mijn camera vind ik áltijd geweldig om te doen. Daar kan ik echt van genieten en ook van bijkomen. En opruimen en interieurshoppen zijn inderdaad ook altijd goed.
    Ik ben trouwens heel benieuwd naar je nieuwe jurkjes van Top Vintage 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu