Wine, wine, wine! | Mijn 4 favoriete budget wijnen onder de 10,00

Wine, wine, wine! | Mijn 4 favoriete budget wijnen onder de 10,00

Ik ben een wijnliefhebber, als het weekend is trek ik graag een flesje wijn open. Tijdens een avondje netflixen, met vrienden bijkletsen, of als ik een terrasje pak in het fijne zonnetje. Ik moet direct bekennen, ik ben géén wijnkenner. Daarbij heb ik wel het geluk dat mijn vader bij de Gall&gall werkt en de zonodige kennis over de wijnen heeft, en regelmatig leuke tips geeft voor een lekkere budget wijn. Vandaag deel ik met jullie mijn vier favoriete budget wijnen onder de 10,00! Lees je mee?


1. Slurp! Cabernet Sauvignon | 5,20
Mijn favoriete wijn allertijden. De slurp! van Ilja Gort. De bekendste Nederlandse wijnboer, die is verhuist naar het mooie wijnland Frankrijk. Slurp! Cabernet Sauvignon is een fruitige sappige rode wijn, die makkelijk wegdrinkt. Een rode wijn die waarschijnlijk iedereen lekker vindt.
Slurp! is verkrijgbaar bij de Albert Heijn, de witte variant is ook ontzettend lekker!

Smaak: Soepel
Druivenras: Syrah, Cabernet Sauvignon
Land/Streek: Spanje / La Mancha
Lekker bij: Borrel, kaas, kip & kalkoen


2. La Tulipe Merlot | 5,99
La Tulipe Merlot hoort ook zeker in dit rijtje. Een heerlijke volfruitige, soepele, rode wijn. Het is vol van smaak en heeft een heerlijke lange, bessige afdronk. De wijn is gelagerd op roestvrij stalen vaten, dus géén eikenhout. Hierdoor blijft de wijn licht en soepel.
La Tulipe wordt jaarlijks bekroond met diverse internationale wijnonderscheidingen. La Tulipe is verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Smaak: Soepel
Druivenras: Merlot
Land/Streek: Frankrijk, IGP Pays d’Oc
Lekker bij: stamppot, varkensvlees, en ovenschotels. Ik vind hem ook heerlijk als borrel!

3. Lindeman’s Bin 85 Pinot Grigio | 6,69
Ik ben fan van de Lindeman’s wijnen! Ze hebben een leuke prijs, en samen heerlijk. De Pinot Grigio is een groot favoriet. Dit is een heerlijke relax wijn met milde zuren, en lieflijke aroma’s van bloesem, appel, en peer. Een heerlijke wijn om te drinken in het zomerse zonnetje! Lindemans is onder andere verkrijgbaar de Albert Heijn.

Smaak: Fris en fruiting
Druivenras: Pinot Grigio
Land/Streek: Australie, South Eastern Australie
Lekker bij de: Borrel, salades

4. Bicos | 7,50
Mijn meest favoriete wijn: Bicos! Deze heerlijke wijn is te koop bij Los Olivos in Breda. Los Olivos is een Spaans restaurant waar je heerlijke tapas kunt eten, maar ook lekkere wijnen kunt drinken. In Los Olivos is een gezellige sfeer! Het eten en de wijnen zijn van hoge kwaliteit.
Naast dat je bij Los Olivos een hapje kunt eten, kun je er ook wijnen en cava kopen. De medewerkers bij Los Olivos willen je met veel liefde adviseren voor een wijn die bij jou past.

Smaak:
Druivenras: Albariño
Bodega: Martin Codax
Land/streek: Spanje, Rias Baixas
Lekker bij de: Borrel

Ben jij een wijndrinker, en wat is jouw favoriete budget wijn? 
Liefs, 
Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu