Voor je uitzet sparen ouderwets? Helemaal niet!

Voor je uitzet sparen ouderwets? Helemaal niet!

Samenwonen, of op jezelf gaan is een spannende nieuwe situatie in je leven. Je gaat nieuwe stappen naar zelfstandigheid zetten. Echter komt er daarentegen ook het aanschaffen van allerlei nieuwe spullen om de hoek kijken. Je kunt mij ouderwets vinden.. maar het afgelopen jaar ben ik gestart met het verzamelen van mijn uitzet. Ik vind het ontzettend leuk om de voorpret te beleven! Vandaag wil ik met jullie mijn mening delen over het sparen van een uitzet. Lees je gezellig mee?

De voorpret
Ik had al een langere tijd de kriebels om voor mijn uitzet te sparen. Mike en ik kregen regelmatig diverse wijnglazen, pannen, en zelfgemaakte pannenlappen toegeschoven van lieve familieleden. Dit werd goed verpakt, en op de zolders opgeborgen. Echter bleef het kriebelen om zelf ook al mooie items aan te schaffen. Als je namelijk op het moment dat je het huis uitgaat een serviesset wilt aanschaffen wordt je niet blij, dit vanwege de hoge prijzen! Vooral een product die kwalitatief is, zijn natuurlijk niet goedkoop.

De uitzet kriebels begonnen vorig jaar op het mooie Griekse eiland Chalkidiki. In het plaatsje Afytos hadden ze prachtige winkels met allerlei mooie lokale producten. Zo was ik in één oogopslag verliefd op het aardewerk bordje in de vorm van een visje (je kunt hem hierboven bewonderen!). Ik wist zelf al wel dat ik graag blauw wilde doorschemeren later in mijn interieur.. Na geen twijfel moment ging het bord in mijn mandje.

Naast dat ik in Griekenland andere mooie producten voor mijn uitzet heb gekocht, ben ik in Nederland ook gaan rondkijken. Tijdens een heerlijke zomerse dag in Augustus liep ik samen met mijn ouders de kookwinkel Woerdman in Gouda binnen. Aan het begin van de winkel stond een stelling met daarop handgemaakt servies uit Portugal. Nadat de eigenaar van de winkel enthousiast vertelde over het servies, wist ik dat dit mijn servies zou zien die ik ging sparen.
Naast dat het prachtige handgemaakte servies uit Portugal komt, is het ook nog een praktisch. De winkeleigenaar deed letterlijk de kommetjes op elkaar tikken, en er gebeurde niks.
Ik liep de winkel uit, met geen lege handen..

Samenvattend kan ik zeggen dat het kopen van een uitzet een grote voorpret is. Ik raak ontzettend blij als mijn servies uitzet gaat groeien, en tegelijkertijd kost het je niet in één keer veel geld. Ik vraag vaak voor mijn verjaardag een product voor mijn uitzet. Hierdoor heb je tegelijkertijd bijzondere herinneringen aan de producten in je uitzet.
–> Bekijk hier mijn 5 favoriete souvenirs uit Griekenland.

De voorpret die je hebt als je alles beet pakt, en in dozen sorteert.. Daar krijg ik echt een happy feeling van. Ik kan genieten van mooie interieurproducten, en helemaal als ik erover kan dromen hoe ze later staan te schitteren in ons mooie huisje.

Bewaar niet alles voor het laatste moment.. 
Overwegingen die je kunt maken is om alles op het laatste moment aan te schaffen. Zelf kijk ik hier met een andere mening tegenaan. Het is natuurlijk makkelijk, je koopt alles in een keer, weet ook zeker dat je het de producten op dat moment mooi vind, en hebt geen vele dozen boven op zolder gestalt staan.

Naar mijn idee brengt het sparen voor een uitzet vele voordelen met zich mee. Je kunt elke keer een klein gedeelte van je uitzet aanschaffen, hierdoor ben je niet in een keer een groot bedrag kwijt van je spaarrekening. Door bepaalde producten voor je verjaardag, of de feestdagen krijgt hangt er ook een bijzondere herinnering aan.
Zo ben ik samen met mijn opa en oma naar de stad gegaan, en mocht ik samen met hun een gedeelte van het servies uitzoeken. Als ik later in mijn woning er gebruik van kan maken, denk ik aan dit mooie moment terug.

Tevens als je een koopwoning op de kop heb getikt, ben je al vele kosten kwijt aan andere uitgaven. Je zit dan niet te wachten op kosten voor een pannenset, servies, bestek et cetera. Je besluit een ‘goedkoop’ setje pannen van de Ikea aan te schaffen, op lange termijn zorgt dit ervoor dat goedkope koop, een duurkoop wordt. Zonde!

Bijzondere kringloopvondsten 
Naast het winkelen in de reguliere winkels, ben ik ook regelmatig te vinden op rommelmarkten, en bij kringloopwinkels. Voor een prikkie kun je prachtige producten vinden! Zo ben ik dol op delft blauwe bordjes, en zou ik ze graag later tegen een donkerblauwe wand willen decoreren.
Tegen dit soort mooie vondsten loop je spontaan tegenaan, dit kun je niet plannen. 🙂
Tevens is de kringloopwinkel ook nog een feestje voor de portemonnee! Want heb je weinig budget? En wil je toch leuke items sparen? Wees dan creatief. Zo wil ik een spiegel decoreren met speelgoedauto’s, en een industriële lamp decoreren met speelgoed dino’s.
–> Lees hier mijn kringloop aankopen #1.
–> Lees hier mijn kringloop aankopen #2. 

Elektronische apparaten
Hoe leuk elektronische apparaten ook zijn.. je kunt hier beter mee wachten voordat je gaat verhuizen. Je garantiebewijs is anders al verlopen, als je nog niet eens het huis uit bent. Zo kan ik niet wachten om een vrolijke waterkoker, of een sjiek koffiezetapparaat aan te schaffen!

Wat staat er nog op mijn wensenlijstje? 
Naast dat ik al een hoop producten heb gespaard voor mijn uitzet, staan er zeker nog items op mijn wensenlijstje. Mijn hart gaat sneller bonzen van de ‘le creuset’ braadpannen, ze hebben ze in diverse vrolijke kleuren, en ik heb iets met pannen. Ik vind het een echte sfeermaker en accessoire in de keuken. Wie weet is het een leuk cadeau voor mijn 23e verjaardag! 🙂

Heb jij gespaard voor je uitzet? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Ik heb nooit voor mijn uitzet gespaard. Maar het was wel heel handig geweest. Nu trok ik eerst bij mijn vriend in en ik kan je vertellen dat dat echt een mannenhuis was. Hmm…

  2. Leuk en slim dat je de spullen alvast verzamelt. Het zijn ook wel heel mooie, vrolijke dingen, helemaal in je eigen stijl.

    Ik had zelf ook al heel wat bij elkaar gespaard voor ik uit huis ging, maar doordat het niet al te overzichtelijk bij elkaar stond op zolder, had ik vervolgens twee mixer, ongeveer 40 glazen, 3 paar ovenwanten en 5 ovenschalen, haha. Dus daar moet je wel mee uitkijken 😉

Geef een antwoord

Sluit Menu