Vintage shopping! | Mijn kringloop aankopen, snoezige kattenmandjes, Blond Amsterdam & opa jasjes #2

Vintage shopping! | Mijn kringloop aankopen, snoezige kattenmandjes, Blond Amsterdam & opa jasjes #2

Wat kan ik ervan genieten om kringloopwinkels door te lopen, en mooie pareltjes te vinden. Afgelopen zaterdag vertrok ik op mijn fiets naar drie kringloopwinkels in Gouda, het was heerlijk zonnig weer en ik vertrok al om 10 uur. Ik was niet naar iets specifieks opzoek. Echter kwam ik wel wéér met een hoop leuke dingen de kringloop uit. Onder andere snoezige kattenmandjes, Blond Amsterdam glazen & toffe ‘opa’ jasjes. Kijk je mee?

Drie Blond Amsterdam glazen | Rond de 1,00 per stuk

Ik ben vanaf jongs af aan verzot op Blond Amsterdam, ik word altijd helemaal vrolijk van de kleuren, en de gezellige prints. Echter ben ik er een beetje vanaf gestapt om het te sparen doordat ik er toch ook wel van hou als het allemaal een geheel is. Toch kon ik deze vrolijke glazen niet laten staan! Ik vind de kleur oranje echt prachtig, en de printjes erop zijn té leuk.

Opa jasjes | 7,50

Or you hate it, or you love it! Ik ben er dol op, ik kijk graag op de mannen afdeling naar leuke kledingstukken, meestal slaag ik daar altijd beter dan op de vrouwenafdeling in de kringloop winkel. Vooral bij de jassenafdeling kun je toffe items vinden! Ik vond onder andere dit mooie geruite jasje (met een frans label erin, love it!), en dit donkerbruine ribjasje. Ze zijn perfect voor het herfstseizoen! Dus ik leg ze nog even weg.

Dino’s | 0,50 

Deze leuke dino’s heb ik gescoord voor een DIY project, en zul je regelmatig nog vaker terug zien komen in de ‘vintage shopping!’ artikels. De DIYs deel ik zo snel mogelijk op mijn blog. 🙂

Kookboek una bella spaghettata | 1,50

Het lijkt mij leuk om in de loop der jaren meer te experimenteren met koken. Dit leuke kookboek kwam ik tegen op de boekenafdeling, het is daar altijd speuren naar iets leuks. De recepten in het kookboek zijn variërend, maar gemakkelijk om te maken. Ook staan er prachtige illustraties in!

Stropdassen | 1,00 

Bij de kringloopwinkel vind je altijd zóveel excentrieke funky stropdassen. Deze twee ontzettend foute, maar leuke stropdassen nam ik voor mijn vriend mee. Als klein extra aardigheidje voor Valentijnsdag. 

Kattenmandje | 3,50

Dit leuke kattenmandje nam ik mee voor maar 3,50! Cato is gek op doosjes, én mandjes. Dit mandje ziet er ook nog eens snoezelig uit! Ze heeft er al een paar keer in gezeten, hopelijk gaat ze er veel plezier aan beleven. 
Heb jij laatst gewinkeld bij de kringloop, en zo ja, wat heb je gekocht? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 11 reacties

 1. Oh wat een leuke kapjes! Mazzelaars zijn die katten van jou met hun nieuwe mandje. Zo leuk! 🙂 Uiteraard vind ik je Blond Amsterdam-glazen ook geweldig. En ik weet zeker dat de twee jasjes je geweldig zullen staan!
  Mijn laatste kringloopvondst was een zwart polka-dot rokje van een mooi vintage merk. zo blij mee!

  1. Schattig zijn de mandjes he! Ik vond ze ook zo leuk <3
   Liefs,
   Evelien

 2. Die glazen zijn echt heel erg leuk zeg! En toffe jasjes ook. Ik vind kringloopwinkels zelf echt geweldig, en koop er een hoop boeken. Mijn laatste aankoop was een vintage (mannen)jack, die ik op de zonnige dagen al met veel liefde draag.

  1. De kringloopwinkel is de perfecte plek om je boekenkast te vullen! 🙂
   Liefde voor mannenjassen, super leuke aankoop!
   Liefs,
   Evelien

 3. Wat een super leuke dingen heb je gekocht! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo'n fan ben van de jasjes maar ze zullen je vast heel tof staan! Voor de rest echt mega leuke dingen 🙂

  1. Dankjewel! Snap ik! Of je vind ze tof, of juist echt verschrikkelijk haha!
   Liefs,
   Evelien

 4. Hey vraagje! Welke kringloopwinkels ben je geweest? Want ik was naar noppes gegaan maar die had geen leuke ding en vond ik!

  1. Is altijd maar weer zoeken! Ik heb Emmaus, de kringloop aan de joubertstraat, en bij de singels bezocht. 🙂

 5. Oh dat kattenmandje is schattig! 😀 Dat geruite opajasje vind ik ook super leuk! Ik draag zo'n dingen niet maar ik vind het wel altijd leuk staan. Bij ons in de kringloopwinkel hebben ze nooit echt super leuke dingen eigenlijk maar ik ga er wel graag eens kijken 🙂 De laatste keer dat ik met m'n vriend ging, vonden we voor hem een jas en toen ik alleen ging heb ik een paar bordjes en boeken meegenomen.

 6. Wauw, die glazen, stropdassen en het kattenmandje vind ik echt heel leuk!!! Ik ga eigenlijk nooit naar een kringloopwinkel. Shop sowieso vrij weinig, omdat ik juist aan het opruimen ben, haha. Binnenkort maar weer eens naar een kringloop, want ik vind het wel altijd leuk om rond te kijken.

  Liefs,
  Marloes

 7. Ik vind vooral de "opajasjes" erg tof! Ga zelf eigenlijk nooit tweedehands winkelen, maar dit is wel iets wat ik eigenlijk vaker zou willen doen in de toekomst.

Geef een antwoord

Sluit Menu