Inspiratie | Geef je tuin een boost met deze 4 tips!

Inspiratie | Geef je tuin een boost met deze 4 tips!

Over kleine twee maanden staat het voorjaar weer voor de deur. Ik kan niet wachten! De deuren die weer open kunnen, relaxen in de tuin, en genieten van de eerste zonnestralen. Het is natuurlijk wel leuk om je eigen tuin een mini make-over te geven, en voorjaar klaar te maken. In het artikel deel ik mijn 4 tips met jullie hoe je dit het beste kunt aanpakken (voor verschillende budgets!). Lees je mee?

Bron: Pinterest


1. Investeer in een goede basis
De make-over van je tuin begint bij de basis. Zo is het een investering waard om de basis aan te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld je tuin bestraten, het is natuurlijk extra fijn om dit uit handen te geven, en dit door professionals te laten doen.
Denk hier bijvoorbeeld aan grote donkere tegels. Het is makkelijk in onderhoud, en brengt direct een andere sfeer aan in de tuin. Wil je graag de bestrating in jouw tuin oppakken, en ben je benieuwd naar wat bestrating kost? Kijk dan bij homedeal.nl. Ik vind het effect van een mooie bestrating altijd een groot verschil maken, en geef direct je tuin een nieuwe boost!

2. Kruidentuintje
Iets wat ik later dolgraag in mijn eigen tuin wil.. een (klein) kasje met heerlijke groenteplantjes, en een mini kruidentuintje. Als je hier niet de ruimte voor hebt is het leuk om creatief hierover na te denken, en bijvoorbeeld flessen aan de muur te hangen waarin je kruiden kunt kweken (super creatief idee!). Leen een boek bij de bibliotheek over het tuinieren, verdiep je erin, en start aankomende lente. Hoe leuk is het zometeen als je jouw eigen verse groentes kunt serveren tijdens het diner?


3. Vrolijke kleur op de muur
Wil je graag meer vrolijkheid en sfeer in de tuin aanbrengen? Dit kan natuurlijk door gezellige planten en bloemen in vrolijke kleuren te poten. Echter kun je ook een pot verf pakken en de muur, en/of de schutting een vrolijke kleur verven. Denk hierbij aan geel, licht blauw, licht grijs. Je kunt hier helemaal out of the box over denken, en daaraan je tuin aanpassen!


4. DIY’S!

Je kunt met minder budget ook je tuin een boost geven! Van pallets je eigen loungebank maken, creëer je eigen kruidentuintje met beschilderde potten aan de muur, en maak een mooie muurschildering op de muur. 
Ga jij dit jaar je tuin een boost geven? 

Liefs, 
Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu