Hotspot | Kattenkabinet Amsterdam

Hotspot | Kattenkabinet Amsterdam

 Als kattenliefhebber mag een bezoek aan het Kattenkabinet in Amsterdam niet ontbreken. Ik deed een sprongetje in de lucht op het moment dat ik dit leuke museum op google voorbij zag komen. Het Kattenkabinet is een museum in hartje Amsterdam waar ze allerlei soorten kunstige beelden, schilderijen, schetsen, en foto’s van katten laten zien. Je krijgt een beeld hoe de kat een rol heeft gespeeld in de kunst door de jaren heen.. In het artikel van vandaag show ik jullie het Kattenkabinet! Een must see wanneer je een kattenliefhebber bent, en houdt van Amsterdam. Lees je mee?

Over het kattenkabinet
Het Kattenkabinet is opgericht ter nagedachtenis aan John Pierpont Morgan (1966-1983). Deze bijzondere rode kater was de metgezel van de oprichter van het Kattenkabinet, Bob Meijer. In het museum zijn er nog herinneringen aan John terug te vinden (Kattenkabinet, 2012).
In het museum zijn er diverse tekeningen, drukwerken, beelden, schilderen en andere kunstwerken van katten. Je vindt er onder andere werk van Picasso, Rembrandt, Sal Meijer en vele anderen.

Locatie
Het kattenkabinet bevindt zich aan de Herengracht. Een pracht locatie als je het mij vraagt. Het bevind zich in een groot grachtenpand. Als je binnenkomt heb je links direct een winkel, hier kun je posters, boeken, kaarten, tassen et cetera kopen. Allemaal leuke katten goodies. Ik heb zelf drie kattenposters gekocht, die ik ga combineren met elkaar in een strakke lijst. Ook heb ik nog kattenkaarten en een boekenlegger meegenomen.
Tijdens de wandeling door het museum heb ik ook de structuur en de authenticiteit van het pand bewonderd.
Het kattenkabinet is zowel lopend vanaf het station te bereiken, als het met openbaar vervoer.

Tijdsduur
Je bent circa 1,5 tot 2 uur bij het Kattenkabinet.


Openingstijden
Ma-vrij: 10:00 tot 17:00;
Za-zo:    12:00 – 17:00.

Kattenkabinet
Herengracht 497
1017BT Amsterdam
Volwassenen € 7,-
Studenten € 4,-

Wat is jullie favoriete museum in Amsterdam? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een ontzettend leuke hotspot, zeg! Die ga ik zeker onthouden, want ook ik ben gek op katten én op Amsterdam. Het ziet er zo tof uit!

  2. Wat een super tof museum! Ik ben hier nog nooit geweest, maar het staat zeker op mijn lijstje 😀 En wat ziet dat winkeltje er ook cute uit, ben benieuwd naar je posters!

  3. Dit is zo'n geweldig museum! ♥♥ Mijn vriend en ik zijn er een paar jaar geleden geweest. Lekker katjes aaien, hihi. Rondlopen in dat prachtige pand was ook helemaal geen straf. ��

Geef een antwoord

Sluit Menu