Je droomhuis creëren? | 5 tips hoe je dit kunt aanpakken!

Je droomhuis creëren? | 5 tips hoe je dit kunt aanpakken!

Regelmatig zit ik op Funda rond te struinen om huizen te bekijken. Ik kan daar zó van genieten. Soms hebben huizen al de perfecte uitstraling, en soms zijn huizen echte bouwvallen, en hebben de juiste deskundigheid en ervaringen nodig om het huis weer tot een prachtig plekje te renoveren. Ook kun je door leuke diy’s en kleine veranderingen toch je huis vervormen tot een prachtig droomhuis. In het artikel van vandaag deel ik vijf tips hoe je van je huis je droomhuis kunt creëren! Lees je mee?

1. Zorg voor een goede basis 
Het aanzicht van je huis is direct het eerste wat je ziet, er wat de sfeer aan de buitenkant bepaald. Voordat je huis van binnen als een droomhuis kan aanvoelen, hoort de buitenkant ook te kloppen. Zowel op het gebied van sfeer, maar ook op het gebied van functionaliteit. Heb je een plat dak en wil je je bitumen dak vervangen? Zorg dan voor deskundige hulp, bij Homedeal kun je de beste vakspecialisten voor in, en rond je huis vinden! Een bitumen dakbedekking is niet alleen praktisch, het is waterdicht, en het is ook nog eens duurzaam.
Het kan ook zijn dat er asbest op de daken terecht zijn gekomen. Vanaf 2024 zijn asbest daken verboden. Als je je huis wilt op knappen, laat dan ook het asbest verwijderen door een vakspecialist.

2. Geef de keuken een mini diy make-over
Dit zie ik vaak bij het tv-programma van VT-wonen voorbijkomen! Geef je keuken een mini make-over. Hier hoef je echt geen ervaren klusser voor te zijn, en het is budgetproof. Desondanks geef je een belangrijk element in je woning een nieuwe boost. Je kunt bijvoorbeeld de handvaten veranderen, de keuken schilderen in een andere kleur, en de tegels veranderen in een moderne twist! Easy peasy, en het effect is fantastisch!

3. Vernieuwing van de vloer
Een vloer maakt een groot verschil in je woning! Wil je graag je huis veranderen tot jouw droomhuis, en wil je niet gaan verbouwen? Pak dan de ‘kleinere’ projecten aan, zoals een nieuwe vloer, keuken opknappen, etc. Tegenwoordig heb je vele keuzes voor vloeren, je kunt gaan voor de classy visgraat vloer, een PVC-vloer, of een vloer met een beton look.

4. Pimp je muur!
Geef je woonkamer een kleine make-over, denk hierbij out of the box. Je kunt bijvoorbeeld je muur een beton look geven, met pallets de muur bedekken, of een tof behang met een botanische print. Dit verandert direct de hele sfeer in de woonkamer. Durf het risico te nemen! 🙂
Lees hier mijn artikel over meer kleur combineren in je interieur.


5. Kringloop shoppen: meubels renoveren! 
Ten slotte kun je met weinig budget ook je eigen droomhuis creëren! Plan een dagje om kringloop te shoppen, en bezoek allerlei leuke vintage winkels. Van tevoren kun je al Pinterest rondstruinen om toffe inspiratie op te doen. Maak je eigen do it yourself moodboard, waar je altijd op terug kunt vallen, en inspiratie uit kunt halen. 
Pimp bijvoorbeeld je lamp door allerlei speelgoed dino’s erop te zetten, en in één kleur te spuiten, renoveer een vintage kasje (geef hem een nieuw kleurtje, en verander de knoppen), of zorg voor zelfgemaakte accessoires.


Hoe heb je van jouw huis een droomhuis gecreëerd? Heb jij veel zelf gedaan, en leuke diy’s in je huis? Of heb je gebruik gemaakt van vakmensen? Ik lees het graag in een reactie. 🙂


Hoe ziet jouw droomhuis eruit? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Leuke tips! Vernieuwing vind ik sowieso wel belangrijk om ook je interieur spannend en leuk voor jezelf te houden. Niet dat je er op uitgekeken raakt.;)

  2. Helemaal mee eens!
    Het is zo leuk om je interieur eens in de zoveel tijd een boost te geven. <3

Geef een antwoord

Sluit Menu