Happy new year! | Terugblik op het jaar 2018.

Happy new year! | Terugblik op het jaar 2018.

Lieve lezers, en lezeressen! Ik wil jullie ten eerste een heel gelukkig en gezond nieuwjaar wensen, met mooie nieuwe kansen, doelen die je mag behalen, en voldoende momenten om op te laden. <3
Ik heb nieuwjaar gevierd bij een goede vriend van Mike, heerlijke champagne en gezellige mensen om je heen. Perfecte manier om het nieuwe jaar te vieren. Vandaag wil ik in het artikel van vandaag terugblikken op het afgelopen jaar, wat waren mijn hoogtepunten? 🙂 Lees je gezellig mee?

*Jasje is van HappySize


Het jaar 2018 was een jaar met vele hoogtepunten voor mij, ik heb volop genoten van dit jaar en bewust geweest van hoe mooi, maar ook lastig het leven soms kan zijn. Ik heb als prettig ervaren om zo bewust te worden van het leven, en er echt van te genieten.


1. Fien en Cato die bij ons zijn komen wonen
Een van de leukste dingen nam direct plaats in het begin van het jaar! Na een bezichtiging bij een nestje met Ragdoll/Britse langhaar en Britse korthaar kittens, kwamen Fien en Cato bij ons wonen. De meisjes zijn nu al ontzettend gegroeid, en het worden echt al grote poezen. Het zijn hele lieve poezen, Cato is bijvoorbeeld heel erg speels en ondeugend. Daarentegen is Fien een rustige knuffel poes, en komt graag naast je liggen en geeft je kopjes. Echte schatjes zijn het!

2. Kwaliteit boven kwantiteit: energie steken in relaties
Het afgelopen jaar ben ik bewust bezig geweest mijn (vriendschappelijke, familie, en liefdes) relaties. Ik ben bezig geweest om kwalitatief contact te verwezenlijken. Zo vind ik het belangrijk als ik afspreek met mijn beste vriendin, dat ik echt op dat moment er van geniet, en er ook met mijn gedachten bij ben. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je elkaar ziet als je moe bent, of chagrijnig. Echter ben ik het afgelopen jaar wel belangrijk gaan vinden dat je energie uit je relaties haalt, je op je gemak voelt, en het naar je zin hebt. Daarnaast is het belangrijk om energie te steken in je relaties, denk hierbij aan tijd voor elkaar vrij maken, en niet tijdens een date/afspraak met je hoofd bij je tentamens, of andere dingen zitten.

Iedereen kent vast het gevoel wel, een (vriendschappelijke) relatie waarbij je merkt dat je van beide kanten veranderd, en het niet meer zo klikt. Niet meer zoals vroeger, het is echter menselijk dat mensen veranderen, en bepaalde relaties vervagen en de ander stand houdt. Doordat je in zo’n relatie blijft haken, heb je er minder plezier aan, en haal je er minder energie uit. Dus mijn motto wat ik meedraag sinds het afgelopen jaar: kwaliteit boven kwantiteit. En ook uit bepaalde relaties stappen als je merkt dat het niet meer wordt zoals het was, en als het niet meer prettig aanvoelt.


3. Mijn eerste officiële baan!

Sinds begin September ben ik aan de slag gegaan bij Rivierduinen, een organisatie die gespecialiseerd is in de geestelijke gezondheidszorg. Ik werk als leerling, dit houdt in dat ik nog aan het studeren ben, maar wel al in functie ben bij de organisatie. Het is een geweldige kans dat dit op mijn pad is gekomen, hierdoor specialiseer ik mij nog meer binnen de geestelijke gezondheidszorg, heb ik mijn eerste échte baan, en doe ik nog meer ervaring op. De ideale combinatie als je het mij vraagt! 🙂

4. by-Evelien.nl ingeschreven bij de Kamer van Koophandel 
In de maand Juni hakte ik de knoop door om mijn blog by-Evelien.nl in te schrijven bij de KvK. Na lang twijfelen, en de voor- en nadelen op een rijtje gezet te hebben had ik de knoop doorgehakt. Het gesprek vloog voorbij, en daar stond ik met mijn registratie in mijn handen! Het echte werk kon beginnen. Ik heb er geen moment spijt van gehad, en ik heb er veel baat bij. Mode, lifestyle en interieur zijn drie grote passies van mij wat samenkomt op mijn blog. Naast mijn werk in de GGZ, haal ik onwijs veel energie uit mijn blog, en eigen bedrijf. Een droom die uitgekomen is om deze grote passies naast elkaar te kunnen combineren.

5. Ontzettend goed in mijn vel zitten 
En ten slotte, is 2018 het jaar dat ik mijzelf heb leren accepteren. Het jaar waarin ik met beide voeten op de grond kwam. Waarin ik besefte hoeveel kritiek ik op zowel mijn innerlijk, als uiterlijk heb gehad. Mijn rondingen, buikje, en stevige benen die altijd minder konden. Onzeker voelde toen de zomerperiode er weer aan kwam, want ja, de bikini mocht weer uit de kast getrokken worden.
2018 is het jaar waarin ik van mijn eigen lichaam heb leren houden, en het ben gaan accepteren. Daarnaast vind ik het nog steeds belangrijk om genoeg fruit en groente te eten, goed voor mezelf te zorgen, en voldoende te bewegen. Echter is het kritische randje ervan af gegaan, ben ik minder waard omdat ik extra kilootjes en rondingen heb? Nee, dat is niet waar.
Een last die van mijn schouders is gevallen, en mij veel beter dan ooit voel.


Een dikke knuffel voor jullie, ik wens jullie een geweldig nieuw jaar toe, vol met hoogtepunten, (zelf)liefde, veel knuffels en warmte, positiviteit, en de handvaten om met tegenslagen om te gaan, en er van te leren. You can do this! Make it a year to remember, en start daar vandaag mee. <3

Hoe was het jaar 2018 voor jullie? 
Wat waren jullie hoogtepunten? Of juist minder leuke dingen?
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wauw! Wat een mooie mijlpalen. Investeren in relaties en de mensen om je heen is ook heel belangrijk. Ik zou mij anders heel eenzaam voelen. Zonder mensen om mij heen.

  2. Wat een prachtig overzicht van 2018! Zo te horen was het een heel fijn jaar voor je, waarin je ook persoonlijk veel mooie stappen hebt kunnen zetten. Zo fijn dat je nu je je werk bij Rivierduinen kunt combineren met werken aan je blog. Heel mooi besef ook van de relaties en vriendschappen! Het is zeker goed om soms geen energie in een relatie meer te steken die jou ook geen energie oplevert. Een klein aantal echt goede vrienden is meer waard dan heel veel mensen bij wie je niet echt jezelf kunt zijn.

Geef een antwoord

Sluit Menu