Happy new year | Terugblik doelen van het jaar 2018 + nieuwe doelen!

Happy new year | Terugblik doelen van het jaar 2018 + nieuwe doelen!

We zitten alweer een aantal weken in het nieuwe jaar. Tijd voor een frisse start! Goede voornemens zoals minder drinken, afvallen, of meer de financiën gestructureerd krijgen zit er bij mij dit jaar niet in. Ik heb doelen opgesteld, waar ik écht happy van wordt. In het artikel van vandaag blik ik terug op mijn doelen van afgelopen jaar, en verwelkom ik mijn nieuwe doelen. <3 Lees je mee?

Terugblik doelen 2018


Meer verdieping zoeken in mijn vak: de psychiatrie
Doel behaald! Afgelopen jaar heb ik mij verder ontwikkeld binnen mijn opleiding, maar ook daarbuiten. Zo ben ik het uitstroomprofiel GGZ-agoog gaan volgen, heb ik een baan binnen de GGZ gekregen, en heb ik een hoop literatuur over psychische stoornissen gelezen. Ik krijg steeds meer liefde en passie voor mijn vak, en hoop mij de aankomende jaren nog meer te specialiseren.

Mijn grenzen duidelijk aangeven
Een doel wat ik al jaren meeneem, maar waar ik dit jaar heel bewust van ben geworden is: grenzen aangeven. Zowel in mijn privé leven, studie, relaties, en werk. Het geeft zo’n opgelucht en fijn gevoel om nee te kunnen zeggen, en je grenzen aan te kunnen geven. Het zorgt ervoor dat ik meer rust heb, en bewust bezig ben met mijn energie. Wil jij nee leren zeggen? In dit artikel geef ik je drie tips hoe je kunt leren om nee te zeggen.

Doorgaan met sparen voor later
Check! Nu ik een baan heb gaat het veel beter. Super fijn. Het is heel erg prettig om te kunnen sparen, en natuurlijk om leuke toekomst plannen te maken.. <3


Blijven sporten en mijn spieren trainen 
Met het sporten heb ik afgelopen jaar heel veel plezier aan beleefd! Ik had het krachttrainen helemaal ontdekt, en kreeg er ontzettend veel energie van. Helaas heb ik afgelopen oktober mijn abonnement opgezegd, het is niet te combineren naast mijn avond lessen, avonddienst, en nog eens mijn werk en studie. Het komt wel weer als ik zometeen klaar ben met mijn studie. 🙂 In de zomer zou ik graag op een zomeravond willen gaan skeeleren.


Nog verder groeien met mijn blog, en toffe opdrachten binnen halen!
Check! Het jaar 2018 was een prachtjaar voor mijn blog. Ik heb er ontzettend van genoten, en er kwamen een heleboel nieuwe dingen op mijn pad. Zo ben ik dit jaar hele leuke samenwerkingen aan gegaan, en heb ik mijn blog ingeschreven bij de kamer van koophandel wat een van de gaafste dingen van het jaar 2018 was! Je leest hier mijn artikel over de kvk inschrijving. Géén moment spijt van gehad!! <3

Doelen voor 2019
Nu het nieuwe jaar is begonnen, wil ik ook graag nieuwe doelen voor het jaar 2019 op stellen. De focus ligt vooral op dingen waar ik blij van wordt, en waarmee ik mezelf niet in het nauw duw. Start het nieuwe jaar met veel positiviteit!

1. Een stedentrip naar Parijs én Berlijn maken.
2. Meer me-time avondjes inplannen.
3. Vijftien boeken lezen in het jaar 2019.
4. Een duidelijk beeld creëren wat betreft een vervolgopleiding.
5. Meer aan de slag gaan met leuke do it yourself projecten!
6. Op mijn blog meer inhaken op onderwerpen zoals psychologie & body positivity.
7. Meer mijn dankbaarheid uitspreken. <3

Wat is jouw doel voor het jaar 2019? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat mooi om te horen dat je je opgestelde doelen tot een succes hebt gemaakt in 2018! En wat mooi dat je dit jaar je grenzen zo goed kon aangeven. Je hebt ook al mooie doelen opgesteld voor het nieuwe jaar. Zowel een stedentrip naar Berlijn als een naar Parijs klinkt geweldig 🙂

  2. Zo fijn om te lezen dat je je doelen voor 2018 haalde! En je hebt een mooi lijstje opgesteld voor dit jaar! Dat moet zeker lukken. Ze lijken me heel fijn om aan te werken ^^ Niet op mijn lijstje maar wat ik stiekem wel graag wil doen: een citytripje naar Londen!

  3. Wat een mooie doelen en wat goed dat je je doelen zo positief benadert! Zo te lezen was 2018 een heel mooi jaar. En wat leuk dat je naar Berlijn wil, dat staat ook op mijn lijstje dit jaar!

Geef een antwoord

Sluit Menu