4X genieten van de winter in eigen land!

4X genieten van de winter in eigen land!

De winter is begonnen, de koude december is begonnen, de laatste maand van het jaar! Het is zó verleidelijk om op de bank te kruipen, met een glaasje rode wijn, leuke Netflix serie op & een kleedje die je voeten warm houdt. De winter is juist het seizoen om erop uit te trekken, en leuke dingen te doen! Vandaag wil ik met jullie 4X verschillende activiteiten delen, die leuk zijn te doen in eigen land! Lees je mee?


1. Schaatsen op het museumplein
Een van de meest romantische activiteiten om te doen samen met je geliefde in het prachtige winter seizoen. Samen schaatsen op het museumplein. De leukste schaatsbaan in Nederland als je het aan mij vraagt! Vooral ook leuk als we aankomende winter niet kunnen schaatsen op natuur ijs. Je kunt deze activiteit ook combineren met een museum bezoeken, of een rondvaart over de grachten. De sfeer op het museumplein is zó fijn!

2. Amsterdam Light Festival
Wil je graag cultuur snuiven en genieten van het prachtige centrum van Amsterdam? Amsterdam Light Festival is dan het perfecte uitje! Tijdens dit evenement presenteren kunstenaars hun projecten. Deze projecten staan geprojecteerd in de hele stad. Je kunt met een speciale boot over de grachten varen, fietsend, of je kunt een wandeling maken over de grachten.

3. Kaarsjes avond in Gouda
Gouda staat bekend om zijn jaarlijkse kaarsjesavond! Een avond waarin je écht kunt genieten van de fijne kerstsferen. Op de markt staat de grote kerstboom waarin de lichtjes voor het eerst aangaan, daarnaast zijn er diverse plekken waar je naar muziek kunt luisteren, je kunt genieten van een glühwein, en heerlijke hapjes en vooral de gezelligheid. Leuke manier om de stad Gouda te ontdekken, en te genieten van dit fijne winter evenement. <3


4. Bezoek een kerstmarkt 
In de maand December is het natuurlijk stiekem ook wel een must om een kerstmarkt te bezoeken. Het moment waar je al je kerst musthaves kunt shoppen om jouw woning kerstproof te maken. Maar ook om toffe foto’s te maken, te genieten van een warme chocomel en lekkere hapjes die je kunt halen bij de gezellige kraampjes. Heb jij al een kerstmarkt bezocht dit jaar?

Dit zijn mijn vier favoriete winter activiteiten om in de maand december te doen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen groot fan ben van de wintermaanden, maar deze gezellige activiteiten maken deze koude maanden en stukje leuker. Als jij nog een activiteit weet die in dit rijtje thuis hoort, tip mij  (en andere girls!) in een reactie hieronder.

Wat vind jij een leuke activiteit voor in de wintermaanden? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat een leuke tips voor winterse uitjes! Ik vind Museumplein in de winter geweldig met die mooie schaatsbaan! En kerstmarkten zijn inderdaad ook altijd een goed idee. Dit jaar ga ik naar die in Antwerpen en daar heb ik nu al veel zin in 🙂

  2. Wat een leuke tips! Ik vind Amsterdam zelf altijd net iets te ver weg en te druk, dus ik hoop vooral dat ik deze winter weer op natuurijs kan schaatsen. Vind ik overigens ook het leukste. En een kerstmarkt ben ik toevallig afgelopen weekend geweest, overigens wel in Bremen.

Geef een antwoord

Sluit Menu