Cup of tea | Wat zou ik doen met één miljoen?

Cup of tea | Wat zou ik doen met één miljoen?

Een vraag die op een pickwick theezakje stond was: ‘Wat zou ik doen met een miljoen?’. Als je hierover na gaat denken, kan ik een heleboel dingen benoemen. Echter ben ik wel van mening dat geld niet de grootste factor is wat je gelukkig maakt, maar het leven wel een stukje gemakkelijker maakt. Ik tracht deze vraag te beantwoorden in dit artikel! Money, money, money! Lees je mee? 

Studieschuld aflossen

Gelijk met de deur in huis vallen! Ik haak een formeel punt aan: namelijk mijn (‘kleine’) studieschuld aflossen. Het is geen geheim, en vele mensen die studeren krijgen hiermee te maken. Het zou heel fijn zijn als ik direct alles in één keer kan aflossen. Dat zou toch een heerlijk gevoel zijn! 


Een eigen huis kopen

Iets waar ik steeds meer de kriebels voor krijg is een eigen huis. Het lijkt mij ontzettend fijn om een eigen stekje te hebben, en waar je kunt doen wat je wilt. Je eigen smaak, spullen, en sfeer. Het liefst een huis met een mooie tuin. Ik zou direct mijn huis helemaal naar mijn smaak inrichten. En de tuin volzetten met mooie bloemen, en leuke planten. En een kasje niet te vergeten waar ik mijn eigen groenten in zou kunnen kweken. 

Reizen maken 

Dit puntje is natuurlijk niet te missen, ik zou direct een mooie reis willen maken. Landen die mij erg trekken zijn: Zuid-Afrika, Marokko, Cuba, Australië, en Zweden. Het lijkt mij zo’n bijzondere ervaring om een verre reis te maken, de cultuur te leren kennen, maar ook de natuur met een diversiteit aan dieren.

Cadeau’s kopen voor lieve mensen om mij heen 

Ik ben dol op het kopen van cadeau’s voor lieve mensen om mij heen. Ik zou dan ook een middag in de stad spenderen, en allerlei persoonlijke cadeau’s aanschaffen. Tevens zou ik het leuk vinden om dierbaren mee te nemen naar mooie plekken, en samen herinneringen maken. Bijvoorbeeld een stedentrip!

Activiteit organiseren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Ik zou tevens graag een activiteit willen organiseren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, die in een instelling verblijven. Bijvoorbeeld een strandwandeling, en daarna een hapje eten, karten, of een museum bezoeken. Lekker een dagje er tussenuit, en de ontspanning opzoeken. En de medemens een hart onder de riem steken!

Herman brood schilderij kopen 

Ik ben dól op de schilderijen van Herman Brood, zijn kunstwerken zijn fenomenaal! Kleurrijk, en de diverse uitstralingen vind ik erg tof. Ik zag dat ze bij bol.com een Herman Brood strandlaken hebben, ook erg leuk om mee te beginnen ;-). 

Doorstuderen 

Doorstuderen is voor mij een groot dilemma, het liefst zou ik naar de Universiteit gaan, en de opleiding Psychologie, of Sociologie volgen. Echter zijn deze opleidingen ontzettend duur, en is het onmogelijk om duaal te studeren (werken-leren). Hier baal ik ontzettend van.. Het is niet mogelijk om op mijn 24ste nog een aantal jaar voltijd te gaan studeren. Al zou ik een miljoen winnen, zou ik dit zeker weten doen!
Echter is er ook nog een andere mogelijkheid om te kunnen doorstuderen, ik wil na mijn hbo-opleiding, een post-hbo volgen om IPS-begeleider te worden. Kort samengevat: Met dit beroep help ik mensen met een psychische kwetsbaarheid aan een betaalde baan.

Er zijn zat mooie dingen wat je kunt doen met een miljoen! Zoals ik al eerder aangaf ben ik niet van mening dat geld je gelukkiger maakt, maar het maakt het leven wel een stuk makkelijker. Het aller belangrijkste is dat je gezond bent, en liefdevolle mensen om je heen hebt. 
Wat zou jij doen met één miljoen?
Liefs, 
Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu