4 tips om als student zijnde geld te besparen! | Money money money!

4 tips om als student zijnde geld te besparen! | Money money money!

Money money money! Ik vier altijd een feestje wanneer het de 24ste van de maand is! Nee, ik maak een grapje. Ik moet bekennen dat ik wel altijd erg blij ben als het weer pay-day is. Iedere student kent de situatie denk wel: de laatste eindjes aan elkaar breien. Wil je graag op je maandelijkse lasten besparen? In het artikel van vandaag deel ik met jullie 4 tips om als student zijnde geld te besparen! Lees je mee?

Bron: pinterest

1. Shop tweedehands!
Als fashionlover kun je soms de nieuwste mode niet weerstaan. Als student zijnde is dit helaas niet altijd mogelijk.. Wil je toch graag een nieuwe outfit, en heb je een beperkt budget? Bezoek een stad als Amsterdam of Utrecht en ga vintage hunten! Doe van te voren research naar de kringloopwinkels en vintagewinkels rondom deze stad en maak een planning, zo zorg je ervoor dat je genoeg tijd hebt om rond te snuffelen en verschillende kledingstukken te passen. Probeer ook tijdens zo’n shopsessie dingen te passen wat je zelf niet zo gauw zou aantrekken! Stap uit je comfort zone. 


2. Vergelijk je zorgverzekering
Ik vind de zorgverzekering altijd een vervelende last wat elke maand terugkomt. Mijn zorgverzekering probeer ik zo budget mogelijk te maken, maar tegelijkertijd dat het een grote lading dekt. Tot nu toe is dit gelukt, ik ben goed verzekerd en betaal niet heel erg veel! Heb je hier een hulpje bij nodig? Bij studentenpolis.nl kun je allerlei verzekeringen vergelijken. Je krijgt een duidelijk overzicht welke (zorg) verzekering budget proof is. Het einde van het jaar 2018 komt steeds dichterbij, het is dan weer mogelijk om over te stappen op een andere zorgverzekeraar. Gebruik studentenpolis.nl om de verschillende (zorg) verzekeringen te vergelijken, en bij de beste aan te sluiten!


3. Neem je maandelijkse lasten onder de loep
Naast je zorgverzekering onder de loep te nemen, is het ook van groot belang om je maandelijkse lasten onder de loep te nemen. Zo kun je besparen om je Netflix/videoland abonnement, telefoonabonnement etc. Online kun je ook verschillende telefoon abonnementen vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je de laagste prijs eruit pikt, en maandelijks geld bespaard! Terwijl je geniet van je online activiteiten.

Bekijk niet alleen je vaste uitgaven, maar ook de uitgaven aan uitjes, eten, weekendactiviteiten. Dit kun je bijhouden door een lijstje met inkomsten en uitgaven bij te houden. Zie je een echte piek in je uitgaven? Probeer dit dan te verminderen.


4. Studentenkorting 
En de vierde tip is gebruik de studentenkorting die je krijgt! Bij vele winkels of activiteiten kun je studentenkorting krijgen. Op vertoon van je pasje krijg je vaak een leuk bedrag aan korting. Zo had ik afgelopen zomer in Thessaloniki korting, ik mocht gratis het museum binnen omdat ik studeerde aan de HvA. Hoe leuk is dat?! Daarnaast krijg je als student korting bij de pathé, apple, en diverse musicals.

5. Eigen bedrijf, de voordelen!
Ten slotte kun je als ZZP’er natuurlijk ook op diverse manieren geld besparen! Je kunt onder andere een zakelijk telefoonabonnement afsluiten. Zakelijk kun je je telefoonkosten aftrekken. Dit geld zowel voor de inkomstenbelasting als voor de omzetbelasting. Op deze manier kun je tevens geld besparen, en het schilt je leuk geld! 🙂

Heb jij een goede tip om geld te besparen? Laat het mij weten in een reactie!
 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Leuk lijstje met tips! De eerste is mijn favoriet! Ik vind tweedehands shoppen altijd zo leuk om te doen 🙂 Mijn zorgverzekering vergelijken vind ik zelf ook altijd belangrijk. Dat kan je zo een paar honderd euro per jaar schelen 🙂

  2. Wat een fijne tips! Tweedehands shoppen is inderdaad heel fijn om geld te besparen. Ik kijk ook vaak op Marktplaats voor bijvoorbeeld leuke meubels van Ikea. Vaak passen ze wel in onze auto en dat is ideaal, want dan hoef je ze ook niet uit elkaar te halen en in elkaar te zetten haha!

Geef een antwoord

Sluit Menu