De drang naar het perfecte leven + tips om dit los te kunnen laten!

De drang naar het perfecte leven + tips om dit los te kunnen laten!

Mensen hebben veel kritiek op zichzelf, als ze net hun ene droom bereikt hebben, krijgen we voor kort een geluksgevoel. Daarna gaan we snel weer opzoek naar een andere manier om ons geluk en perfecte gevoel te vervullen. Het kan áltijd beter, deze maatschappij streeft naar de 100% geluk die je nooit kan bereiken. Wij zijn tegenwoordig zo kritisch ingesteld, en ervaren zulke drang naar het perfecte leven dat we de kleine dingen om ons heen weleens vergeten. Het perfectionisme neemt de overhand. In het artikel van vandaag deel ik met jullie vier tips om perfectie los te laten!


1. Fouten maken mag
We zien fouten maken vaak als een teken van zwakte, of schaamte. Probeer dit los te laten! Door fouten te maken leer je hoe je de volgende keer met een bepaalde situatie om kunt gaan. Vaak kijken we alleen naar de dingen die fout gaan, focus je juist ook de dingen wat goed is gegaan! En wat heb jij gedaan om dit te bereiken? Besef de kleinere stappen die je hebt gezet, en zie het positieve hiervan in.

2. Sta stil bij de kleine stappen
Vaak focussen we ons op grote dingen, hierbij verliezen we de stappen die we moeten maken uit het oog. Het lijkt bij anderen allemaal zo snel te gaan, maar ook zij hebben tegenslagen gehad in het pad die zij behandeld hebben. Het is belangrijk om de kleine stappen, en dingen die om je heen gebeuren te waarderen. Zo laat je het ‘perfecte gevoel’ meer los, en neem je meer de tijd om je dromen te verwezenlijken, en ér echt van genieten.


3. Leg de lat niet té hoog
Wat ik bij het vorige punt al aangaf is dat mensen tegenwoordig de lat voor zichzelf erg hoog leggen. Door de lat minder hoog te leggen, heb je eerder je doel bereikt en sta je meer stil bij wat je bereikt hebt. Ik vind het zelf altijd prettig om kleinere doelen te stellen, dit zorgt ervoor dat ik iets ‘sneller’ behaal, maar ook niet teveel van mezelf verwacht.


4. Vergelijk jezelf niet met anderen
En ten slotte, vergelijk jezelf niet met anderen. Bij anderen lijkt het leven altijd kleuriger, leuker, en energierijker. De een maakt een prachtige reis naar Afrika, de ander koopt een nieuwe auto, en de ander heeft een vast contract gekregen bij een géweldige baan. Laat dit los, het gezegde: het gras is altijd groener bij de buren is er niet voor niets. Ik wil graag meegeven om je meer te focussen op je eigen leven, waar wordt jij blij van? Wat heb jij behaald? Geniet je van de kleine dingen om je heen?

Naar mijn mening willen mensen graag elkaar overtreffen, ik probeer hier vaak naast te staan, en de drang naar het perfecte leven los te laten. Het leven zal nooit 100% perfect zijn, er worden fouten gemaakt, en er zijn altijd weer dingen die je wilt doen, of verbeteren. Geniet van het moment zelf, sta stil bij de kleine geluksmomenten en de lieve mensen die je om je heen hebt.

Merk jij de drang naar het perfecte leven? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Heel mooi artikel en je hebt helemaal gelijk. Het leven van anderen is vaak niet zo perfect als je denkt dat het is, simpelweg omdat je niet alles van een ander weet. Het is goed om daarbij stil te staan en je focus op je eigen leven te houden.

  2. Erg mooi artikel. Ik merk zelf dat ik de drang heel erg heb. Maar sinds ik gestopt ben mezelf met anderen te vergelijken is het gelukkig wel al een stuk minder geworden.

  3. Mooi artikel. Ik probeer dit al lange tijd los te laten, want je wordt er zelf niet gelukkiger van. We moeten meer genieten i.p.v. streven. Jezelf niet vergelijken met anderen is een hele belangrijke, maar ook een hele moeilijke! Hier moet ik nog aan werken. 😉

  4. Very true! Soms moeten we onszelf hier echt weer even bewust aan herinneren. Fijn dat jij dat zo eventjes doet; het helpt mij alweer een hele hoop om dit zo te lezen (: Liefs!

  5. Wat een goed artikel! Ik vind het zo belangrijk om mezelf niet te vergelijken met anderen. Je hebt er helemaal niks aan, je krijgt er alleen maar een rotgevoel van!

Geef een antwoord

Sluit Menu