Mijn favoriete self-care

Mijn favoriete self-care

Self-care is iets wat er bij mij vaak tussendoor schiet, door alle drukte van mijn werk, studie en sociale leven vergeet ik soms weleens om een momentje rust te nemen. Oftewel self-care. Self-care zorgt voor vele voordelen, het is ontzettend belangrijk, maar ik laad er ook van op, en ik krijg er meer energie van. Het is van groot belang om keuzes te maken in bepaalde situaties, ga je doorwerken omdat de dead-line zo belangrijk is, of neem je een momentje self-care, zodat je goed bijlaad. In het artikel van vandaag laad ik mijn gedachten over self-care varen en deel ik mijn favoriete self-care met jullie.


Ik merk dat ik vroeger goed was in het besteden van mijn tijd aan self-care. Het afgelopen jaar is dit wel anders geworden, ik ervaarde veel drukte door mijn studie en mijn blog die ik gaande wilde  houden. Zelfs nu ik vrij ben staan mijn dagen helemaal vol met werken bij mijn vakantiebaan of aan mijn eigen blog. Heel leuk natuurlijk! Maar ik vind het hierdoor wel moeilijker om self-care in te lassen, de momenten dat ik het doe geniet ik er wel helemaal optimaal van. Heerlijk! In dit artikel wil ik ook met jullie mijn vier favoriete self-care momenten met jullie delen.


1. Een boek lezen 
Waar ik de laatste tijd echt van bijlaad is een middagje doorbrengen in het park en een boek te gaan lezen. Vaak vergeet ik de tijd te nemen om een boek te lezen, als ik dit wel doe merk ik gelijk wat voor effect het tijd nemen om een boek te lezen op mij heeft. Het is zo fijn om jezelf even in een andere wereld te wanen en te relaxen. Ik lees graag een boek voordat ik ga slapen, het werkt rustgevend en ik kan beter in slaap vallen! De ultieme relax modus.


2. Zonnen in het park
De zomer is niet meer weg te denken uit ons kleine kikkerlandje. Een van de fijnste dingen om te doen is relaxen in het park,  zorg voor een kleedje,  een heerlijk stuk fruit, gezellig gezelschap (of in je eentje!) en geniet en relax op een heerlijke zonnige dag.


3. Naar de film
Plan een bioscoopbezoekje samen met je moeder, boyfriend of vriendinnen. Echter is in je eentje naar de bioscoop gaan ook helemaal geen gek idee. Je kunt zelf kiezen naar welke film je wilt gaan, zorgt voor een heerlijk drankje en gaat onderuit zitten in een heerlijke bioscoopstoel. Wedden dat je helemaal bijgeladen de bioscoop zaal uitkomt?

4. Een dagje doorbrengen op het strand
En mijn laatste tip om een dagje self-care in te plannen is om een paar uurtjes te vertoeven op het strand. Ik merk altijd als ik op het strand ben dat dit zoveel met mijn gemoedstoestand doet, ik heb direct het gevoel alsof ik op een mini vakantie ben en het geluid en de geur van het strand en de zee zorgt ervoor dat ik helemaal bijlaad. Gun jezelf een taartje op terras en geniet van je me-time.

Door deze tips kan ik helemaal bijladen in een drukke (werk)week, ik kan er zelf ook nog wat van leren om vaker me-time in te lassen. Ik merk als ik dit regelmatig doe dat ik veel energieker ben en aandacht voor dingen hebt. Self-care is zo belangrijk!

Wat is jouw favoriete self-care moment? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Je noemt een paar fijne manier op om lekker op te laden en van me-time te genieten. Heerlijk! Een dag in mijn eentje naar het strand gaan lijkt me ook wel wat. En boeken lezen hoop ik op vakantie weer meer te gaan doen. Ik zie er nu al naar uit 🙂

  2. Mijn favoriete me-time is lekker in bad gaan met wat muziek en een aangename scrub. Ook lezen doe ik graag. En even op mijn terras gaan zitten wanneer het warm is levert ook een leuk gevoel op.

Geef een antwoord

Sluit Menu