6x mijn favoriete plantjes voor in je interieur!

6x mijn favoriete plantjes voor in je interieur!

Green, green, green! Als er iets is waar ik héél erg blij van word zijn het mooie planten. Ik ben alweer een jaartje gevestigd op mijn zolderkamer bij mijn ouders thuis. Het is een ontzettend fijn plekje wat naar mijn smaak is ingericht. Het is een beperkte ruimte dus niet alles is helemaal mijn stijl, maar ik heb er wel een eigen plekje van weten te creëren. Ik heb veel sfeer en gezelligheid in mijn interieur gecreerd door mooie planten. In het artikel van vandaag deel ik met jullie mijn zes favoriete plantjes, die ook ‘makkelijk’ te onderhouden zijn.


Senecio Rowleyanus 
Dit is mijn meest favoriete plantje in mijn interieur, in het engels wordt deze beauty ook wel ‘String of Pearls’ genoemd. In mijn eigen woorden noem ik hem ook wel het bolletjesplantje. Het is een mooi hangplantje, en is super leuk te stylen in je interieur. Echter is de ‘String of Pearls’ ook nog heel makkelijk te verzorgen, het plantje vind het heerlijk om in een lichte plek te staan (maar moet ook niet vol in de zon staan!). In de lente en zomermaanden mag het plantje af en toe een beetje water, en in de winter mag het best droog blijven. Hij groeit wel wat langzamer, maar des te blijer ben je als er een stukje aankomt. Het is een fijn en makkelijk plantje om te verzorgen en is ideaal voor de mensen die niet zulke groene vingers hebben.

Pilea Peperomioides 
Ook wel bekend als de pannenkoek plant. Bij mij groeit de Pilea onwijs snel, elke keer komen er kleine nieuwe blaadjes aan. Zo leuk! Deze plant heeft wel iets meer verzorging nodig dan de Senecio Rowleyanus, hij heeft een goed doorlaatbare grond nodig. De grond van de Pilea plant mag nooit uitdrogen, maar hij wil ook geen natte voeten. Ik geef het plantje vaak zo’n twee keer per week water. De Pilea plant heeft een plekje nodig in het licht, maar ook weer niet in de directe zon.

Ceropegia Woodii
Deze mooie beauty wordt ook wel het lantaarnplantje genoemd. Het is een hangplant die groeit als een speer, hij geeft vele stekjes af, zodat je weer nieuwe baby’tjes kunt poten. Dit plantje verlangt veel zonlicht dus mag op een zonnig plekje komen te  staan. In de winter heeft hij meer behoefte aan een koele plaats. Met water geven zijn ze ook erg makkelijk, je moet ze tamelijk droog houden. Alleen in de groeiperiode regelmatig wat water geven, in de winter hebben ze behoefte aan weinig water.

Scindapsus Pictus 
De Scindapsus Pictus is ook weer een mooie hangplant! De verzorging is voor dit plantje niet moeilijk, wat hem makkelijk te onderhouden maakt. Als je dit mooie plantje goed verzorgt zal het ook snel gaan groeien. De Scindapsus Pictus is gewend om in tropische oerwouden onder de schaduw van grote bomen te groeien. Het is daardoor een flexibel plantje wat je op veel plekken in huis kwijt kunt, direct zonlicht kun je beter vermijden. Ik geef de Scindapsus Pictus ongeveer twee keer per week water, hij houdt van een vochtige grond, maar wil niet continu natte voeten hebben.

Epiphyllum Anguliger
Ook wel bekend als de zaagcactus, want ja dit is een cactus! Dit wist ik ook niet totdat mijn vader dit tegen mij zei. Dit plantje heb ik wat korter in bezit, ik heb hem afgelopen week gekocht en is bij mijn groene collectie gekomen. Ik vind het een pareltje om te zien door zijn mooie aparte bladeren, de zaagcactus kan niet goed tegen de zon en extreme droogte, hij heeft dus regelmatig water nodig, het is wel belangrijk dat je hem niet continu natte voeten geeft.

Hatiora Salicorniodes 
En ten slotte mijn nieuwste aanwinst! Ook wel de koraalcactus genoemd. De koraalcactus heeft meer water nodig dan de cactussen die wij kennen, hij heeft een keer per week water nodig. Het is een plant die ook snel groeit en een hangplantje wordt, ook weer heel erg leuk om aan de muur te hangen. Mijn plantje moet eerst nog even groeien voordat het een grote hangplant wordt.

Dit zijn mijn favoriete planten op een rijtje, ik koop regelmatig nieuwe plantjes of ik maak stekjes van mijn eigen plantjes. Zijn jullie ook zulke planten liefhebbers? En vinden jullie het leuk om een tweede deel van dit artikel te zien? Let me know!

Wat is jouw favoriete plant? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Oh wat een gave plantjes allemaal! Ik heb altijd geroepen dat ik meer van de bloemen dan van de planten ben, maar ik moet zeggen dat hier echt heel leuke plantjes tussen zitten. Vooral zo'n pannenkoekenplant of die koraalcactus vind ik erg leuk 🙂

  2. Oeeeh ik zie veel plantjes die wij ook in huis hebben! De Ceropegia Woodii heb ik nog nooit gezien. Die is tof zeg, die wil ik ook! Maar oeps, we hebben serieus echt geen plek meer voor nóg meer planten. :')

  3. Ahh, een pannenkoekenplantje! Ik moet eens ergens een stekje regelen, want ik vind ze zo cute! ♥

Geef een antwoord

Sluit Menu