Vier dingen die je kunt doen op vakantie!

Vier dingen die je kunt doen op vakantie!

Mijn vakantie is in aantocht! Ik ga over een kleine twee weken op vakantie naar het Griekse eiland Chalkidiki. Op social media zie ik allerlei zomerse vakantiefoto’s voorbijkomen. Ik zat zelf te brainstormen over dingen wat ik graag zou willen doen op vakantie, het is een leuk lijstje geworden. Het leek mij een tof idee om dit lijstje met jullie te delen. In dit artikel deel ik met jullie vier dingen die je kunt doen op vakantie!

Leg je vakantie vast
Het vakantiegevoel wil je graag zo lang mogelijk behouden als je thuiskomt. Je kunt je herinneringen vastleggen door foto’s te maken, maar je kunt ook een stapje verder denken. Leg je vakantie vast in de vorm van een film! Dit heb ik vorig jaar gedaan, wanneer je de vakantievideo terugkijkt krijg je direct weer het vakantiegevoel. Ook is het een mooie manier om herinneringen vast te leggen. Voor het vastleggen van je vakantie kun je een GoPro camera, of een vlogcamera gebruiken.  Hierbij is het wel belangrijk dat je action cam accessoires gebruikt waardoor het filmen van je vakantie soepeler verloopt. Onder action cam accessoires vallen onder andere een autohouder om beelden vast te leggen op de weg, een action selfie stick, of een statief die het filmen van bepaalde shots gemakkelijker maakt. De accessoires action cam is een echte musthave op vakantie! Ik wil dit jaar weer mijn vakantie vastleggen, ik twijfel nog of ik zal vloggen, of een sfeervideo zal maken. Wat lijkt jullie leuker? Misschien doe ik het wel allebei 🙂

Ontdek de lokale keuken
Als ik op vakantie ben, wil ik graag genieten van het land, maar ook van de lokale keuken. Ik vind de specialiteiten op het gebied van voeding leuk om te ontdekken. Ik kan erg genieten van een heerlijke (Griekse) wijn of maaltijd. Laat je verrassen door de lokale specialiteiten, en ga tussen de locals lekker uiteten. Hierdoor ervaar je écht het fijne vakantiegevoel.


Stel een vakantie bucketlist op
Je kunt een (mini) bucketlist opstellen voordat je op vakantie gaat. Hierbij kun je denken aan plekken die je wilt bewonderen op je vakantiebestemming, of als je een bepaald gerecht wilt proberen. Je kunt ook bepaalde persoonlijke doelen waarmaken op vakantie, zoals bungeejumpen of duiken. Overwin je angsten en doe de dingen wat je graag zou willen doen! Zo zorg je ervoor dat de vakantie onvergetelijk wordt.


Trek rond op een scooter/fiets/huurauto
Romantisch op een rode scooter door de mooie straatjes rijden, wind door je haren, en genieten van de mooie omgeving terwijl het zonnetje heerlijk schijnt. Zie je het al voor je? Rondtrekken met een scooter door je vakantieomgeving lijkt mij zo ontzettend leuk! Als je niet zo van scooter rijden houdt heb je vaak ook de mogelijkheid om een fiets of een auto te huren. Zo kun je ook diverse plekken ontdekken in het vakantieland.

Dit zijn mijn vier tips voor leuke dingen om te doen op vakantie! Wat doe jij graag op vakantie?

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Leuk idee, zo'n bucketlist voor op vakantie! Zelf vind ik het ook vaak fijn om een fiets te huren op vakantie. Zo zie je vaak net wat meer van de stad 🙂 Fijne vakantie alvast!

  2. Etennnn en zwemmen zijn mijn favoriete bezigheden op vakantie haha. Griekenland vind ik zo'n heerlijk land met een heerlijke keuken!

Geef een antwoord

Sluit Menu