Mijn nieuwe PrimaDonna setje + vier tips om van je lichaam te houden!

Mijn nieuwe PrimaDonna setje + vier tips om van je lichaam te houden!

Vele vrouwen kennen de struggles rondom lingerie/ondergoed vast wel. Te strakke bh’s, bandjes die snijden in de huid, stringetjes die niet goed zitten. De basis van je outfit is de lingerie die je onder de outfit draagt. Het gaat hierbij om de juiste pasvorm, maar ook dat je er goed in voelt. Ik kocht altijd mijn bh’s bij de Hunkemöller, twee maanden geleden durfde ik mijn vertrouwde merk aan de kant te leggen en een nieuw merk te proberen. Ik mocht voor mijn instagram een setje van het merk PrimaDonna ontvangen, mijn moeder zweerde al bij dit merk dus ik besloot het nu ook zelf uit te proberen. In het artikel van vandaag deel ik mijn ervaring met het ondergoed van PrimaDonna en geef ik vier tips om van je eigen lichaam te houden. Lees je gezellig mee? 

Ik was vroeger niet zo zeker over mijn eigen lichaam, als zestien jarig meisje was ik niet tevreden, ik wilde altijd afvallen en mezelf verbeteren. Ik hield mijzelf altijd de kritische spiegel voor en vergat de dingen van mijn lichaam waar ik juist tevreden over was. In de afgelopen jaren heb ik mijzelf leren accepteren, mijn lichaam weten te omarmen en blij mee te leren zijn. Hierdoor ben ik er echter bewust van geworden dat niet alleen goed voor jezelf zorgen, maar ook een goede basis van je outfit erg belangrijk is. Met BH’s had ik vaak last dat de bovenkant van mijn borst een stukje uit mijn BH ging waardoor je een bobbel zag (lekker duidelijk uitgelegd, maar hopelijk begrijpen jullie het haha!). De BH’s vielen te laag of de pasvorm zat niet goed. Ik merkte dat daardoor mijn outfits ook minder mooi zaten en ik mij direct minder goed voelde. 


Ik werd daardoor ervan bewust dat je ondergoed onder je outfit een goede pasvorm moet hebben, maar ook mooi moet zijn waardoor je je goed voelt. Ik heb het merk PrimaDonna ontdekt door de samenwerking die ik ben aangaan met het bedrijf Lincherie. Ik vond het eerlijk gezegd best spannend om een nieuw merk te proberen, misschien een beetje raar maar ik was al zo’n tijd bekend met mijn vaste merk wat ik altijd droeg. 

De lingerie van PrimaDonna zat gelijk aangenaam, de stof is zacht, de BH sluit mooi hoog aan zodat mijn borst goed bedekt is, de bandjes snijden niet en ze hebben het in prachtige stoffen en prints. Het broekje wat ik erbij had gekregen is een hoog broekje met een zachte stof en valt mooi over mijn buik heen. 

Ik voelde mij direct zo zelfverzekerd en fijn in dit setje, de outfits vielen daardoor mooi over mijn lichaam heen en voor me gevoel kon ik direct heel de wereld aan. Ik besefte hierdoor hoe belangrijk goede lingerie is. Ik kocht gelijk een tweede bh en een bikini van hetzelfde merk. Yes! 
Ik postte de foto’s van deze blogpost ook op mijn instagram account en ik kreeg over de 90 positieve reacties. Dit prikkelde mij om met dit onderwerp meer te gaan doen, kennelijk herkennen veel vrouwen zich hierin en speelt dit onderwerp een grote rol in de samenleving van nu. 

Om je goed te voelen in je lingerie & outfit is het natuurlijk ook belangrijk dat je van je lichaam leert houden, met buikje, zonder buikje, striemen, kleinere boobs, grotere boobs, het maakt niet uit. Dit zorgt er ook voor dat je meer straalt en beter voelt. Van je lichaam houden is een proces en gebeurd niet binnen een dag, deze tips kunnen je wel helpen om dit proces aan te wakkeren en er bewust mee om te gaan. 

1. Draag kleding en lingerie waarin je je goed in voelt, en die jouw prachtige lichaamsdelen waar je trots op bent benadrukt:
Dit is een van de belangrijkste punten, wij vrouwen hebben vaak een ruim aanbod aan kleding. Wij zijn ook professionals in het bewaren van kleding die niet goed bij je lichaam past, of te klein valt. Je lichaam verandert met de jaren, je bent iets aangekomen, of juist afgevallen, je traint je billen of armen. Het kunnen diverse redenen zijn waarom kleding niet meer zit zoals het vroeger zit. Verkoop/doneer de kleding die niet goed zit aan een goed doel of de kringloop. Zorg voor goede basic items in je kast zoals een klassieke zwarte BH die bij elke outfit past, een goed zittende string die niet snijd in de huid voor onder een feestjurkje, en een felgekleurd jasje die elke outfit in een keer een stukje vrolijker maakt. 

Hou je kledingkast clean en hou alleen de kleding waarin jij je geweldig voelt en prachtig om je lichaam heen valt. Don’t forget: de kleding moet zich aan jouw lichaam aanpassen, en niet andersom. 

2. De negatieve tijd wat je stopt in het zeuren over je lichaam, probeer dat om te zetten in positieve tijd om aan jezelf te werken:
Als je erover nadenkt zijn wij onbewust regelmatig tijd aan het steken in het bekritiseren van onszelf, een spiegel voor jezelf houden is zeker niet slecht, maar we moeten oppassen dat we onszelf niet téveel kritiek geven. De negatieve tijd die wij stoppen in het zeuren over onszelf kunnen we beter omzetten in positieve tijd waarin we aan onszelf werken, een uurtje naar de Yoga om je lichaam beter te leren kennen en te ontspannen, een avondje drinken met vriendinnen waarvan je energie krijgt of een rustgevende wandeling maken met je hond. Kijk wat voor jou goed werkt! 

3. Omring jezelf met mensen die je goed doen laten voelen, over jezelf maar ook over je lichaam:
Mijn derde tip is omring jezelf met mensen die je goed doen laten voelen, zowel innerlijk als op het uiterlijk gericht. Mensen die elke dag zeuren over dat je voller bent geworden word jij niet blij van, maar het humeur wat jij daarvan krijgt worden zij ook niet blij van. Mensen leveren altijd kritiek en dit kun je ook niet vermijden, maar je kunt wel jezelf proberen te omringen met mensen die je goed doen laten voelen; je vriend die je mooi vindt zoals je bent, vriendinnen die je complimenteren, je moeder die je accepteert zoals je bent. 

4. Bouw elke dag aan je zelfvertrouwen
En mijn laatste tip is bouw elke dag aan je zelfvertrouwen, probeer bewust te worden om tegen jezelf elke dag een compliment te geven. In dit setje komen mijn borsten mooi uit, wauw wat heb ik mooie rondingen in dit jurkje, of wat ik een stralend gezicht vandaag!Doordat je meer bewust wordt van je eigen gedachten kun je ze ook meer omzetten in positieve gedachten en/of complimenten. Accepteer jezelf zoals je bent, en neem jezelf zoals je bent. Probeer ook een keer iets te doen wat je niet durft, bijvoorbeeld die ene keer op het strand paraderen in je mooie bikini, of dat rode eye-catchende jurkje aan te trekken. Moet je eens opletten hoe zelfverzekerd en trots je je daarna voelt. 🙂

Het is een lang artikel geworden maar ik vind het belangrijk om dit met jullie te delen. Ik ben ontzettend enthousiast over dit geweldige lingeriemerk en het zit gegoten en staat ook nog eens heel erg mooi. Ik vind het stiekem ook ontzettend spannend om deze foto op mijn blog te plaatsen. Ach, hij staat ook op mijn instagram, dus kan ze ook net zo goed hier plaatsen, toch? :-). Het houden en accepteren van je lichaam blijft een issue onder vrouwen maar ik hoop dat deze vier tips je helpen met het veranderen van je mindset over je eigen lichaam. Je bent mooi zoals je bent! Als je dit een leuk onderwerp vindt kun je ook het artikel van afgelopen Maandag lezen over om binnen 24 uur stralend in je bikini op het strand te staan! 

Wat is jullie favoriete lingerie merk? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

 1. Wat een prachtig artikel mét heel mooie foto's en een paar onwijs waardevolle tips. Vooral de tweede tip vond ik heel mooi: de tijd waarin je je druk maakt over je uiterlijk kun je veel beter gebruiken om iets leuks te doen of aan jezelf te werken. Dat zal je uiteindelijk veel meer goed doen! Zelf ben ik ook al jarenlang onzeker over mijn uiterlijk om verschillende redenen, maar ik merk dat het al heel erg helpt om afleiding te zoeken en bijvoorbeeld mezelf te ontwikkelen op werkgebied en als persoon. Daardoor ben ik al een stuk minder bezig met hoe ik eruitzie dan een paar jaar geleden 🙂

  1. Ik heb die tip wel eens gehoord gekregen van een vriend van mij, wel over een ander onderwerp maar vond het zo leerzaam! <3 Dat is ook een hele goede tip! Bedankt voor je lieve reactie.

 2. Mooi artikel, Evelien. Ik voel mezelf momenteel écht niet goed in m'n lichaam, maar probeer eraan te werken. Waardevolle tips! Ik heb niet echt een favoriet lingeriemerk. Ik draag items van H&M, Hunkemöller, Victoria's Secret, … Binnenkort m'n lingerielade maar eens verduurzamen, want alles begint te verslijten.

  1. Ah wat vervelend, hopelijk zit je binnenkort beter in je eigen velletje en helpen deze tips daarbij. <3
   Liefs,
   Evelien

 3. Goede lingerie kan zoveel voor je doen! Vroeger was ik wel eens jaloers op vriendinnen met bergen goedkope beha's, zij konden voor weinig beha's kopen bij de HEMA, de H&M en de Hunkemöller terwijl ik daar vanwege mijn smalle omvang eigenlijk niks kon kopen. Alleen Hunkemöller had dan nog wel mijn maat, maar qua pasvorm werd ik daar ook niet blij van. Inmiddels heb ik Freya ontdekt en dat is echt mijn holy grail, heel veel leuke printjes, goede ondersteuning en een mooie pasvorm (aanrader!). Daar betaal je meer voor, maar dat is het zo waard. Het doet zoveel voor mijn zelfvertrouwen om een geweldige beha aan te hebben! Vroeger voelde ik me vooral "ongemakkelijk anders" omdat ze mijn maat niet verkochten bij de H&M, maar nu ben ik eigenlijk best wel happy met mijn boobs.

  Ps. Wat sta je prachtig stralend op de foto's! Dat zet je verhaal over zelfvertrouwen echt kracht bij.

  1. Ja echt! Goede lingerie is echt ontzettend belangrijk. Oeh! Ik ga een kijkje nemen bij Freya, ik ben heel benieuwd. Vind ik ook, het kost wel meer geld maar het zit allemaal zo goed. Vind het zijn geld echt waard!
   Super lief, bedankt voor je compliment! <3

 4. wat super knap en goed dat je dit deelt zeg! ik koop tegenwoordig bij de hunkemoller. Vroeger kocht ik altijd gewoon setjes bij de primark en de h&m maar qua maat gaat dat niet meer! ik moet zeggen dat een goede lingerieset je echt een boost kan geven!

Geef een antwoord

Sluit Menu