Drie manieren om geld te besparen & ruimte te krijgen op financieel gebied!

Drie manieren om geld te besparen & ruimte te krijgen op financieel gebied!

Money, money, money.. Een belangrijk onderdeel in het leven van een student. In mijn studententijd heb ik vaak momenten gehad dat ik geen rooie cent te makken had, ik veel geld kwijt was aan studieboeken of mijn collégegeld waardoor ik de rest van de maand weinig/tot geen geld meer overhield. Heel vervelend natuurlijk! In de afgelopen twee jaar heb ik diverse ervaringen opgedaan op het gebied van geldzaken. In het artikel van vandaag deel ik met jullie mijn drie tips hoe je aan het eind van de maand geld kunt besparen en ervoor zorgt dat je meer ruimte krijgt op financieel gebied, en geld overhoudt om te sparen of de mogelijkheid hebt om leuke dingen te kunnen doen! Lees je mee?

1. Verkoop je kleding op United Wardrobe 
United Wardrobe is een geweldige uitvinding, voordat ik mijn kleding naar de kringloop breng probeer ik het eerst te verkopen op United Wardrobe. Dit is een app waarbij je accessoires, kleding maar ook make-up kunt verkopen. Als je kleding verkoopt is het is een leuk buffertje en het zorgt ervoor dat jij je oude kleding kunt verkopen, maar dat je ook iemand anders er blij mee kunt maken. Zo kun je op deze manier duurzaam omgaan met je kleding en er zelf ook geld aan verdienen. 🙂

2. Besparen op je energie 
Je kunt veel geld besparen op je energieleverancier. Het is iets waar je niet direct aan denkt, maar je kunt er wel grote bedragen mee besparen. Op overstappen.nl kun je energieleveranciers vergelijken, en de goedkoopste energieleverancier kiezen. Er komt een hoop kijken bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Overstappen.nl heeft het gemakkelijk voor je gemaakt! Met de vergelijker kun je gemakkelijk op basis van de informatie over jouw verbruik en je adres kijken welke energieleverancier bij je past en wat de kosten hiervoor zijn. Ze matchen voor jou de beste deal! Als je bepaalde eisen hebt aan je energieleverancier kun je dit ook aangeven bij de filters. Het fijne is dat het snel is gedaan en je een hoop geld bespaart!

3. Los je studiekosten in één keer af
Om je kosten per maand te verminderen kun je in een keer je studiekosten voor het schooljaar betalen. Dit is een erg fijne manier, want zo ben je een maandelijkse kost kwijt. Het is niet vanzelfsprekend dat je je studiekosten voor het aankomend schooljaar in één keer kunt betalen. Om een beetje te kunnen ademen in je financiële situatie leende ik geld om mijn collegegeld en studiekosten te kunnen betalen. Je kunt geld lenen op overstappen.nl. Ik adviseer om geld te lenen voor belangrijke zaken zoals je studie, huis kopen etc. Doordat ik geld leende had ik meer ruimte op financieel gebied. Deze tip is een beetje dubbel, je bespaart geen geld maar je kunt wel meer ruimte krijgen op financieel gebied. En als je je studiekosten voor het aankomend schooljaar bepaalt zorgt dit ervoor dat je niet de maandelijkse kost hebt.

Heb jij tips om geld te besparen? 

Liefs, 
Evelien


Geef een antwoord

Sluit Menu