By-Evelien.nl is mijn officiële bedrijf!

By-Evelien.nl is mijn officiële bedrijf!

Yes! Ik mag het van de daken schreeuwen, by-Evelien.nl is mijn eigen bedrijf geworden. Vorige week Woensdag had ik het bepalende gesprek bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Ik liep met knikkende knietjes naar binnen, zweet in mijn handpalmen en een wit gezicht door de zenuwen. Oh wat was ik zenuwachtig! Ik had het gesprek goed voorbereid maar desondanks vond ik het toch erg spannend.

De reden dat ik mij heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel is dat ik vaak diverse opdrachten moest afslaan omdat ik geen BTW-nummer heb. Bam, gelijk met de deur in huis vallen. Ja, ik verdien dus ook geld met mijn blog en dat is super tof dat dit mogelijk is. Het is altijd een droom van mij geweest om later mijn werk in de GGZ te kunnen combineren met een eigen bedrijf in de creatieve wereld: mijn blog! Ik heb al twee jaar getwijfeld of ik mij zal inschrijven maar deze keer voelde het goed, ik had mij goed ingelezen en ben van mening dat de inschrijving mij nog meer mooie kansen zult brengen.

Je kunt niet zonder een geplande afspraak een gesprek houden bij de Kamer van Koophandel, dit gaat heel gemakkelijk op de website van de Kvk. Het is belangrijk om zorgvuldig het formulier in te vullen, des te duidelijker je dit formulier invult des te korter het gesprek duurt. Tijdens het gesprek gaan ze vragen wat je bedrijf inhoudt en volgen ze het formulier. Het gesprek verliep bij mij heel soepel, er was niks om over druk te maken. Ik had het gesprek met een enthousiaste man, die veel begrip had en erg nieuwsgierig was naar mijn bedrijf. Ze zien jou ook écht als professional, want dat ben je ook! Ook kreeg ik diverse handige informatie aangereikt en kon ik vragen stellen over moeilijke onderwerpen. En dan krijg je te horen: ”Gefeliciteerd, met je onderneming!” Op dat moment besefte ik allemaal even niet wat er in dat halfuur allemaal voorbij was gevlogen.

Mijn droom is dus uitgekomen! Ik ben ontzettend trots en ik haal er erg veel energie uit, ik hoop dat ik het over twee jaar samen met mijn toekomstige baan in de GGZ kan gaan combineren. Hoe tof zou dat zijn?

Ik ben blij dat ik deze knoop het doorgehakt en ik heb er totaal geen spijt van, het is belangrijk om zo’n keus te maken als je er echt helemaal achterstaat. Je kunt online bijvoorbeeld diverse artikelen lezen over het ondernemen, maar ook naar de Kvk startersdag gaan, dit was afgelopen weekend in Rotterdam, ik ben er heen geweest en begreep alle moeilijke haken en ogen beter. Werkt heel erg verhelderend. Ook op de site van de Kamer van Koophandel kun je diverse informatie vinden over het starten van een eigen bedrijf.
Oftewel, ik ben ontzettend blij en trots over deze keus, officieel is sinds vorige week Woensdag by-Evelien.nl mijn eigen bedrijf, woah!

Hebben jullie ervaring met de Kamer van koophandel? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 12 reacties

 1. Wat gaaf dat je nu ook ingeschreven bent! Ik heb mij vorig jaar ook ingeschreven om aan de slag te kunnen voor mijn werk als freelance stylist voor Zalando, maar voor het bloggen is het inderdaad ook erg handig!

  1. Wat tof! Ja ben er erg blij mee, veel meer vrijheid en mogelijkheden. <3 Heel erg fijn!
   Liefs,
   Evelien

 2. Wat goed zeg, gefeliciteerd! Lijkt me echt heerlijk om je blog je bedrijf te kunnen noemen.

  1. Jaaa is nog heel erg wennen maar voelt nu al super goed <3 Krijg er zoveel energie van!
   Liefs,
   Evelien

 3. Supergoed en stoer dat je deze stap hebt gezet! Je mag zo trots zijn op jezelf. Woohoo, je hebt gewoon een eigen bedrijf 🙂

  1. Jaaa! Ben heel erg blij met deze stap, ik vond jou artikel toen des tijds zo inspirerend over knopen doorhakken, ik dacht ik ga het gewoon doen.
   Liefs,
   Evelien

 4. Gefeliciteerd!! Dat is ook de reden waarom ik me zou willen inschrijven, maar hier in België is het helaas niet simpel.

  1. Wat balen dat het in België niet zo gemakkelijk gaat! Bedankt voor je felicitatie. <3
   Liefs,
   Evelien

 5. Wat leuk dat je van je blog je eigen bedrijf hebt gemaakt! Ik heb me dit jaar ook ingeschreven bij de KvK 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu