3 tips om binnen 24-uur stralend in je bikini op het strand te staan!

3 tips om binnen 24-uur stralend in je bikini op het strand te staan!

De zomer is al in volle gang, het weer is ontzettend aangenaam, de jurkjes en slippertjes mogen weer uit de kast getrokken worden, maar ook je bikini. De eerste keer je bikini/badpak aandoen na een lange winterperiode is voor veel vrouwen even een dingetje. Vandaag deel ik met jullie mijn drie ultieme tips waardoor je binnen een dag helemaal ready in je bikini staat. Because you are amazing. <3

Als zestienjarig meisje was ik altijd erg onzeker, ik zwom graag en bleef dit ook doen maar voelde mij niet op mijn gemak. Bang dat mensen oordelen over me zouden hebben, jongens die vollere meisjes niet mooi zouden vinden, ook werd je toen destijds omringd met slanke perfecte vrouwen in de mediawereld. Vijf jaar later is er een hoop veranderd, ik ben nog steeds vol, maar heb mij ontwikkeld tot een vrouw en ik ben zelfverzekerder dan ooit. Dit is met de jaren gegroeid, van jezelf gaan houden is niet daar opeens binnen een dag, dit moet je de ruimte geven. In dit artikel wil ik je drie tips geven om je goed te voelen in je bikini op het strand, met deze drie tips kun je beginnen aan het meer houden van je eigen lichaam. Jij hebt een bikini body, ik heb een bikini body, iedereen heeft een bikini body! En dat mag gezien worden!


1. Shop swimwear waarin jij je prettig voelt 
Het allerbelangrijkste is dat je een bikini of badpak aanschaft/hebt waar jij je helemaal prettig in voelt. Dat je het gevoel krijgt dat je niet kunt wachten om het badpak aan te trekken. Kijk kritisch naar je eigen kast, in welke bikini’s voel ik mij op mijn gemak en in welke niet. Het kan ook zijn dat bikini’s niet fijn zitten, het broekje te laag is, de cups een vorm hebben wat niet bij jou lichaam past, snijdende broekjes en loszittende bandjes. Haal deze gelijk uit je kast, breng ze naar de kringloop of schenk ze aan een goed doel.

Het is belangrijk om de tijd te nemen om een bikini/badpak te shoppen. Het shoppen van swimwear ziet er voor iedereen anders uit, als je het spannend vindt om naar een winkel te gaan en je te laten adviseren kun je natuurlijk ook online bestellen. LASCANA is een webshop waarbij ze verschillende soorten swimwear verkopen in diverse maten en vormen. Als je zelf twijfelt welk soort swimwear bij jouw figuur past kun je ook bij LASCANA een figuuradvies krijgen. Ze hebben verschillende soorten swimwear, van mooie sjieke badpakken tot vrolijk geprinte bikini’s. Voor elke stijl wat wils. Bestel een bende aan swimwear online, zo kun je ze allemaal passen en kijken bij welke jij je het fijnst voelt en het prettigst zit.

Als je meer een real life shopper ben adviseer ik je om naar een speciaalzaak te gaan, de mensen die daar werken kunnen je goed helpen met het kiezen van een bikini/badpak wat goed bij jouw lichaam past. Probeer er een aantal uit, en het belangrijkste is, ga ergens voor waarin je je goed voelt zodat je niet meer in een jurk naar het strand gaat en alles is bedekt behalve je voeten.

2. Self-care 
Een van de tips waardoor ik mij fijn voel is self-care. Iedereen kan hier iets anders onder verstaan. Om je prettig te voelen in je bikini is het ook belangrijk dat jij je geestelijk goed voelt. Ga bij jezelf na waar jij erg blij van wordt en energie uit haalt, is dit een avondje voor jezelf koken, wandelen met de hond, of inspiratie opdoen door middel van Pinterest?

Als ik niet goed voor mijzelf zorg voel ik mij lamlendig, en niet fijn. Ik ben sneller chagrijnig en meer onzeker over mijn lichaam, wat nergens voor nodig is! Ik heb de laatste jaren ontdekt waarvan ik bijlaad en happy word. Ik kan bijvoorbeeld ontzettend genieten van afspreken met vriendinnen, een avond wandelen met mijn hond, skeeleren door de natuur, een goed boek lezen in de zon, en voor jezelf een heerlijke smoothie maken.

Wat ik ook onder self-care versta is bewegen (zo hoef je echt niet jezelf zover te trainen dat je een sixpack hebt), maar het is goed om aan je lichaam te werken. Afgelopen maand hadden de sportschool en ik een kille relatie want het sporten stond op een laag pitje. Als je dan weer gaat merk ik dat je meer bewust wordt van je eigen lichaam, wat het allemaal kan maar ook dat ik er veel energie uithaal. Ik ga niet naar de sportschool om af te vallen of sterker te worden, maar juist om mij fit te voelen, zowel mentaal als fysiek. Daar krijg ik ook meer self-love van en daardoor zit ik beter in mijn vel.

3. Doen!
Als je deze twee tips hebt gedaan, is het tijd om het te gaan uitvoeren! Trek je bikini aan, plan een dagje naar het strand met je lover, vriendinnen of moeder en geniet. Het is lekker weer, show jouw fantastische lichaam en rock that body chick! Jij hebt een bikini body die gezien mag worden, iedereen heeft een bikini body. Het belangrijkste is dat jij geniet en je goed voelt. Enjoy!

Waar shop jij graag je swimwear? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een super goed artikel! Ik moet ook echt investeren in een fijne bikini, vind dat altijd zo onwijs lastig om te vinden…

    1. Snap ik! Is ook best moeilijk, bedankt voor je lieve complimenten. <3
      Liefs,
      Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu