5x hotspots in Kefalonia!

5x hotspots in Kefalonia!

De zomer periode komt eraan, ik kan niet wachten om binnenkort heerlijk elf dagen er tussen uit te gaan. Ik kijk er zo naar uit! Weten jullie al wat je vakantie bestemming voor dit jaar wordt? Dit artikel kan daar wel een beetje bij helpen! Vorig jaar hebben we het eiland Kefalonia bezocht, een prachtig Grieks eiland die nog niet zo bekend is, heeft prachtige idyllische plekjes en geweldige hotspots en highlights. In het artikel van vandaag deel ik met jullie de vijf grote hotspots van het eiland Kefalonia.


Melissani cave 
Dit is een van de meest toeristische plekjes van het eiland Kefalonia maar is het ook helemaal waard om te bezoeken. De Melissani cave is een prachtige grot waarbij het dak deels is ingestort. Je betaald zeven euro entree om een ritje op een minibootje mee te maken. De boottocht duurt niet lang, maar het is helemaal zijn moeite waard. De grot is erg indrukwekkend, de lichtinval is uniek, mooi lichtblauw water, en er zijn ook stalactieten. Doordat de zon op het water schijnt krijgt het zo’n prachtige licht blauwe kleur. Het leuke is dat de bestuurder van de boot Griekse liedjes gaat zingen en je een rondje laat zien in deze mooie grot.

Argostoli + schildpadden spotten!
Waar ik het meest naar uit had gekeken waren de schildpadden die er zich op dit eiland bevonden. Vanaf het plaatsje waar wij verbleven konden we een bus pakken naar de hoofdstad toe. De hoofdstad Argostoli vond ik helaas wel wat tegenvallen, je had veel toeristen winkeltjes maar je kunt je er als fashionlover of beautygek helaas niet je hart ophalen. Het is daarentegen wel een prachtig plaatsje, en je kunt er schildpadden spotten! Aan het rand van de stad liggen er allemaal vissersbootjes, rondom deze vissersbootjes komen vooral in de ochtend allemaal schildpadden kijken. De vissers deponeren de restjes in het water en hierdoor komen de schildpadden kijken. Super leuk om een kijkje te nemen!

Fiskardo
Fiskardo is een gezellig vissersdorpje in het noorden van Kefalonia, het is een kleurrijk dorpje waar je de echte Griekse sfeer ervaart. In de haven van Fiskardo zijn veel winkeltjes, gezellige terrasjes en leuke restaurantjes. Fiskardo is een van de weinige dorpjes op Kefalonia, dat niet vernield is bij de aardbeving van 1953. De traditionele gebouwen zijn intact gebleven. Als je een stap binnen dit vrolijke dorpje zet word je direct vrolijk, het heeft gezellige terrasjes en allemaal vrolijk gekleurde huisjes. Het is een insta-heaven hihi.

Myrtos beach
Myrthos beach is het meest populaire strand van het eiland Kefalonia, het is een prachtig zandstrand met een helder blauwe zee. Ik kan helemaal begrijpen waarom dit strand het populairst is, helaas heb ik niet bij dit strand gezwommen maar dit is wel mogelijk. Boven bij de weg heb je een uitkijk punt waar je het prachtige uitzicht over dit mooie strand kan bewonderen.De prachtige gebieden met natuur
Wij verbleven bij het plaatsje Lourdas, we hebben diverse wandelingen gemaakt om het strand te bereiken en dit zorgde voor veel avontuur, daardoor hebben we prachtige plekken ontdekt en gezien wat voor mooie natuur gebieden Kefalonia te bieden heeft. Prachtige bamboe bogen, mooie uitzichten en schildpadden nestjes. Als avonturier kun je hier ook zeker je hart op halen!

Ik kan Kefalonia zeker aanraden, we hebben hier een ontzettend fijne vakantie gehad en helemaal genoten van dit prachtige eiland. Het heeft zoveel diversiteit te bieden. Wij zijn zelf iets meer van de niet zulke toeristische eilanden, je bevind je op dit eiland echt tussen de locals en kunt goed de Griekse sfeer proeven. Als je nog niet weet waar naartoe je op vakantie gaat, doe dan zeker research naar dit mooie eiland. Over Kefalonia heb ik ook twee diary’s geschreven, diary een lees je hier, diary twee lees je hier. En als je dan nog twijfelt om dit jaar op vakantie te gaan naar een Grieks eiland, lees dan zeker dit artikel waarin ik vijf redenen geef om op vakantie te gaan naar Griekenland.

Hebben jullie voor dit jaar al een vakantie geboekt? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat ziet Kefalonia er prachtig uit! Zo te zien zijn er op dit eiland genoeg mooie plekken. Vooral de plek met gekleurde huisjes ziet er prachtig uit. En wat gaaf ook dat jullie schildpadden konden spotten!

    1. Het is echt een geweldig eiland <3 Jaaa prachtig dorpje he? Was zo mooi.

  2. Assos vind ik ook echt een aanrader op Kefalonia! Prachtig dorpje!

Geef een antwoord

Sluit Menu