Vijf tips om voorbereid op vakantie te gaan!

Vijf tips om voorbereid op vakantie te gaan!

Ik heb helemaal de vakantiekriebels te pakken. We zitten alweer een tijd in de maand mei, en de vakantieperiode komt steeds dichterbij. Mike en ik gaan dit jaar elf dagen naar het Griekse eiland Chalkidiki. Wij zijn erg verliefd geworden op het mooie Griekenland. Voordat ik op vakantie ga vind ik het belangrijk om voorbereidingen te treffen, vandaag deel ik met jullie mijn vijf tips hoe je dit het beste kunt doen!

1. Doe research over je vakantiebestemming
Voordat je op vakantie gaat vind ik het altijd prettig om voorbereiding te treffen. Zo zoek ik bijvoorbeeld uit wat voor soort kleding ze gepast vinden, houden ze in de middag een pauze, etc.
Ik vind het ook altijd een feestje om van tevoren op te zoeken wat je in een bepaald land/eiland kunt doen en bezoeken, zo maak ik van tevoren een lijstje met alle bestemmingen die ik graag zou willen bezoeken. Zo hoef je dit niet meer op vakantie te doen, en heb je een beeld wat voor soort cultuur er is en wat voor toffe bezienswaardigheden er te zien zijn. 
2. Maak een inpak-lijst
Wat ik elk jaar doe is onnodig veel meenemen in mijn grote roze koffer. Dit jaar neem ik het voornemen om een inpak-lijst te maken. Hierop schrijf ik alle benodigdheden die in mijn koffer moeten zitten zoals paracetamols, anticonceptie, ID-kaart, bikini etc. Zo zorg je ervoor dat je het hoognodige meeneemt en ook niet de belangrijke dingen vergeet! Een kleine tip is om voordat je je koffer inpakt setjes te maken van kleding, en kleding mee te nemen die je op meerdere manieren kunt combineren. 
3. Heb je een reisstekker nodig?!
Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om te checken of je een reisstekker nodig hebt. Ik heb een keer gehad dat ik hier gestrest achteraan moest gaan en dat is niet heel erg prettig. Het is een kleine moeite om te checken, en daardoor ga je heerlijk relaxt op vakantie! Het is handig om een universele wereldstekker aan te schaffen. Landen waarbij je een reisstekker nodig hebt zijn onder andere: Malta, Rusland, Verenigend Koninkrijk, Zwitserland, Australië, Nieuw-Zeeland etc. Je kunt het beste van tevoren een reisstekker kopen, zo weet je zeker dat je een reisstekker op zak hebt en hoef je daar niet naar op zoek te gaan in het buitenland.
4. Check je paspoort/id kaart
Het zou je maar gebeuren! Je komt op het vliegveld aan en je paspoort of ID-kaart is verlopen. Het is belangrijk om vroeg van tevoren te kijken of je paspoort of ID-kaart vervangen moet worden. Dit voorkomt een hoop stress en frustraties.


5.  Goede bescherming van je koffer
En mijn laatste tip is: zorg voor een goede stevige koffer. Dit zorgt ervoor dat je reis comfortabel begint. Ik schreef afgelopen week een artikel over mijn nieuwe SUITSUIT koffer die ik met veel liefde gebruik. Je kunt je items goed bewaren in allerlei vakjes. Ook vind ik het belangrijk om mijn koffer goed te beveiligen met een TSA slotje. Zo weet je zeker dat alles goed aankomt op de bestemming. <3

Dit zijn mijn vijf tips om voorbereid op vakantie te gaan! Na het schrijven van dit artikel heb ik direct de vakantiekriebels al te pakken, heerlijk! Ik kan niet wachten tot het augustus is. Als je nog opzoek bent naar een leuke vakantiebestemming lees dan zeker mijn artikels over het Griekse eiland Corfu & Kefalonia.

Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben om voorbereid op vakantie te gaan? Laat het mij dan zeker weten in een reactie.

Wat is jullie vakantiebestemming dit jaar? 
Liefs, 
Evelien*Advertorial

Deze post heeft 4 reacties

  1. Slimme tips! Ik ben vaak een last-minute inpakker die dingen als een andere stekker al snel zou vergeten, haha. Ik heb ooit in New York op het vliegveld gestaan zonder geld, omdat je daar niet bleek te kunnen pinnen als je je pinpas niet voor buiten Europa had geactiveerd. Oeps! Sindsdien ga ik gelukkig wel wat meer voorbereid op reis 😉 Research doe ik wel altijd, omdat ik liever niets wil missen tijdens een mooie reis 🙂

  2. Ik ben ook echt een last minuten inpakker. Maar een lijstje vind ik toch altijd wel geel handig. Leuke tips en Griekenland is inderdaad prachtig! Ik snap heel goed dat jullie verliefd zijn geworden op dit mooie land.

  3. Wat een fijne tips! Ik heb voor dit jaar nog geen vakantie geboekt, maar ik vind een inpaklijst altijd super handig!

  4. Ik neem mijn wereldstekker altijd mee, maar dan vooral omdat je er twee USB-kabels en een gewone stekker op kan aansluiten. Ideaal als je te weinig stopcontacten op de kamer hebt. 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu