Vier tips voor het maken van betere outfitfoto’s! ☆

Vier tips voor het maken van betere outfitfoto’s! ☆

Yay! Het is tijd voor een artikel in de rubriek bloggen. Ik vind het ontzettend leuk om outfit foto’s te maken voor mijn blog en instagram. Ik blog nu al ongeveer vier jaar, en in de afgelopen paar jaar heb ik wel zo’n beetje geleerd hoe je leuke outfit foto’s kunt maken, wat een locatie doet voor je foto, en hoe de fotograaf je kunt helpen met welke poses jijzelf ook kunt aannemen. Lees je mee?


1. Onderzoek de diverse functies op je camera;
Een van de belangrijkste producten voor een goede foto is natuurlijk een camera, veel mensen gebruiken hun mobiele telefoon maar ik zweer toch bij een (spiegelreflex) camera. Met een goede camera heb je natuurlijk diverse functies. Ga een middagje zitten en ontdek je camera. Je hebt zoveel diverse functies erop wat jouw foto’s kunnen verbeteren. Ik gebruik bijvoorbeeld vaak de portret functie en ik heb bepaalde lenzen die ik graag gebruik.

2. Zorg ervoor dat je verschillende hoeken gebruikt;
Dit is een tip voor de fotograaf (instagram busbands of best friends onder ons)! Het is leuk om met de diverse angles te spelen, zoals een foto van beneden, een schuine foto, dichtbij, veraf, de locatie gedetailleerd of een mooie close-up. Dit zorgt ervoor dat jij diverse foto’s hebt die je kunt laten zien in een blogpost of een instagrampost. Verschillende angles zorgt voor speelsheid en diversiteit, I love it! Je kunt bijvoorbeeld van beneden fotograferen om langer te lijken, ook vind ik van bovenaf foto’s erg pretty, en foto’s dat je de locatie gedetailleerd ziet.

3. Zorg ervoor dat je je lichaam goed kent;
Het is belangrijk om te weten hoe je lichaam op de foto tot zijn recht komt. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om een bepaalde broek te belichten in een outfitpost, weet dan precies hoe je je benen moet plaatsen. Je kunt erachter komen welke hoeken van je lichaam het beste naar voren door veel te oefenen! Op een gegeven moment weet je wat werkt en wat niet werkt. Practise is the key!

4. Oefen diverse poses.
Mijn laatste tip gaat als volgt: weet een aantal leuke poses! Zorg voor speelsheid in je foto’s.
Ik heb regelmatig last van een non-inspiratie moment tijdens het shooten van foto’s. Je kunt daarvoor een moodboard maken op Pinterest met diverse inspirerende outfit foto’s en poses, maar ook op instagram heb je een functie dat je foto’s kunt opslaan. Sla diverse foto’s van je favoriete blogger op en je kunt altijd in het mapje terugkijken als je even geen inspiratie meer hebt. Werkt ontzettend goed!

Hebben jullie een tip voor het shooten van outfit foto’s? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat een prachtige outfitfoto is dit! Jij staat sowieso altijd zo mooi op de foto 🙂 Goede tips! Dat oefenen met poses moet ik eigenlijk ook eens doen. Ik merk wel dat het poseren steeds iets beter kan, maar een beetje meer oefenen zou soms geen kwaad kunnen.

  2. Handige tips! Ik vind outfitfoto's maken nog wel eens ongemakkelijk, haha. Maar dit helpt vast met zo snel mogelijk mogelijke foto's maken!

  3. Wat een ontzettend leuk artikel en handige tips! Ik heb vooral last van de pose-struggles, haha.

  4. Handig artikel! Het is altijd lastig om foto's van jezelf te maken helaas.

  5. Wat een super handige tips! Ik vind het poseren nog steeds lastig, haha!

Geef een antwoord

Sluit Menu