Vijf tips voor productief thuis werken

Vijf tips voor productief thuis werken

Als blogger ben je vaak aan het werk achter je laptop. Dit kan in een leuke hotspot zijn waar je onder genot van een heerlijk kopje koffie aan de slag gaat maar er gaat niks boven een dag productief thuis werken. Ik werk regelmatig thuis voor mijn blog, Instagram of mijn studie. Thuiswerken heeft natuurlijk een aantal voordelen, zoals uitgebreide ontbijtjes, pyjama dagen maar tegelijkertijd kun je snel afgeleid raken door de vrijheid die je ervaart zoals even lunchen met een vriendin of een aflevering kijken van je favoriete serie. In het artikel van vandaag deel ik met jullie vijf tips voor productief thuis werken. Lees je mee? 

1. Ga dagelijks vroeg je bed uit 
Als ik een thuiswerk dag op de planning heb staat vind ik het belangrijk om dagelijks vroeg mijn bed uit te gaan. Je hebt de gehele dag voor je. In de ochtend ben ik zelf altijd ontzettend productief en vind ik het prettig om dan zoveel mogelijk te doen. Een goede start van de dag!

2. Doe de belangrijkste taken eerst
Ik vind het prettig om aan het begin van de dag de belangrijkste taken direct uit te voeren. Het werkt fijn om elke dag een to-do lijst op te stellen en voor jezelf helder in kaart te brengen wat er die dag moet gebeuren. Ik zorg ervoor dat ik direct met de belangrijkste dingen begin. Zo zorg je ervoor dat je het overzicht behoud, echter word je energie natuurlijk ook minder naar mate de dag dus daarom is het ook prettig om direct met de grote taken te beginnen. 

3. Plan vroeg genoeg een pauze in
Ik heb vaak het moment dat ik merk dat ik een pauze nodig heb maar zo nodig toch verder wil voortborduren op mijn energie. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen dat ik nog minder energie krijg. Om productief mijn dag door te komen is het belangrijk om een paar keer per dag een kleine pauze te houden. Leg dan ook echt eventjes je laptop/mobiel even weg zodat je echt even tot rust komt. 
4. Zorg voor rustgevende muziek op de achtergrond
Muziek op de achtergrond tijdens het werken vind ik erg fijn! Veel mensen vinden dit verstorend werken maar ik kan niet zonder. Het zorgt voor een bepaalde prettige sfeer, ik kies zelf vaak voor fijne rustgevende achtergrond muziek zoals de koffiehuis playlist van Spotfiy. Of diverse instrumentale muziek, de instrumentale muziek van de film Dear John is perfect voor op de achtergrond. 
5. Gebruik een duidelijke planning 
En mijn laatste tip is gebruik een duidelijke dagelijkse planning. Voor mij werkt het goed om op zondagavond mijn planning voor de aankomende week in elkaar te zetten. Dit zorgt ervoor dat ik al mijn punten wat ik in mijn hoofd heb en op papier heb gezet. Hierdoor heb ik meer rust en kan ik ook productiever thuis werken! Dagelijks maak ik een planning wat ik die dag allemaal wil gaan doen zodat ik het overzicht behoud, en het gevoel dat je dingen kunt afstrepen is natuurlijk ontzettend fijn!
Wat is jullie grootste tip voor productief thuis werken? 
Liefs,
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een goede tips! Op de muziek na (ik werk het liefst in stilte ;)) zijn dit ook allemaal dingen die ik toepas bij thuiswerken. Op tijd een pauze nemen vind ik zelf heel belangrijk. Vaak ga ik dan even een stukje fietsen of wandelen, zodat ik er ook echt even uit ben. Toevallig werk ik vandaag een half dagje vanuit huis, omdat ik de middag vrij heb genomen 🙂

  2. Wat een super fijne tips! Ik werk ook graag met muziek op de achtergrond. Ik werk soms ook wel eens in een koffietentje maar het liefst werk ik gewoon thuis!

  3. Super fijne tips dit! Ik ben momenteel bezig met een project op het werk maar het is soms te druk om daar aan te werken dus werk ik liever thuis. Maar ik ben nogal snel afgeleid haha.

Geef een antwoord

Sluit Menu