Vijf tips voor je Instagram account!

Vijf tips voor je Instagram account!

Zoals jullie wel weten ben ik een Instagram lover en ik vind het dé place to be als fotografie lover. Ik maak overal foto’s van, tijdens het eten of als ik een roze gekleurde muur zie. Instagram is de plek waar je je creativiteit in kwijt kunt. In de blogger en YouTube wereld is het niet meer weg te denken. Een mooie feed creëren, weten wat voor soort content je wilt plaatsen en natuurlijk je ook te laten inspireren door andere Instagrammers! Eerder schreef ik natuurlijk al diverse artikels het over bloggen, het leek mij daarom ook leuk om mijn tips te delen rondom Instagram. In het artikel van vandaag deel ik vijf superhandige tips voor je Instagram account!

1. Gebruik een goede camera
De basis van een mooie foto heeft natuurlijk te maken met allerlei elementen, de locatie, diegene die fotografeert, maar ook het apparaat waarmee je fotografeert. Dit hoeft niet per se een dure spiegelreflexcamera te zijn. Met je telefoon kan je ook prachtige foto’s maken en het handige is je kunt ze direct bewerken in diverse apps zoals bijvoorbeeld VSCO. Een geschikte telefoon vind ik de iPhone 6s. Ik heb deze telefoon zelf ook en ik vind hem ontzettend fijn voor het gebruiken voor het maken van foto’s, wat ik wel belangrijk vind is dat je telefoon genoeg geheugen heeft en dat de telefoon een goede camera heeft maar hier beschikt de iPhone 6s allebei over. Bij de iPhone 6s heb je diverse manieren om te fotograferen of te filmen en kun je de foto op direct bijsnijden of met een filter combineren. 
2. Laat zien wie je bent!
Wat ik zelf altijd ontzettend lastig is om je content op elkaar aan te laten sluiten. Hier spelen de onderwerpen die je op jouw Instagram account naar voren wilt laten komen een grote rol. Probeer voor jezelf een selectie te maken en laat deze onderwerpen regelmatig doorschemeren op jouw Instagram account. Bijvoorbeeld wanneer je houdt van beauty, positiviteit en mode kun je dit perfect combineren. Dit kan je doen door regelmatig outfit’s/flatlays te plaatsen waarin je diverse producten en kledingitems laat zien en regelmatig een positieve quote voorbij te laten komen of diverse tips te geven op het gebied van positiviteit.  Je kunt ook tegenwoordig via instastories (lijkt op snapchat!)  een hoop persoonlijkheid geven aan je account door bijvoorbeeld leuke filmpjes te plaatsen en je volgers mee te nemen in jouw persoonlijke leven.

3. Wees consequent!
Regelmatig posten op je Instagram is erg belangrijk, en het is helemaal handig als je dit op ook op dezelfde momenten doet. Het vergt wat discipline maar elke dag een post (of twee) plaatsen werkt het beste. Als je het vaker doet kun je ‘irritant worden’ en als je het te weinig doet vergeten mensen je eigenlijk een beetje. Je kunt ook op Instagram je foto’s als concept opslaan, zo zorg je ervoor dat je altijd een foto kunt plaatsen in je feed. Superhandige tip en helpt mij altijd als ik even geen tijd heb om een foto te maken.


4. Creëer een goed matchende feed
Wanneer ik een leuk matchende feed zie op iemand zijn Instagram account wil ik graag diegene volgen. Ik houd ervan als je een Instagram hebt waarin je veel persoonlijkheid terugziet maar wat ook goed matcht met je feed. Ik heb een kleine tip, als je het lastig vindt om een matchende feed te creëren kan je op Pinterest Instagram feed opzoeken en krijg je allemaal foto’s waarop staat hoe je een foto op die manier kunt bewerken. Superhandig!

5. Doe inspiratie op 
Ik vind het ontzettend leuk om bij andere instagrammers inspiratie op te doen, je hebt ook de functie op Instagram dat je foto’s kunt opslaan en terugkijken. Als fashion lover vind ik dit altijd heel erg inspirerend, ik doe bijvoorbeeld inspiratie op voor poses voor een outfitfoto, diverse locaties en perspectieven voor een foto.

Dit zijn mijn Instagram tips die je kunt gebruiken voor je eigen account, het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en de dingen waarvan je houdt naar voren laat komen. Ik vind Instagram een ontzettend leuke app en ik hou ervan om mijn foto’s met mijn volgers te delen en hun hiermee te inspireren. <3

Vinden jullie Instagram ook zo leuk? Als je Instagram hebt vergeet mij dan zeker niet te volgen, zou ik super leuk vinden! 
Liefs, 
Evelien

*Advertorial

Deze post heeft 4 reacties

  1. Jaa, Instagram is zo leuk! Ik beleef er ook veel plezier aan. Ook al ben ik niet heel fanatiek bezig met zo veel mogelijk volgers en likes krijgen, ik vind het gewoon leuk om foto's uit te zoeken, met elkaar te matchen, te reageren bij anderen, etc. Zelf heb ik toevallig sinds een paar weken de iPhone 6S (dankzij mijn werk!) en die bevalt mij ook supergoed. Eerder maakte ik al mijn foto's met mijn spiegelreflexcamera, omdat mijn telefooncamera simpelweg niet goed genoeg was. Nu durf ik eindelijk af en toe ook met mijn telefoon foto's te maken om te plaatsen 🙂

  2. Wat een fijne tips! Ik vind de functie opslaan ook heel erg handig.

  3. Goede tips! Ik heb persoonlijk moeite met elke dag een foto plaatsen, haha. En mijn feed past ook totaal niet bij elkaar. :') Ik post mooi bewerkte blogfoto's, maar ook met VSCO bewerkte smartphonefoto's. Niet echt een geheel, maar wel 100% Jessica! 🙂

  4. Handige tips! Ik wil echt wat vaker gaan posten, maar ik heb gewoon niet zoveel tijd om veel mooie foto's te maken.. Zo rot!

Geef een antwoord

Sluit Menu