Vijf tips om energierijk op te staan!

Vijf tips om energierijk op te staan!

Spring is coming! Ik kan niet meer wachten, het fijne ochtendzonnetje dat door het raam schijnt, wandelen door het park en genieten van de vogeltjes die je hoort zingen op de achtergrond. Ik merk dat het soms lastig is om energierijk op te staan, dit hangt natuurlijk in samenhang met diverse elementen. Vandaag deel ik met jullie mijn tips om energierijk op te staan! Lees je mee?


1. Sta vroeger op
Wat ik de ultieme tip vind is vroeger opstaan! Het klinkt misschien bij jullie raar in de oren maar vroeg opstaan zorgt bij mij voor meer energie. Ik vind het ontzettend fijn om rond een uur of zeven op te staan als ik een dagje thuis werk (soms ook wel heel erg lastig), maar oh zo effectief! Je begint de dag met een frisse blik.


2. Stel doelen op aan het begin van de dag
Als ik een dag thuis werk aan mijn studie of blog heb ik regelmatig dat ik in de ochtend slecht op gang kom. Je voelt niet de spirit die je zou moeten hebben. Bij mij helpt het vaak als ik voor mezelf doelen stel voor die dag/aankomende week. Dit zorgt ervoor dat je bewust bent van wat je graag wilt bereiken op een dag. Stel ook zeker leuke doelen want dan word je extra geprikkeld en meer gemotiveerd om aan de slag te gaan.


3. Maak van je ontbijt een groot feestje
Ontbijten vind ik een van de leukste dingen om te doen, ik ben onwijs fan van grote ontbijtjes, de heerlijke hotel en de zondagse ontbijtjes. Helaas kan zo’n feestelijk ontbijtje niet elke dag, maar je kunt wel van je ontbijt een feestje maken zoals een lekker havermoutje met kaneel en fruit of een lekkere gezonde smoothie. Een fijn begin van de dag!


4. Begin je dag met een fijn ritueel
Aan het begin van je dag kan je een ritueel koppelen. Het is ontzettend fijn om in je ochtend routine iets te koppelen waar je happy van wordt. Zoals bijvoorbeeld mediteren, een boek lezen of je favoriete vlogger volgen.


5. Zorg voor een goede nachtrust 
Een goede nachtrust is natuurlijk necessary voor meer energie in de ochtend. Een goede nachtrust begint bij de basis van je slaapgelegenheid. Een goede nachtrust begint onder andere bij een perfect matras. Dit is de basis van hoe jij slaapt, als ik een goed matras heb slaap ik fijner en heb je minder klachten in de ochtend waardoor je wakker bent gebleven. Bij Perfect Matras hebben ze diverse matrassen, zoals bijvoorbeeld een pocketvering matras. Een pocketvering matras zorgt ervoor dat het matras zich door middel van de pocketveringen aanpast aan je lichaam. Dit zorgt ervoor dat het matras het comfort geeft waar jij naar opzoek bent!

Dit zijn mijn vijf tips om energieker op te staan. Ik ben benieuwd of jij ook tips hebt! Laat het mij zeker weten in een reactie. 

Liefs, 
Evelien
*Advertorial

Deze post heeft 14 reacties

 1. Op tijd opstaan en daardoor iets rustiger aan kunnen doen, is voor mij ook de perfecte manier om de dag goed te beginnen. En doelen stellen of de dag beginnen op een manier die bij jou past (bij mij is dat bijvoorbeeld blogs lezen :)), helpt ook al echt mee om fris je bed uit te komen.

  1. Fijn he! Ik vind het ook altijd heerlijk om wat meer tijd uit te trekken in de ochtend. 🙂

 2. Vroeg opstaan werkt bij mij ook super goed! Ik merk dat als ik uitslaap ik juist veel vermoeider ben dan dat ik vroeg met een wekker op sta.

 3. Mijn wekker gaat, op een doordeweekse werkdag, tussen 6 en 6.30. Dan heb ik meer dan genoeg tijd om rustig op te starten – een hoofdstukje lezen of social media checken – en me klaar te maken.

 4. Ik probeer vooral altijd te zorgen dat ik ruim de tijd heb in de ochtend. Als ik moet haasten, voel ik me heel de dag gestresst! Dus ik neem altijd lekker de tijd voor mijn ontbijt en om me op te maken.

 5. Ik zorg dat ik elke ochtend genoeg tijd heb om op mijn gemak en uitgebreid te ontbijten en mijn make-up te doen. Verder stel ik inderdaad ook doelen wat ik die dag gedaan wil hebben!

  1. Ik doe ook altijd lekker lang over mijn make-upje, zo fijn vind ik dat <3

 6. Wat is je nieuwe lay-out leuk zeg! Vroeg opstaan vind ik heel erg lastig, ik merk ook dat ik dan na het avondeten helemaal inzak. Ik probeer het een beetje af te wisselen, soms heb ik echt een lange nacht nodig!

  1. Dankjewel Anna! Ik ben er ook echt ontzettend blij mee. <3
   Afwisseling vind ik ook erg fijn, de ene keer slaap ik wat langer en de andere keer staat mijn wekkertje weer vroeg.

 7. Als de dag ooit nog eens aanbreekt dat ik een ochtendmens word zal ik echt een dansje doen haha!

 8. Bij mij is het inderdaad ook vrij noodzakelijk om een goede slaap te hebben om op te kunnen staan, haha. (Mooie foto ook trouwens!) X

Geef een antwoord

Sluit Menu