Vijf redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland

Vijf redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland

Griekenland staat op nummer één wat betreft mijn favoriete vakantieland. Ik ben op twee verschillende eilanden afgelopen twee jaar geweest; Kefalonia en Corfu. De Griekse sfeer, gezelligheid, en de mooie plekjes hebben ervoor gezorgd dat Griekenland zeker wel mijn hartje heeft veroverd. Aangezien rond deze tijd mensen opzoek gaan naar hun ideale vakantiebestemming leek het mij leuk om jullie vijf redenen te geven waarom je dit jaar op vakantie naar Griekenland moet gaan. Lezen jullie mee?


1. Het heeft fijn zonnig weer in de zomer
Een ding wat je gegarandeerd hebt in Griekenland is het fijne zonnige weer. In Griekenland is het in de zomerse periodes warm maar het is wel een temperatuur wat aangenaam is. In de ochtend en in de avond doen wij vaak op vakanties activiteiten. In de middag vind ik het persoonlijk fijn om lekker te relaxen of af te koelen in het zwembad. 
2. Griekenland heeft vele diverse eilanden
Wij zijn alleen nog maar op de eilanden geweest. Griekenland is een ontzettend groot land met vele plekken die je kunt bezoeken. Ik vind vooral de eilanden erg leuk om te bezoeken en dan juist de minder toeristische plekken. Het leuke hieraan vind ik dat de locals echt hun best doen en helemaal blij met je zijn als toerist. Ik zou graag nog naar Chalkidiki, en Santorini willen. 
3. Griekenland is ontzettend fotogeniek
Griekenland is het land waar je heen kan als fotografie lover. Griekenland is zo’n fotogeniek land, overal allerlei leuke gekleurde huisjes, mooie palm en olijvenbomen. Als fashionblogger kun je daar je hart ook helemaal ophalen want ze hebben allerlei prachtige plekjes waar je leuke foto’s kunt maken. 
4. Het lekkere Griekse eten (en de fijne prijzen!)
Ik ben gék op het Griekse eten. Dat is zo ontzettend lekker, gyros en souvlaki zijn grote favorieten van mij maar als vegetariër kun je daar ook zeker je hart ophalen. Zoals bijvoorbeeld lekkere salades. Wat mij ook opviel is dat het in Griekenland erg goedkoop is, je kunt voor tien euro per persoon wel uiteten gaan en je hebt heel je buikje rond gegeten. 
5. De lieve katjes die er rond lopen 
In Griekenland heb je regelmatig allemaal lieve katjes die er rondlopen. Ik vind het zelf altijd heel erg lief (maar niet iedereen is zo’n fan van katjes als ik). Ik ga altijd bij de supermarkt brokjes voor ze kopen en geef ik dit aan ze. 
Ik hoop dat Mike en ik dit jaar weer naar Griekenland gaan. Het is ons zo ontzettend goed bevallen, de locals zijn gastvrij, je hebt heerlijk weer en is ideaal voor als je een student bent.
Zijn jullie weleens in Griekenland op vakantie geweest, en waar? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 11 reacties

 1. Griekenland trekt mij sinds een tijdje ook best wel. Ik ben er nog nooit geweest, maar zou sommige eilanden (vooral Santorini) heel graag nog eens bezoeken. De eilanden zien er, ook op jouw foto's, alleen al zo mooi en fotogeniek uit. En die katjes zijn natuurlijk ook een grote pre ♥

  1. Tipje Romy, Santorini is HEEL toeristisch en een stuk duurder dan de rest van de eilanden! Hoewel het echt prachtig is is het ook een stuk minder sfeervol. Je kan dan beter naar bijvoorbeeld Kreta gaan en een dagtrip naar Santorini maken 🙂 Vind ik hoor 😉

 2. Griekenland is voor mij echt het ultieme vakantieland. Ook omdat mijn ouders al jaren fan zijn en mijn eerste keer Griekenland dan ook in mijn moeders buik was, hihi. Ik weet niet anders! Dit jaar ga ik waarschijnlijk hoppen: eerst een paar dagen Athene, dan naar het eiland Milos en daarna door naar Santorini. Alleen Santorini ben ik van deze 3 al eens geweest en is echt geweldig mooi! Wel heel toeristisch, maar dat neem ik dan maar voor lief.

 3. Ik ben 1 keer naar Griekenland geweest en dat was zo ontzettend leuk! Ik heb toen een rondreis gemaakt en dat is ook echt een aanrader. Ik wil heel graag nog een paar van de eilanden verkennen.

 4. De Griekse keuken is zooo geweldig! Ahhh, zin in! Ik ben er niet meer geweest sinds onze eindejaarsreis in de middelbare school. 🙂 Supermooie foto's, Evelien!

 5. Wat een super leuk artikel! Ik heb mijn vakantie voor dit jaar nog niet geboekt en ik wil zeker weten een keer naar Griekenland. Ik vind Grieks eten ook enorm lekker! <3

 6. Griekenland is ZO fijn inderdaad. Ik vind de sfeer zo ontspannen en gezellig daar. En tegen het eten zeg ik ook zeker geen nee. 😉

 7. Jaaaa Griekenland is ook mijn favoriete vakantieland. Ik ben er al zo vaak geweest en het heeft me nog nooit teleurgesteld. Het vaste land is trouwens ook echt een aanrader hoor, Thessaloniki, Katerini, Chalkidiki <3 Allemaal erg mooi en leuk!

 8. Ik ben echt een Griekenlandlover, haha! Ik ben tot nu toe op Kreta, Corfu, Zakynthos, Kos, Santorini geweest qua eilanden! Op het vasteland heb ik Thessaloniki, Athene en Meteora bezocht, ook super. Het is gewoon de hele sfeer van dat land, en inderdaaaaad het eten, haha! Deze zomer wordt het weer Kreta voor ons! Verliefd op dat eiland!

 9. Ja Griekenland is een fijn vakantie land. Vorig jaar zijn we naar Lesbos geweest en dat was een heerlijke vakantie. Het eten is ook inderdaad zo lekker!

Geef een antwoord

Sluit Menu