Vier tips voor een fijne relatie!

Vier tips voor een fijne relatie!

Een fijne, liefdevolle relatie dat is iets wat we allemaal wel willen. Je kunt je op dit moment er goed in bevinden. Je kunt natuurlijk single zijn maar dan kun je zeker deze tips onthouden, of dat je in een goede relatie bevind. Toch kunnen deze tips altijd van pas komen, om vervelende incidenten te voorkomen of om je relatie nog sterker en fijner te maken. Lees je mee?

1. Probeer open te communiceren over stressvolle situaties 
Stressvolle situaties kent iedereen waarschijnlijk wel. Het is belangrijk wanneer je in een stressvolle situatie bevind om hier open over te communiceren. Het is vervelend wanneer je merkt aan je partner dat er iets aan de hand is en er hier niet open over wordt gecommuniceerd. Naar mijn mening is het belangrijk om aan je partner te vertellen wanneer je bijvoorbeeld een stressvolle situatie op werk ervaart zodat je partner hier rekening mee kunt houden. Zo kan hij je ook verwennen met een goede serie en je favoriete en ook je in je waarden laten wanneer je iets chagrijniger bent dan normaal.

2. Adem diep als je een discussie hebt met je partner 
Ik betrap mijzelf er regelmatig op als ik een discussie heb met iemand dat ik gelijk mijn emoties de vrije loop laat en dat ik gelijk direct terug reageer. Ik moet leren om rustig in te ademen en na te denken wat je wilt zeggen en waarom je dat vind. Respecteer ook dat je niet overal hetzelfde over kunt denken en respect hebt voor die gene zijn mening. Houd in je achterhoofd dat je elkaars kijk ook moet accepteren.

3. Geef elkaar elke dag die kleine aandacht
Ik vind aandacht aan elkaar besteden erg belangrijk. Geef elkaar complimentjes, geef een knuffel en een kus als je thuiskomt en verras elkaar nog regelmatig. Dit geeft je relatie een boost en zorgt ervoor dat het speciaal blijft. Ik vind het altijd jammer als je hoort dat op een gegeven moment de ‘liefde’ er af gaat en je in bepaalde routines bevind. Probeer het speciaal te houden, dit kan je juist doen door de lieve kleine aandachtspuntjes. Het hoeft totaal niet altijd met grote cadeau’s, ze zeggen niet voor niks geld maakt niet gelukkig.

4. Heb vertrouwen en respect voor elkaar
De basis elementen van een relatie is respect voor elkaar en heb vertrouwen. Het is belangrijk om de basis elementen in je relatie te hebben. Als de een naar een leuk feestje gaat laat die gene dan gaan en heb vertrouwen in elkaar. Ik hoor regelmatig dat mensen wantrouwig naar elkaar gaan doen en daardoor juist ruzies krijgen. Trust is the key.

Wat is jullie ultieme relatietip? 
Liefs, 
Evelien


Deze post heeft 3 reacties

  1. Volgens mij is vertrouwen het allerbelangrijkste in een goede relatie. Als je je partner niet vertrouwt en hem/haar niet alleen weg laat gaan, waarom heb je dan überhaupt een relatie?

  2. Hele goede tips! Openheid en eerlijk zijn is inderdaad heel erg belangrijk. Tijd voor elkaar vrij maken vind ik ook echt een must!

  3. Goede tips! Helemaal mee eens. En wat Levende Loes zegt, tijd voor elkaar vrij maken vind ik ook echt heel belangrijk!

Geef een antwoord

Sluit Menu