Vier handige tools voor het bloggen/video’s maken!

Vier handige tools voor het bloggen/video’s maken!

Het bloggen en video’s maken is een grote hobby van mij en ik vind het leuk om te doen. Het is een hobby waar ik dagelijks mee bezig ben maar daar kun je ook een aantal handige tools zoals een statief bij gebruiken. In dit artikel laat ik vier tools zien die mij helpen bij het schrijven van blog artikelen en leuke video’s filmen. Lees je mee?


Bewerkingsprogramma’s
Voor mijn blog & YouTube kanaal gebruik ik graag diverse bewerkingsprogramma’s die prettig in gebruik zijn en ik graag met jullie wil delen. Als eerste gebruik ik graag Canva voor het bewerken van mijn thumbnails voor mijn video’s of vlogs. Je kan hierbij diverse lettertypen toevoegen, spelen met leuke elementen en sterren of hartjes toevoegen. I love it! Ook gebruik ik iMovie voor het bewerken van mijn video’s, dit is een gemakkelijke manier om je eigen video’s te bewerken.

Accessoires voor bij het fotograferen/filmen
Een goede (spiegelreflex) camera is natuurlijk ontzettend belangrijk maar ook andere accessoires kunnen het fotograferen en met filmen makkelijker maken. Ik gebruik regelmatig een camera statief voor het fotograferen van een make-up look. Met het statief kun je zelf de hoogte bepalen en kun je de camera zelfs nog kantelen. Een statief is een wondermiddel en belangrijk om in bezit te hebben als je graag professionele foto’s wilt maken. Je kan onder andere een camera statief kopen bij allekabels.nl.

Een statief is ook belangrijk voor het maken van video’s. Je kan het statief overal plaatsen waar je wilt, je kunt dus heel de omgeving stylen op jouw video. Super handig!

Als je fotografeert of vlogt met je mobiel heb ik ook nog een aantal handige tools voor je. Als je graag een YouTube kanaal wilt beginnen en je hebt geen fotocamera, dan is een statief voor je telefoon erg handig. Zo kun je makkelijk een video opnemen overal waar je wilt. Voor het vloggen is een selfie stick een handige tool, met zo’n mobiel statief kun je net vanuit een ander perspectief filmen. Je hebt nu zelfs een selfie stick met een afstandsbediening, zo kun je de camera goed bedienen op de momenten dat je wilt filmen.

To-do lijstjes & een bureauagenda 
Wat onmisbaar is op je bureau is een (bureau)agenda en to-do lijstjes. Dit zijn twee producten die ik graag en regelmatig gebruik om overzicht te houden en mijn wekelijkse planning in op te schrijven. Dit zijn tools die je helpen bij het overzicht te houden en ervoor te zorgen dat je niks vergeet, hier schrijf ik bijvoorbeeld ook mijn samenwerkingen in en hou ik mijn volgers en bezoekers per maand van diverse kanalen in bij. Super handig om zo je groei bij te houden, je krijgt er ook direct een flinke boost van!


Statistieken 
Een handige website om je statistieken van je blog bij te houden is Google analytics. Hiermee houd je de unieke bezoekers van je website bij, ook kun je bijhouden hoe lang bezoekers op jouw website zich bevinden en waar ze vandaan komen. Zo zorg je ervoor dat je een handig overzicht hebt van waar jouw bezoekers vandaan komen en wat ze interessant vinden om te lezen op jouw website. Dit zorgt ervoor dat je hier makkelijk op in kunt spelen.

Dit zijn een aantal tools die ik graag gebruik bij het bloggen/video’s maken die mij hierbij helpen en het een stuk makkelijker maken. Een statief gebruik ik al sinds lange tijd en vind ik echt een musthave wanneer je fotografeert of filmt. Je kunt het statief op de juiste hoogte plaatsen en naar jouw wensen instellen. Ook kan een statief helpen bij het fotograferen van producten of juist voor een make-up look. Een statief voor je mobiel is ook een fijne optie!

Ik ben benieuwd welke tools jij gebruikt, laat het mij weten in een reactie want daar kan ik nog veel van leren. 🙂

Liefs, 
Evelien

*Advertorial 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Handig artikel dit! Ik wil heel graag nog een statief aanschaffen, zeker nu ik begonnen ben met video's maken, want nu ben ik altijd aan het stapelen met boeken etc. haha.

  2. Persoonlijk krijg ik de kriebels als ik een selfie stick zie, haha. Een degelijk statief en daglichtlampen wil ik me wel nog aanschaffen.

  3. Wat een handig artikel! Ik gebruik altijd Photoshop voor mijn bewerkingen. iMovie vind ik inderdaad ook heel fijn en handig, dat is ook niet zo moeilijk in gebruik. Een statief gebruik ik ook nog weleens, super handig voor het fotograferen van bijvoorbeeld make-up looks inderdaad.

  4. Bewerken is voor mij ook een groot onderdeel. Maakt toch net het verschil 😉 Ik wil graag Lightroom kopen voor het bewerken van mijn foto's.

Geef een antwoord

Sluit Menu