7 tips om happy de winter door te komen!

7 tips om happy de winter door te komen!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste paar jaren een beetje tegen de wintermaanden opzie. Ik voel mij sneller vermoeid, heb weinig energie en ik zit regelmatig te snotteren. Het wordt sneller donker, en het is zowel binnen als buiten een stuk kouder. Dit vind ik zelf altijd een flinke omschakeling. Vandaag deel ik met jullie 5 tips hoe je happy de winter door komt! Lees je gezellig mee?

vloerverwarming in de badkamer, vloerverwarmingsbuis

1. Zoek regelmatig de (neppe) zon op

Ik merkte dat ik de laatste tijd steeds minder energie had, in de ochtend werd ik vermoeid wakker en in de avond lag ik half te slapen in de trein. Naar mijn vermoeden had dit te maken met de winter, dit kan komen doordat de lucht snel donker kleurt en ik hierdoor minder zonlicht binnen krijg. Als je het kan permitteren kan je een aantal dagen de zon opzoeken in de winterperiodes, maar voor studenten zoals ik is dat niet helemaal weggelegd. Bij Sundays heb je een jongerenpas en daarmee kun je voor €10,95 twintig minuten de zonnebank opzoeken, het geeft mij gelijk een energie boost. Ook slik ik in de wintermaanden een vitamine B12 pilletje voor meer energie. Ik heb de laatste tijd weer helemaal mijn energie teruggekregen, super fijn! 

2. Shop de leukste winteritems 

Er zijn natuurlijk ook voordelen aan de winter: je kunt weer laagjes dragen! Je kunt diverse leuke items zoals hoeden, baretjes, truien, laarsjes combineren in een leuke outfit. Zorg dat je fashionable de deur uit gaat, dit maakt mij altijd erg vrolijk en voel ik mij gelijk een stuk beter. 

3. Las regelmatig me-time in 

We hebben net de December maand achter de rug en bij mij was deze maand gigantisch druk. Waarschijnlijk bij jullie ook! 😉 Bij mij staan over een aantal weken ook al weer de tentamens voor de deur. De komende weken staan dan ook weer helemaal volgepland met studeren. Tijdens deze drukke periode is het belangrijk om tijd voor jezelf in te lassen. Je kunt bijvoorbeeld een goed boek erbij pakken, luister een fijne playlist op Spotify of zoek een nieuwe serie uit op Netflix. 

4. Een gezellig/warm interieur 

Ik vind het altijd een fijn gevoel wanneer je thuis komt dat je interieur helemaal winterproof is. Dit kun je natuurlijk creëren door fijne geurkaarsen te plaatsen in je huiskamer/badkamer, leuke kleedjes neer te leggen en te zorgen voor gezellige lichtjes en kussentjes. Dit zorgt vooral voor gezelligheid maar ik heb ook nog een tip voor jullie hoe je meer warmte naar binnen kan halen. Vloerverwarming is daarvoor een perfecte optie. Hoe lekker zou dat zijn?! Het fijnste lijkt mij om vloerverwarming in de badkamer te hebben. Er wordt dan een vloerverwarmingsbuis geplaatst. Dit hoef je natuurlijk niet zelf te doen, maar kan je laten doen door de vakmannen. Zie je het al voor je?! Met blote voetjes over de vloer lopen die warm is. Lijkt mij zó fijn. 

5. Wandelen door de natuur

Een frisse neus halen tijdens een lange dag thuis werken/studeren vind ik erg fijn. Dit kun je samen met je moeder, vriendin, lover en/of je hond doen. Geniet van de natuur en maak een mooie wandeling door diverse steden of parken. Het is goed om eventjes in de buitenlucht te zijn en van beweging krijg ik altijd een energie boost. Werkt dit ook zo voor jou? 

6. Maak een lijstje waarvoor je dankbaar bent

Als ik last heb van een winterdipje vind ik het altijd fijn om een lijstje te maken met dingen waar ik blij van wordt. Hiervoor kan je een leuk notitieboekje gebruiken, je kan bijvoorbeeld elke dag een lijstje maken met fijne dingen waar je happy van wordt. Ik vind het erg fijn om er bewust van te worden & er bij stil te staan hoe fijn bepaalde momenten/dingen zijn. 

7. Stel doelen voor jezelf 

Het moment dat ik een dipje heb vind ik het erg prettig om te kijken hoe ik mezelf kan prikkelen om weer aan de slag te gaan en mijn energielevel omhoog te werken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een lijstje te maken met doelen die je voor jezelf stelt. Dit kan zijn om elke week drie wandelingen te maken van een aantal kilometer, om een bepaald aantal volgers te halen op Instagram of in een maand twee nieuwe boeken uitgelezen te hebben. 
De wintermaanden vind ik soms wat lastige maanden maar door middel van deze tips krijg ik weer de happy vibes terug en laat je zelf het zonnetje schijnen. Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips, laat mij zeker weten welke tip je zelf al doet en welke je eventueel wilt gaan uitvoeren. 
Zijn jullie winterliefhebbers?
Liefs, 
Evelien

*Advertorial
Deze post heeft 15 reacties

 1. De winter vind ik inderdaad ook nog weleens lastig, vanwege de donkere en koude maanden. Je geeft zeker goede tips om toch happy te zijn in de winter! Vooral de vitamine B12 vind ik eigenlijk wel een slim idee. Wat mij helpt, is om mezelf warm aan te kleden (klinkt simpel, maar ik voel me daar zo veel beter door!) en om regelmatig leuke dingen te doen met vriendinnen.

  1. Warm aankleden is ook zo belangrijk! Had dat vandaag eigenlijk niet goed gedaan, maar daar wordt je ook heel happy van!
   Liefs,
   Evelien

 2. Leuk lijstje met goede tips!! Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik me niet zo stoor aan het slechte weer in de winter en niet eens naar de weerberichten kijk. Scheelt ook, haha!

 3. Ik heb eigenlijk ook best vaak een winterdipje, maar ik doe nooit iets om eruit te komen. Heel slecht eigenlijk! Ik vind je tips echt superfijn, ik ga er zo gelijk mee aan de slag. Malou x

  1. Wat leuk om te horen dat je iets met de tips gaat doen! 🙂
   Ik ben benieuwd of het voor je werkt.

 4. Wat een goede tips! Ik ben ook zeker geen winter persoon. Ik moet vitamine B12 slikken omdat ik een tekort heb en merk wel degelijk verschil! Ook de zonnebank werkt goed. Af en toe een avondje met Netflix een maskertje en een reep chocolade kan mij ook erg veel energie geven haha. X

 5. Goede tips! Ik vind het in de winter ook altijd fijn om een paar keer onder de zonnebank te gaan. Daar knap ik altijd zo van op:)

 6. Wat een super fijne tips! Na een zonnebankje voel ik mij ook altijd zoveel beter! Deze week ga ik weer eventjes. Ook ben ik begonnen met hardlopen en ik moet zeggen dat dat ook wel een goed gevoel geeft. Ik zie er wel tegenop altijd, maar hoe fijn is het als ik daarna lekker kan ontspannen!?

Geef een antwoord

Sluit Menu