Terugblik jaar 2017 + nieuwe doelen!

Terugblik jaar 2017 + nieuwe doelen!

Het jaar 2017 is alweer bijna voorbij, wat is het toch snel gegaan! Ik heb dit jaar een aantal bijzondere dingen gedaan. Ik had vorig jaar een doelen lijstje opgesteld met wat ik allemaal graag zou willen behalen voor het nieuwe jaar, ik ga daar op terug blikken en ik benoem een aantal leuke hoogtepunten. Lezen jullie mee?

Wat heb ik allemaal in het jaar 2017 gedaan? 

In 2017 heb ik een aantal dingen gedaan waar ik erg blij van werd. Ik heb onder andere een heerlijke vakantie gehad in het mooie Kefalonia, heb ik mijn propedeuse gehaald & ben ik gegroeid met mijn blog en Instagram. In het artikel van vandaag klets ik jullie bij over het 2017.

Op vakantie geweest naar Kefalonia
Als eerste wil ik beginnen over onze fijne vakantie naar het mooie Griekse eiland Kefalonia. Mike en ik zijn verliefd geraakt op het mooie Griekenland. We hebben dit jaar elf dagen vertoefd op Kefalonia en hebben alle prachtige highlights van het eiland gezien. Ook hebben we een aftermovie gemaakt en er staat diverse artikels over online. Als je geïnteresseerd bent kan je het terug lezen!


Propedeuse behaald
In 2016 was ik met vele zenuwen begonnen aan mijn eerste jaar sociaal pedagogisch hulpverlener aan de Hogeschool van Amsterdam. Een nieuwe stad, opleiding en niveau. Met knikkende knietjes begon ik aan mijn nieuwe schooljaar, in Juli behaalde ik mijn propedeuse en heb ik goede dikke voldoendes op mijn eindcijfer lijst!

In Januari begonnen met sporten
Een van mijn goede voornemens was om meer te sporten en gezonder te leven (cliché). Ik heb mij in Januari aangemeld bij de sportschool vlak bij ons huis. Ik ben al een jaar bezig met sporten en ik doe het nu nog steeds! De ene keer met meer plezier dan de andere keer, ik heb diverse dingen geprobeerd zoals groepslessen, bootcamp, maar ik ben nu begonnen aan een eigen plan met krachttraining, en ik kan zelfs zeggen dat ik het stiekem zelfs een beetje leuk vind!


Gegroeid met mijn blog & instagram
Een van mijn doelen was dat ik zou gaan groeien met mijn blog & instagram, dat is goed gelukt! Ik ben van 1000 volgers naar 2700 volgers op mijn instagrampagina gegaan, met mijn blog ben ik nog meer gegroeid, ik heb diverse freelance opdrachten gehad en géweldige samenwerkingen onder andere met de Hunkemöller, The Body Shop, Bobbi Brown en meer merken. Ook ben ik een youtube kanaal begonnen waarbij ik vlogs plaats en diverse video’s over mode, beauty en lifestyle.

Mijn doelen voor aankomend jaar 

Meer verdieping zoeken in mijn vak: de psychiatrie 
Ik heb ontzettend tof nieuws want ik kan mij in het 3de jaar van mijn opleiding specialiseren tot GGZ-agoog. Dit is een uitstroomprofiel waarbij ik mijzelf ga specialiseren in de geestelijke gezondheidszorg. Ik wil mijzelf daar meer in verdiepen door middel van documentaires te kijken en diverse (formele) boeken hierover te lezen. Ik vind het zo interessant! Ook wil ik voor eind volgend jaar een interessante stage krijgen aangezien ik 3/4 dagen ga stage lopen. 

Mijn grenzen duidelijk aangeven en aangeven wanneer ik iets vervelend vind: 
Ik merk dat ik steeds beter voor mezelf op kom en grenzen kan aangeven. Toch blijf ik dit moeilijk vinden. Het blijft lastig om direct aan te geven aan iemand dat je het er niet mee eens bent of een bepaalde situatie vervelend vind. Ik merk wel dat het belangrijk is om te doen dus dat zou ik graag willen leren. 
Doorgaan met sparen voor later: 
Ik kan steeds beter sparen en stel diverse doelen op waar ik graag voor wil gaan sparen. Dit doel kan ik heel kort beschrijven, hiermee zou ik graag verder gaan. Sparen voor een huisje, rijbewijs, je studie, of een leuk reisje!

Blijven sporten en mijn spieren trainen: 
Sporten heeft een plekje gekregen in mijn wekelijkse routine, ik probeer twee dagen per week te sporten. Ik ben sinds kort begonnen met een nieuwe sportroutine, ik doe nu sinds kort meer aan krachttraining. Super leuk om te doen en heel divers! Ik zou volgend jaar hier graag mee willen doorgaan en dit ritme behouden. 

Nog verder groeien met mijn blog en diverse toffe opdrachten binnen halen: 
Mijn blog loopt op dit moment ontzettend goed en mijn instagram groeit ook elke keer. Ik word er helemaal happy van! Ik zou graag in het nieuwe jaar diverse opdrachten willen aannemen en toffe samenwerkingen aan te gaan. Ik merk dat ik er zoveel van leer en het heel erg leerzaam vind om elke periode diverse (nieuwe) doelen te stellen. Ook vind ik het super bijzonder dat mijn blog door jullie wordt gelezen en dat jullie elke keer weer terug komen, heel erg bedankt daarvoor! <3
Ik vind het belangrijk om niet perse met het nieuwe jaar hiermee te beginnen, dit zijn doelen die ik al langer meedraag. Ik vind het nieuwe jaar altijd wel extra motivatie geven. Ik vond het jaar 2017 erg bijzonder en heb mezelf nog beter leren kennen, ik heb genoten met mijn lieve vrienden, familie en mijn lieve vriend. Op een mooi 2018! 
Hoe was jullie jaar? Hebben jullie veel bijzondere momenten meegemaakt? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 10 reacties

 1. Zo te horen heb je een heel mooi jaar om op terug te blikken. Zo knap wat je allemaal hebt weten te bereiken in 2017 op alle vlakken! Ik hoop dat je je mooie doelen voor 2018 ook allemaal kunt waarmaken. Heel mooi dat je aangeeft meer je grenzen duidelijk te willen maken. Dat is iets waar ik in 2017 hard aan heb gewerkt en wat me echt heel erg heeft geholpen.

  1. Dankjewel Romy, lieve reactie van je. <3
   Super goed dat grenzen aangeven steeds beter lukt!
   x

 2. Wat heb je veel bereikt en wat een mooie doelen heb je gesteld! Die van je grenzen aangeven is vooral een mooie, denk dat dat voor iedereen heel moeilijk maar ook belangrijk is.

  1. Ja is zo belangrijk om te doen! Afgelopen jaar al wel een aantal keer gedaan en voelde zo prettig. <3

 3. Wat onwijs goed dat je in 2018 jezelf meer wil verdiepen in je vakgebied! Ik ben ook erg trots op je dat je instagram en blog zo goed groeien <3

 4. Wat leuk dat je ook terugblikt! Je hebt veel bereikt en nog gefeliciteerd met je propedeuse! Heel veel succes met je nieuwe doelen voor komend jaar. Gaat je vast lukken

 5. Wat leuk om te lezen dat 2017 je zoveel moois heeft gebracht! Ik wil in het nieuwe jaar ook meer sporten. Ben de laatste tijd wat minder actief op Instagram maar ik wil er wel weer helemaal voor gaan, blijft een leuke hobby <3

 6. Mooie voornemens! Fijn om te lezen dat je blog en Instagram zo groeien. Ik ga dit jaar gezonder leven, want ik voel me al geruime tijd niet meer lekker in m'n vel. Een goede drijfveer, wel. 😉

Geef een antwoord

Sluit Menu