5 tips voor een fijne werkplek!

5 tips voor een fijne werkplek!

Productiviteit is natuurlijk een must-have wanneer je vaak thuis aan de slag gaat voor je werk of studie. Ik vind het erg belangrijk om een fijne werkplek te hebben waar je je goed voelt en productief kunt zijn. Voor mij moet een werkplek sfeer, rust maar ook creativiteit uitstralen. In het artikel van vandaag deel ik mijn vijf tips voor een fijne werkplek & mijn eigen werkplek waar ik graag aan mijn blog en studie werk. Lees je mee?


1. Hou je werkplek & bureau netjes
Als ik iets heel erg prettig vind en waardoor ik veel meer rust krijg in mijn hoofd is het een rustige werkplek. Ik werk graag aan mijn bureau en ik vind het veel rust geven wanneer je een clean bureau heb met wat plantjes en fijne accessoires. Het is erg belangrijk dat je ook een gezellige werkplek hebt waar je graag zit en wat warmte uitstraalt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van rustige accessoires, plantjes en leuke lijstjes.
Ik heb op mijn bureau een stadskaart van Amsterdam laten maken op plexiglas. Dit zorgt voor het stoere en toffe effect. Ik heb hem besteld op wereldkaarten.nl, dit is het broertje van het bedrijf Canvas Company. Bij wereldkaarten kan je diverse (wereld) kaarten bestellen voor in je interieur. Je kan zelf beslissen op wat voor soort structuren hij wordt afgedrukt zoals bijvoorbeeld Canvas of Aluminium. Ik vind Aluminium de echte stoere touch aan je interieur geven. Dus dat is zeker een grote favoriet van mij.

2. Zorg voor veel groen om je heen
Groen zorgt voor veel gezelligheid en sfeer.  Ik ben gek op groene planten en cactussen  en het zorgt natuurlijk ook voor veel rust. Er is pas geleden een onderzoek gedaan naar het effect van groen in je interieur/werkplek en ze geven aan dat het veel positieve gevolgen heeft. Planten zorgt voor minder spanning, stress en vermoeidheid. Toch maar je werkplek versieren met leuke groene vriendjes!

3. Inspirerende posters en quotes
Wat voor mij erg inspirerend werkt is inspirerende posters en leuke quotes in lijstjes rondom mijn werkplek te verzamelen. Ik heb meestal een vrolijke quote als achtergrond op mijn laptop maar rondom mijn werkplek staan ook diverse lijstjes met inspirerende quotes. Het geeft je werkplek net even die boost om aan het werk te gaan en je dromen achter na te gaan! Yes you can!


4. Neem je rust 
Wanneer ik een productieve thuiswerk dag heb merk ik dat ik het weleens vergeet om pauze te nemen  tijdens het werken door. Terwijl dat zo belangrijk is! Ik probeer die dag een duidelijke planning te maken en er voor te zorgen dat ik pauzes tussendoor neem. Ik geniet van een aflevering van mijn favoriete serie, ik lunch buiten de deur of ik lees een goed boek. Het perfecte moment om te ontspannen en daarna weer aan de slag te gaan.

5. Houd overzicht door middel van to-do lijstjes
Het is belangrijk om zo min mogelijk stress te ervaren door het werk wat je moet doen. Mijn grootste tip is hou een agenda bij, maak een grote to-do lijst voor de gehele maand en maak daarnaast nog to- do lijstjes om de kleine dingetjes op te schrijven die je snel vergeet. Zo behoud je het overzicht.

Dit waren mijn tips voor een fijne werkplek en hoe je het beste productief blijft en overzicht houdt. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om mijn werkplek te zien waar ik vaak studeer en aan mijn blog en youtube kanaal werk. Ik vind mijn werkplek erg gezellig maar toch ook heel overzichtelijk. Ik probeer mijn bureau altijd zo clean mogelijk te houden. Dit werkt voor mij het beste.

Hoe ziet jullie werkplek eruit?
Liefs, 
Evelien
*Dit artikel is in stand gekomen door middel van een samenwerking. 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Ik ben ook helemaal pro lijstjes en planners. Dat werkt voor mij ideaal. Verder merk ik inderdaad dat een opgeruimde werkplek al veel rust kan geven. Jouw werkplek ziet er ook mooi uit. Gaaf, die kaart van Amsterdam!

  2. Goede tips dit! Ik heb binnenkort weer tentamens, dus daarvoor kan ik deze tips ook gebruiken. Zeker de to do lijstjes zijn ideaal!

  3. Wat een leuk bureautje heb je! Mijn bureau is eigenlijk best een troep, allemaal snoeren overal en ugh, niet echt Pinterest waardig om het maar zo te zeggen haha. Ik werk het beste met mijn oordopjes in en een muziekje op, dan kan ik me echt goed concentreren en vergeet ik alles om me heen. Die Amsterdam poster is trouwens echt onwijs tof! Ik zou ook nog wel wat decoratie aan de muur willen.

  4. Fijne tips! Ik wil ook nog steeds een keer mooie en inspirerende quotes uitprinten en in lijstjes aan de muur hangen.

  5. Fijne tips! Wat een leuk plekkie heb jij zeg. Mijn bureau is echt te rommelig eigenlijk. Ik loop nu full-time stage, maar als ik straks weer naar college ga wordt het wel tijd om alles op te ruimen en studyproof te maken 🙂

  6. Deze tips hou ik mijzelf ook altijd voor! Alleen dat groen ben ik niet zo goed in; ik heb een paar cactusjes maar normale planten gaan altijd dood bij mij! hahahah

Geef een antwoord

Sluit Menu