Hoe je het bloggen volhoudt

Hoe je het bloggen volhoudt

Bloggen is natuurlijk een ontzettend leuke hobby maar er komen ook wel eens momenten om de hoek kijken wanneer het iets lastiger is. Denk aan een druk bestaan met je studie, (fulltime) baan, gezin etc. Naast je drukke bestaan is het soms ook erg lastig om het bloggen te combineren en regelmaat in je artikels te geven. In het artikel vandaag geef ik jullie tips voor deze situatie!


Je ziet vaak wanneer bloggers het erg druk hebben met persoonlijke omstandigheden dat hun blog op een laag pitje staat, volledig begrijpelijk en ik heb deze situatie ook al een aantal keer meegemaakt door bijvoorbeeld drukte van studie en lange dagen. Dat momentje dat ik voor mezelf had wilde ik dan ook graag écht aan mezelf besteden en niet direct weer druk bezig te zijn met mijn blog. Tijdens dit soort momenten verminderde ik mijn artikels per week en probeerde ik toch mijn regelmaat te behouden. Maar waarom is dit precies belangrijk? En hoe hou je het regelmaat in het bloggen?

Waarom is regelmaat in het bloggen belangrijk? 
Ik volg diverse bloggers en youtubers en ik vind het erg prettig werken wanneer er duidelijkheid is en wanneer ik een nieuwe video of blogpost kan verwachten en om welke tijd. Het kan zijn dat je al een handje vol ‘vaste’ bezoekers heb gecreëerd die elke dag op je blog terug komen. Dit is prettig voor de lezers maar ook voor jou. Door veel regelmaat gaan je blogbezoekers omhoog, je hebt diverse artikels op je blog staan en wanneer ze komen staat er weer nieuw leesvoer op de blog. Ook werkt het natuurlijk fijn voor jezelf als blogger. In het artikel van vandaag deel ik tips hoe je naast je drukke bestaan ook nog een blog kan bijhouden en regelmaat kan bieden aan je volgers.


Tip 1: Hou een blogagenda bij
Een van de dingen wat mij heel erg heb geholpen bij het overzicht en regelmaat te houden in het bloggen is een blogagenda bij te houden. Dit doe ik op dit moment in een super cute notebookje van de Sissy Boy maar binnenkort ga ik een echte agenda voor het jaar 2018 kopen. In mijn blog agenda plan ik artikelen voor ongeveer vijf dagen in. Bij de dagen schrijf ik ook of ik foto’s moet maken, artikelen wil schrijven of mails moet beantwoorden. Ook maak ik een klein schema met de samenwerkingen die ik op dat moment heb lopen zodat je overzicht houdt en geen stress ervaart met het bloggen.

Tip 2: Maak gelijk een reeks foto’s
Als beauty en fashion blogger willen we natuurlijk met liefde allerlei foto’s delen op onze social media kanalen. Op een vrije dag wanneer ik van plan ben om foto’s te maken van make-up producten of outfits is het super handig om gelijk een aantal producten of outfit’s te shooten. Zo heb je gelijk een voorraad, kan je veel foto’s plaatsen en inplannen voor je instagram & tegelijker tijd artikelen vooruit schrijven.


Tip 3: Verminder de dagen wanneer je artikelen plaatst
Het kan natuurlijk voorkomen dat je veel druk ervaart bij het bloggen, dit is super zonde en voelt het meer als een last dan een hobby. Wanneer je veel druk ervaart en het bloggen een last wordt is het naar mijn idee handig om de dagen wanneer je een artikel plaatst te verminderen. Zo zorg je ervoor dat je minder artikelen plaatst die voelen als moeten en blijf je kwaliteit boven kwantiteit plaatsen.


Tip 4: Stel rubrieken in 
Rubrieken zijn een hele handige houvast voor je blogritme maar natuurlijk ook voor je volgers. Dit zorgt voor jou dat je een duidelijk ritme hebt en het zorgt voor duidelijkheid voor je volgers. Ik heb elke Dinsdag de wekelijkse photodiary, ik merk dat deze dag altijd goed bezocht wordt omdat ze weten wat voor soort artikel er online komt. Ook is het natuurlijk super handig wanneer je een langere tijd inspiratie loos bent.


Tip 5: Schrijf artikelen vooruit wanneer je in het openbaar vervoer zit
Ik als student zijnde maak veel reisjes naar Amsterdam heen en terug. Ik heb vaak een notitie blokje bij mij waar ik mijn ideeën in kan schrijven en ik heb regelmatig mijn laptop bij zodat ik artikels vooruit kan schrijven en thuis de puntjes op de I kan zetten. Zo besteed je je tijd in het openbaar vervoer toch nog goed!


Dit zijn een aantal tips die mij in mijn afgelopen vier blogjaren goed hebben geholpen. Het is natuurlijk belangrijk dat het bloggen leuk blijft en geen druk op je schouders legt, ik heb dit zelf ook weleens ervaren en toen hielpen deze tips mij goed.

Hoelang bloggen jullie al, en hebben jullie weleens druk ervaren? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 9 reacties

 1. Wat leuk dat jij ook in het OV vaak blogartikelen schrijft. Ik doe dat namelijk ook altijd 🙂 Werkt voor mij echt goed! Ook maak ik foto's altijd in batches in het weekend. Zeker op winterse dagen waarop het al donker is als ik thuis kom van mijn werk, is dat echt een must. Handige tips geef je!

 2. Goede tips! Ik maak inderdaad altijd heel veel foto's in een keer, zodat ik een voorraadje heb. Ik vind de regelmaat ook het belangrijkst, want ik wil dat mensen precies weten wanneer ze artikelen kunnen verwachten.

 3. Handige tips die je geeft! Meerdere producten in één sessie shooten is een hele goeie, zeker in de winter. Het is donker eer ik thuiskom. Als ik dan in het weekend meteen meerdere producten fotografeer, heb ik een voorraadje en hoef ik op een donkere weekavond enkel te bewerken. 🙂
  Ik overweeg een blogagenda voor 2018, maar dan moet ik die écht wel consequent gebruiken. Mijn agenda op m'n fulltimebaan vul ik namelijk enthousiast in gedurende januari en februari, maar daarna zwakt het af. Intussen kijk ik er zelfs niet meer naar om, oeps!

 4. Wat een fijne tips! Ik ben zelf echt een perfectionist en ik vind het best lastig om veel foto's (van verschillende producten) achter elkaar te schieten haha. Rubrieken vind ik ook erg handig! Wat ik zelf ook wel handig vind als je weinig tijd hebt is een artikel met maar één foto, soms een foto die je al hebt gemaakt. En dan bijvoorbeeld over dingen die je blij maken, dingen die je leuk vindt aan een bepaald seizoen of iets anders waarbij één foto gewoon genoeg is. Maar goed, het overkomt mij helaas nog regelmatig dat ik ineens door mijn blog en Instagram foto-voorraadje heen ben, help!

 5. Hoi
  Ik ben net begonnen met bloggen..ik noem mijn blog dan ook een feelgoodblog omdat ik niet echt 1 bepaald niche heb.. ik probeer wel 2x in de week een blog te posten..
  Gr miranda

Geef een antwoord

Sluit Menu