5 tips voor de ultieme me-time!

5 tips voor de ultieme me-time!

Tijd voor jezelf inlassen is heel erg belangrijk tussen ons drukke bestaan door. Wij Nederlanders blijven altijd maar doorgaan en vinden het moeilijk om een avondje voor jezelf in te lassen. Me-time is natuurlijk wel erg belangrijk, je raakt er meer ontspannen van én gelukkiger.  Ik heb daar ook zeker moeite mee! In de loop der jaren heb ik geleerd hoe je dit steeds vaker kan in plannen voor jezelf. In het artikel van vandaag deel ik met jullie mijn tips! Lezen jullie mee?

Wat houdt me-time eigenlijk in? 
Het woord me-time verklapt het natuurlijk eigenlijk al, tijd voor jezelf. Maar kunnen wij dat in de huidige tijd wel? Altijd zijn wij bezig, we zorgen vaak voor anderen, doen nog mailtjes beantwoorden thuis, en gaan nog snel een boodschapje halen. Met me-time heb je alle tijd voor jezelf en niks aan je hoofd, heel erg lastig maar heel erg belangrijk. Ik werk nog niet maar ik volg een hbo-studie en daarnaast werk ik met veel liefde aan mijn blog wat heel veel tijd kost, daarnaast heb ik al drie jaar een relatie en heb ik vrienden en vriendinnen die ik graag wil zien. Ik heb een aantal dingen waar ik snel en makkelijk van ontspan en wat handige tips! Ik deel ze graag in dit artikel met jullie. 
1. Maak een to-do lijstje voor de gehele week
Ik maak elke week een planning en een to-do lijst voor de gehele week. Dit zorgt ervoor dat ik overzicht hou voor de gehele week, in deze planning doe ik ook de me-time avonden plannen. Zo is vaak de Maandag en de Donderdag avond helemaal een me-time avond. Als ik dit niet doe vergeet ik het in te plannen en loop ik over van de dingen wat ik graag wil doen. Wanneer ik een lijstje maak met dingen wat ik moet doen zorgt ervoor dat her rustiger wordt in mijn hoofd. 
2. Maak van je badkamer een wellness
Ik kan heel erg genieten van een dagje naar de wellness maar dit kan natuurlijk helaas niet elke maand als je een student bent! De manier waarop ik toch het wellness gevoel krijg is van mijn badkamer een mini wellness te maken, zorg voor een heerlijke geurkaars, fijne producten zoals een heerlijke scrub en lichaamsolie en verzorg je haar met een fijn haarmasker. En oh vergeet zeker niet een rustgevende playlist op de achtergrond af te spelen.  Dit soort avonden zijn goud waard. 
3. Lees een goed boek of tijdschrift
Na een lange dag je bed in duiken en een avond even aan helemaal niks denken en je gedachten laten meenemen in een goed boek of tijdschrift vind ik heerlijk. Ik merk dat ik vaak op vakantie een boek lees maar ik dit ritme ook graag thuis wil doorzetten, het werkt zo ontspannend!

4. Ontspan met je favoriete tv-programma of serie 
Op mijn me-time avondjes kijk ik graag Netflix of een leuk programma op tv zoals Hollands next topmodel. Het moment dat je thuiskomt en je bh uit kan doen, je favoriete chill outfit aan kan trekken en op de bank kruipen om een avondje voor de buis te zitten vind ik heerlijk. Bij de Hunkemöller hebben ze een nieuwe collectie met leuke, comfortabele en zachte chill kleding. Zo fijn om na een lange dag je zachte fleece jurkje aan te doen of je schattige onesie. Hoe leuk is dat, relaxen in stijl?! Ze hebben diverse leuke onesies in verschillende stoffen en prints, ik ben gek op onesies! Wat vinden jullie van de onesies? 
5. Maak een wandeling door het bos of op het strand 
En de laatste tip is een rustgevende wandeling te maken door het bos, park of strand. Dit helpt mij er altijd bij om mijn hoofd leeg te maken. Ik vind het altijd heel erg fijn om tussen het studeren door een frisse neus te halen en te wandelen samen met mijn hond, dit zorgt ervoor dat ik weer energie krijg en dingen op een rijtje kan zetten maar ook kan loslaten. 
Dit waren mijn tips voor een avondje me-time! Ik ben heel erg benieuwd of jullie regelmatig een avondje me-time inplannen voor jezelf en wat jullie dan doen. Als jullie nog tips hebben laat het mij zeker weten in een reactie hieronder. 
Liefs, 
Evelien
*Dit artikel is in stand gekomen door een samenwerking. 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat een super fijne tips! Ik vind me time ook heel erg belangrijk. Ik plan het eigenlijk niet vooraf in, ik kijk gewoon per dag wat ik wil en moet doen en als ik tijd overhoud is die avond het moment voor me time. Tenzij ik een niet zo boeiende to do list heb en er gewoon zin in heb, dan gun ik het mezelf ook weleens 😉

  2. Me-time bestaat voor mij vooral uit een leuke serie op Netflix, een grote kop thee en een lekker dekentje op de bank! Daar kan ik zo ultiem van genieten. Maar lekker tutten in de badkamer met een maskertje, lekkere bodycreams en nagellakjes vind ik ook heerlijk.

  3. Toevallig heb ik hier gisteren ook een artikel over geschreven! Veel tips komen overeen.

  4. Ja helemaal mee eens! Ik was eerst heel slecht in me-time maar ik leer steeds beter te genieten van momentjes voor mezelf.

  5. Niks is lekkerder dan een wellness maken van je badkamer. Ik doe het nu steeds meer haha

  6. Zo'n to-do list maken is zeker een goed idee. Dan heb je meteen een goed beeld van wat er op de planning staat. Zelf vind ik een wandeling ook een fijne manier van ontspanning als ik tijd heb voor mezelf. Lezen zou ik ook graag vaker willen doen 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu