Investeren in je garderobe

Investeren in je garderobe

Bewust kleding kopen, ik vond het altijd een lastige opgave. De laatste tijd ben ik mij meer bewust geworden van mijn shopgedrag en dat ik ook vaak genoeg goedkope kleding kocht van slechtere kwaliteit. Sinds een langere tijd heb ik mijn mindset veranderd. De goedkope kleding werd op langere tijd duurkoop.. In het artikel van vandaag vertel ik jullie er meer over.

Vroeger kocht ik altijd het liefst goedkope en betaalbare kleding simpel weg omdat ik het geld niet voor duurdere en goede kleding had. Ik kocht broeken bij de Bershka die eigenlijk niet fijn zaten en na langere tijd helemaal verwassen en uitgerekt waren. De broeken gingen na een halfjaar kapot en toen kocht ik weer een nieuwe. Het riedeltje ging kwam elk halfjaar weer terug. Na een langere tijd was ik dit riedeltje zat en besloot ik een goede broek aan te schaffen. Mijn moeder tipte de winkel Levi’s, zij had ook altijd de struggle met het vinden van een goede broek en vond daar direct de perfecte fijn zittende jeans. De prijs hield mij altijd tegen maar ik kon het altijd een kans geven. Ik werd direct fijn geholpen, ze begrepen mijn wens en had gelijk een broek aan die helemaal goed zat. High waisted, stretch en dan ook nog eens de  goede kleur die ik helemaal voor ogen had!! Dit klonk als muziek in de oren, het is zo fijn dat je goed word geholpen en het gelijk fijn zit.
Het koste dan wel meer geld dan normaal maar dit was een broek die meant to be was. Paste goed bij mijn figuur en zat heerlijk!

Na deze aankoop besefte ik dat ik soms iets meer geld moet uit geven voor het item wat goed bij mijn figuur past en direct goed zit en ook nog eens leuk staat. Zo hou ik sinds kort de uitverkoop goed in de gaten wanneer dit soort winkels sale krijgen want dan kan je super goed shoppen voor een leukere prijs en heb je echt goede kwaliteit items waar je ook een langere tijd mee doet. Ook een leuk voorbeeld, ik had een jurk van Fabienne Chapot gezien die echt létterlijk niet meer uit mijn hoofd ging. Ik hield als een stalker de sale in de gaten en ja! Daar stond het jurkje opeens in de sale. Voor de helft van de prijs. Toen heb ik voor rond de 50/60 euro een jurkje kunnen aanschaffen van Fabienne Chapot, het jurkje viel lang over mijn billen heen en zit gelijk goed. Het stofje word niet lelijk na het wassen en dit is mijn nieuwe favoriete item waar ik heel veel plezier van ga hebben.

Conclusie, ik probeer minder te shoppen en vaker betere items te kopen waar ik 100% achter sta. Zo probeer ik miskopen te voorkomen, gelukkig doe ik ze niet heel vaak maar natuurlijk nog wel eens.
Ik ben benieuwd, shoppen jullie ook liever wat kwalitatief betere kleding of gaan jullie juist graag naar de winkels waar het goedkoop is zodat je meer kan shoppen? 🙂

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat goed dat je meer bewust bent gaan kleding kopen! Ik ben het helemaal met je eens dat iets duurdere items soms een investering waard zijn, alleen al omdat de kwaliteit vaak beter is en je bij zo'n duurdere aankoop vaak goed nadenkt voordat je het aanschaft. Zelf probeer ik ook iets bewuster te shoppen de laatste tijd. Ik koop nog wel af en toe bij H&M of Primark, maar wel echt alleen kleding waar ik helemaal weg van ben en die goed zit.

  2. Fijn artikel, ik ben het helemaal met je eens! Qua broeken shop ik graag bij Weekday en als ik nieuwe schoenen koop ga ik ook voor kwaliteit, ik vind het dan niet erg als het wat duurder is. Schoenen doe je meestal super lang mee! Qua shirts, truien en trend items (die ik misschien toch niet zo lang ga dragen) ga ik meestal naar Pull & Bear, Bershka en Primark bijvoorbeeld.

  3. Goed dat je hier een artikel over schrijft, ik wil me hier ook wat bewuster mee bezig houden. Vind het eigenlijk zonde om zoveel kleding te hebben van mindere kwaliteit!

  4. Helemaal mee eens! Ik ga eens in de zoveel tijd naar Duitsland en dan shop ik alles wat ik leuk vind bij Abercrombie. Ik voel me heel fijn in deze kleding en weet dat het mooi blijft! Ik shop trouwens ook nog gewoon bij Zara etc maar ik vind het wel heel fijn om de basic van kwaliteit te hebben!

  5. Ik ben het helemaal met je eens! Ik merk ook dat ik veel meer voldoening haal uit kwalitatief betere spulletjes. Al kan ik de Primark soms toch ook niet weerstaan… Maar dan vooral voor accessoires tegenwoordig.

Geef een antwoord

Sluit Menu