Mijn ervaring met the green happiness + resultaat!

Mijn ervaring met the green happiness + resultaat!

Yay! De 50 dagen zijn voorbij gevlogen. Zoals jullie misschien wel gezien hebben in de wekelijkse photodiary’s heb ik de afgelopen 50 dagen het boek van 50 days of green happiness gevolgd. Dit houdt in dat je 50 dagen plantaardig gaat eten, veganistsch en zoveel mogelijk leeft op groente en fruit. Het moment dat ik op de weegschaal keek vond ik het gewoon echt too much en zag ik het ook degelijk wel aan mijn lichaam. De knop moest om! En dat is gebeurd.. In het artikel van vandaag bespreek ik hoe ik dit traject heb ervaren en laat ik voor én na foto’s zien.


In het begin was ik echt ontzettend gemotiveerd, ik ben eerlijk gezegd best een lastige eter en ik vond het heel erg lastig om de omschakeling te maken. Je gaat zoveel nieuwe groentes en kruiden proeven. Ik heb alles gegeten behalve oubergine en champignons. Dit vond ik echt niet lekker. De meeste recepten vond ik verrassend lekker, the green happiness heeft bij mij voor veel meer inzicht gezorgd, ik weet weer hoe ik gevarieerd (gezond!) kan eten en mijn smaken zijn degelijk veranderd, dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

In de 50 dagen ben ik twee keer uiteten geweest en heb ik een aantal keer buiten de deur geluncht. Naast dat je dit programma volgt vind ik het ook heel erg belangrijk om te genieten, ik merkte de keren dat ik uiteten/geluncht heb buiten de deur ik bewust ben wat ik kies, en dat ik veel sneller genoeg heb dan eerst, fijn! Naast dat ik het een aantal keer niet ‘precies’ het programma heb gevolgd zag degelijk wel mijn buik steeds minder worden, en is mijn omvang ook smaller geworden. Ik heb nog steeds mijn curves maar nu ben ik er onwijs tevreden over, hou ik van ze en voel ik mij zelfverzekerder dan ooit.

Een slanke lat zou ik ook nooit worden en wil ik ook niet. Door dit programma heb ik geleerd hoe je gezond kan snacken en heerlijk kan eten. En wanneer je af en toe uiteten gaat of een wijntje drinkt oke is, maar dan met mate. Met mate eten is iets wat ik de laatste jaren niet meer kon.

Ik heb de laatste week van dit programma heel erg veel moeite gehad, het was de detox week. Ik had vaak erg trek en werd van de voeding erg duf. Ik heb toen wel een aantal keer gesnaaid.

Ze gaven aan dat je huid er beter van kan worden en meer energie er aan over houdt. Ik merkte weinig verschil aan mijn huid, helaas was het de laatste weken juist extreem erg met puistjes en kon ik daar slecht een aanleiding voor vinden, mijn energie was stabiel. Soms had ik last van dat ik erg duf werd of merkte dat ik ‘voor mijn gevoel’ toch te weinig at.

Ik heb dit programma samen met mijn ouders gevolgd, dit zorgde ervoor dat je vele winkels af moest voor de boodschappen en het onwijs veel werk was om alles klaar te maken. Het zorgde er wel voor dat wij elkaar onderling motiveerden.Wanneer ik een weekendje naar mijn vriend ging moest ik de gehele Vrijdag in de keuken staan om alles klaar te maken, ik vond deze weekenden ook lastig, ten eerste je moet van alles meenemen en in het weekend heb je toch zin in lekkere (ongezonde) snacks. Gelukkig kon ik mij goed beheersen.

Het resultaat
Met het resultaat ben ik onwijs blij, ik ben smaller geworden, mijn buik is minder ‘opgeblazen’ en mijn omvang van bh’s is van 85 naar 80 gegaan. En ik ben 10 kilo afgevallen! Trots! Ik sta trotser in mijn outfits en ben echt van mijn curves gaan houden. Het is helemaal niet erg om wat steviger te zij, maar ik ben blij dat ik van het erge overgewicht af ben. Ik wil het liefst nog ongeveer 5 kilo af vallen maar dat is het volgende doel. Ik ben onwijs blij met het resultaat, ik heb steun gehad van mijn ouders, boyfriend en lieve bestie Charlot. <3

De eerste foto is voor het programma, de tweede foto zat ik rond de 30 dagen en de laatste foto is in de laatste week gemaakt.

De eerste foto heb ik gemaakt op dag 7, helaas is de foto van dag 1 van mijn telefoon verwijderd (ging per ongeluk) de tweede foto is op dag 50. Ik vind het erg spannend om zo’n foto te laten zien maar ik ben er ook wel heel erg trots op. Dit laat ook goed het verschil zien waar ik juist zo blij mee ben. Spannend om dit zo te delen op mijn blog..  Ik vind het belangrijk om er bij te vermelden dat ieder lichaam mooi is, of je nu lang, klein, stevig of juist heel dun bent. Trots zijn op jezelf is belangrijk. <3

Het balans vinden gaat vast helemaal goed komen, ik ga verder leven op de principes van het programma en af en toe vlees eten. Veel minder dan eerst. Ik ga nu eerst genieten van mijn vakantie in Griekenland, ik ga daar ook zeker opletten wat ik eet maar ook genieten van een heerlijke Griekse maaltijd.

Zijn jullie bekend met the green happiness? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 11 reacties

  1. Wat heb je het top gedaan! Ik dacht het al op je foto's te zien dat je lekker bezig was, maar het is een erg mooi resultaat. Het gaat erom dat je je beter voelt. Als je er maar iets van geleerd hebt 🙂

  2. Wat supergoed dat je dit hebt gedaan en wat zie je er goed uit! Het beste is natuurlijk dat je je nu beter voelt, het verschil is ook echt te zien aan je lichaam! Mag je trots op zijn! Malou x

  3. Wauwie wat ontzettend knap! En heel mooi dat je zegt dat je van je "curves" bent gaan houden. Je mag zeker heel trots zijn op jezelf!!

  4. Wat goed van je!! Je ziet echt duidelijk verschil, zo fijn dat je je er nu zo goed bij voelt! Zoiets zou ook iets voor mij zijn.. vooral omdat ik me niet echt bewust ben tijdens het eten. Ik zou ook gezonder kunnen eten! Dit moet ik onthouden 🙂

  5. Jeetje, wat een geweldig resultaat en wat zie je er prachtig uit! Je mag onwijs trots zijn op jezelf.

  6. Ik heb zo veel bewondering voor je! Wat heb je dit goed gedaan zeg, zo knap. Het resultaat is echt goed te zien. Goed ook dat je nu veel bewuster eet. Nogmaals: wauw!!

  7. echt heel knap van je!! wow en wat een mooie resultaat. ik ben blij dat je jezelf nu ook veel beter voelt. <3

  8. Wow wat een verschil en zo tof dat je de fotos ook gewoon laat zien! Dit is ook weer een reminder dat ik wat gezonder moet gaan eten; meer groene en fruit it is!

Geef een antwoord

Sluit Menu